به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، مدیرکل زندان های خراسان جنوبی پیش از ظهر پنجشنبه در این آیین به دستاوردهای این اداره در کاهش جمعیت کیفری اشاره کرد و گفت: ما در دو محور کاهش ورودی و کاهش موجودی جمعیت کیفری برنامه های خود را تدوین کرده و خوشبختانه توانستیم در عرصه کاهش ورودی در زمره استان های برتر کشور باشیم.
محمود امینی افزود: با همه اقدامات به عمل آمده نسبت زندانیان به جمعیت این استان با سرانه جهانی و کشوری فاصله زیادی دارد که البته بخشی از آن مربوط به نزدیکی این استان به مرز، استان های همجوار و زندانیان غیربومی است.
مدیرکل زندان های خراسان جنوبی در پایان راه اندازی بازداشتگاه موقت، بند مشاوره و خانه امید را از مهم ترین اقدامات این اداره کل در راستای کاهش ورودی و موجودی زندان ها به ویژه بازگشت مجدد زندانیان در معرض خطر یا خطرناک برشمرد.
حجت الاسلام محمد بصیری پور، معاون آموزش دادگستری کل خراسان جنوبی نیز با بررسی نقش سه ضلع مثلث کنترل جرم و جمعیت مجرم یعنی زندان، قضات و دانشگاه هدف از حبس زدایی را رسیدن به مجازات هدفمند دانست و خواستار اجرای احکام حبس قاطع اما کوتاه مدت شد.
حقوقدان و رئیس دانشگاه پیام نور بیرجند نیز با اشاره به بستر مناسب در نگرش دینی نسبت به حقوق شهروندان گفت: اقدامات به عمل آمده در زندان های ایران مبتنی بر کرامت انسانی است.
ابراهیم تقی زاده خواستار اطلاع رسانی بیشتر در این زمینه شد و از آمادگی نهادهای دانشگاهی استان در امور پژوهشی مربوط به زندان ها خبر داد.
رضا ترابی رئیس دادگاه اطفال خراسان جنوبی نیز بر نقش مجازات های نقدی در پیشگیری از تکرار جرم اشاره کرد و بازنگری در مبلغ این مجازات ها که متعلق به ١٥ سال پیش است را خواستار شد.
علیرضا صادقی استاد گروه حقوق دانشگاه آزاد نیز در این نشست با تأکید بر اهمیت نتیجه بخش بودن مجازات گفت: با توجه به تحقیقات به عمل آمده در برخی عناوین مجرمانه فعلی عدم اثرگذاری مجازات بر همگان احساس می شود و در عین حال تلاش چشمگیری برای بازنگری قوانین در این ارتباط دیده نمی شود.
قبولی رئیس شعبه دو تجدید نظر خراسان جنوبی نیز با اشاره به نظریههای جدید رفتارشناسی، از مجازات حبس به عنوان روشی در حال منسوخ شدن یاد کرد و گفت: برای این تغییر نگرش لازم است هم در سطح جامعه و هم در سطح دستگاه قضایی فرهنگ سازی شود.
نظر شما