تقدیر از یک بانک آمریکایی برای ارائه خدمات بر مبنای شرع اسلام
جایزه انجمن بانکداران آمریکایی در سال 2009 ، به دلیل ارائه خدمات شرع محور و محصولات بانکی اسلامی به یکی از بانکهای آمریکایی تعلق گرفت.
استفان رانزینی رئیس مؤسسه مالی اسلامی مستقر در دانشگاه میشیگان گفت: هرگز تصور نمی کردم با بانکداری اسلامی سروکار پیدا کنم، چرا که هرگز درباره آن مطلبی نشنیده بودم. اما انجام کارهای دشوار همیشه حس خوبی به دنبال دارد.
این بانک جایزه انجمن بانکداران آمریکایی را برای کمک به افزایش و ارتقای مقوله مالکیت خانه میان مسلمانان آمریکایی دریافت کرده است. از آنجا که مسلمانان از تسهیلات بانکهای متداول استفاده نمی کنند کمتر می توانند صاحب خانه شوند، چرا که تسهیلات این بانکها دربرگیرنده پرداخت سود است اما اسلام مسلمانان را از پرداخت و دریافت سود منع کرده است.
در سامبر سال 2005، این بانک بخشی را با هدف یاری مشتریان مسلمان از طریق محصولات شرعی راه اندازی کرد.درحالی که بسیاری از بانکها از وخیم شدن بحران اقتصادی جهان صدمات بسیاری متحمل شدند این بانک یکی از بهترین دوره های خود را ثبت کرد.
پلیسهای زن اندونزی به حجاب دعوت شدند
رئیس پلیس جدید استان جاوای شرقی در اندونزی تأکید کرد: پلیس زن باید محجبه باشد و تمام افسران پلیس باید نماز یومیه را به وقت اقامه کنند تا در راه زندگی صحیح قرار گیرند.
باچرول علم رئیس پلیس جدید استان شرق جاوا اظهار داشت که این امر دستور نیست اما دعوتی برای پرداخت به شیوه مقتضی زندگی مسلمانان است.
جانسی از زنان فعال در نیروی پلیس و معاون رئیس پلیس در بخش بوجونگورو گفت: این دستور لازم الاجرا نیست اما ما نیز آن را برای افسران با درجه های پایین تر ارسال کرده ایم.
در این بخش حدود 130 پلیس زن فعالیت می کنند و بسیاری از آنها محجبه هستند و حجاب خود را نوعی حس قوت برای خود می دانند. این درحالی است که دفاتر مرکز پلیس در جاکارتا اعلام کرده اند این مسلئه برعهده خود زنان فعال در نیروی پلیس است و یک دستور رسمی تلقی نمی شود.
اندونزی پرجمعیت ترین کشور اسلامی است اما مسئله حجاب تنها در استان آسه به عنوان تنها استانی که با قوانین شرع اداره می شود اجباری است.
سازمان خیریه اسلامی مالاوی تجهیزات بیمارستان مسیحی را فراهم کرد
یک سازمان خیریه اسلامی در مالاوی در روزهایی که مسلمانان جهان جشن میلاد نبی اکرم(ص) را برگزار میکنند تهجیزات مورد نیاز یک بیمارستان مسیحی را فراهم کرد تا آموزههای پیامبر اسلام را به عمل تبدیل کرده باشد، اقدامی که مورد تجلیل مسیحیان و دولت کشور قرار گرفت.
رزاق قاسم دبیر بنیاد مسلمانان لیلونگوی به عنوان یک ستاد خیریه که در مرکز مالاوی فعالیت میکند گفت: پیامبر نیز در دوران خود همواره به نیازمندان رسیدگی و توجه میکرد. بنابراین درحالی که میلادی پیامبر بزرگ اسلام را جشن میگیریم میخواهیم به برادران و خواهران مسیحی خود محبت و مهربانی پیامبری که میلادش را جشن گرفتهایم نشان دهیم.
رزاق قاسم یادآور شد: ما از این طریق به آنها کمک کرده و آنها به طرق دیگری ما را یاری میکنند. این رویداد تنها زمانی رخ میدهد که وحدت و تساهل در تنوع دینی حاکم باشد. ما تصمیم گرفتیم به بیمارستان مسیحیان کمک کنیم تا آنها از اهمیت وحدت و همزیستی مسالمتآمیز که تأثیری مستقیمی در جامعه دارد آگاه شوند.
کریس کانگومب وزیر بهداشت مالاوی از این اقدام مسلمانان نسبت به هموطنان مسیحی خود قدردانی کرد و گفت: آنچه مرا تحت تأثیر قرار داد نفس اهدا نبود بلکه روحیه اهدای آن به یک بیمارستان مسیحی بود. پیش از این نمونه مشابهی ندیده بودم.
مسیحیان مالاوی در جشنهای میلاد پیامبر اعظم شرکت میکنند
مسلمانان و مسیحیان برای جشنهای میلاد نبی اکرم(ص) با هدف تقویت اتحاد و همزیستی در کشوری که از نظر دینی دارای تکثر است، متحد شدهاند.
شیخ امان کینگومب مشاور معنوی کمیته برگزار کننده این مراسم گفت: ما برای کلیساهای مسیحی از فرقه های مختلف دعوتنامه هایی ارسال کرده ایم تا به این مراسم ملحق شوند، تا کنون تأییدیه هایی برای حضور آنها در این رویداد تاریخی دریافت کرده ایم.
ده ها هزار مسلمان از تمام اقشار جامعه قرار است در این جشنها شرکت کنند، برگزاری یک راهپیمایی در دوشهر لیلونگ و بلانتایر از جمله برنامه های این مراسم است. مسیحیان فرقه های مختلف در این فعالیت ها شرکت خواهند کرد و براساس اظهارات برگزارکنندگان پاسخ آنها به این دعوتها فوق العاده بوده است.
رهبران مسیحی تأکید کردند که حضور آنها در این نوع رویدادها می تواند به درک آنها درباره دین اسلام و مسلمانان کمک کند. کشیش جورج بولیا دبیرکل کنفرانس اسقفهای کاتولیک مالاوی به عنوان بزرگترین فرقه مسیحی کشور گفت: برخی مسائل درباره اسلام و مسلمانان وجود دارد که مورد سوء تفاهم مسیحیان است. بنابراین اگر بتوانیم در رویدادهایی از این دست حاضر شویم، زمانی برای درک این مسائل فراهم شده است.
مسلمانان مصرانه اظهار داشتند که برقراری ارتباط با هموطنان مسیحی در روز میلاد پیامبر اعظم اقدامی در راستای نمادینه کردن وحدت در این کشور متکثر دینی است.اسلام پس از مسیحیت دوم دین بزرگ مالاوی است. آمار رسمی تعداد مسلمانان را 12 درصد از جمعیت کشور می داند اما سازمانهای اسلامی این رقم را 36 درصد اعلام کرده اند.
شیخ کینگومب گفت: ما با این اقدام نشان می دهیم که وحدت تمام انسانها هدف غایی تعالیم اسلام است، ما پیامی از صلح و وحدت را میان پیروان ادیان و اعتقادات مختلف ارسال می کنیم.
دولت نیز از ابتکار عمل مسلمانان به عنوان اقدامی در مسیر درست تجلیل کرد. پاتریشیا کلیاتی وزیر اطلاعات و آموزش مدنی مالاوی گفت: ما به عنوان دولت این کشور به شدت از همزیستی های بین دینی استقبال می کنیم ، اگر یادبگیریم همزیستی داشته باشیم هرگز شاهد وضعیتی نخواهیم بود که پیروان ادیان برسر اخلافات اعتقادی خود بایکدیگر مبارزه کنند.
مسلمانان هندوستان میلاد نبی اکرم(ص) را گرامی داشتند
مراسم چهار روزه میلاد نبی اکرم در میان مسلمان هندوستان با اقامه نمازهای جماعت، قرائت قرآن و سخنرانی درباره شخصیت ایشان برگزار شد
مولانا ادریس رضا از رهبران مسلمان شهر الله آباد در این مراسم درباره شخصیت نبی اکرم سخنرانی کرد و او را رسول صلح توصیف کرد که زندگیش الگویی برای بشریت تلقی میشود.
مولانا نعیم اختر از دیگر فعالان مسلمان در این ایالت هندوستان نیز در مراسم برای صلح جهانی دعا کرد.
این مراسم روز سه شنبه 20 اسفند ماه به عنوان آخرین روز از این جشنها گردهمایی شاعرانه ای با حضور چندین شاعر از سراسر الله آباد هندوستان و ارائه اشعاری در مدح پیامبر اعظم (ص) خاتمه یافت.
نقض حقوق زنان محجبه آمریکا با دستاویز افزایش امنیت مؤسسات مالی
در پی مجموعه اقداماتی که نقض حقوق دینی و مدنی اقلیت مسلمان را هدف گرفته، یک مؤسسه مالی در جنوب مریلند در آمریکا از زن مسلمان محجبهای که در صف ایستاده بود خواست حجاب خود را بردارد و پس از امتناع وی،او را به اتاق دیگری برای تعیین هویت منتقل کرد.
این رویداد در بانک فدرال کردیت یونین نیروی دریایی ایالات متحده دومین باری بود که طی یک ماه برای کنزا شلی محجبه رخ میداد.
بسیاری از وکلای مسلمان ابراز نگرانی کردهاند که این مسئله در سراسر کشور رخ دهد و مؤسسات و نهادهای مالی برای جلوگیری از سرقت و شناسایی سارقان به ممنوعیت حجاب و سایر پوششهای دینی بپردازند.
ابراهیم هوپر سخنگوی شورای روابط اسلامی امریکایی گفت: این رویداد بخش کوچکی از یک مسئله بزرگتر است، باید اقدامی در این راستا انجام داد تا این نوع نگرانیهای امنیتی به نقض حقوق دینی و مدنی مسلمانان منتهی نشود. چراکه وی از برداشتن روسری خود امتناع کرده و اظهار داشته بود خواستار رفتار مساوی مسئولان با وی است.
تام لیونز معاون ارشد امنیت در مؤسسه مالی فدرال نیروی هوایی گفت: از این مسئله آگاه نبوده و به طور خاص نمیتواند به آن اشاره کند، اما در اظهارات خود از این سیاست که در ماه دسامبر اجرایی شده حمایت کرد و هدف از اجرای آن را ممانعت از سرقت مسلحانه و شناسایی سارق دانست.
سناتور مسلمان رئیس بزرگترین سازمان مدافع حقوق مدنی مسلمانان شد
شورای روابط اسلامی- آمریکایی به عنوان بزرگترین سازمان حمایت از حقوق مدنی مسلمانان آمریکایی اعلام کرد که سناتور مسلمان کارولینای شمالی را به عنوان رئیس جدید این شورا برگزیده است.
لاری شاو رئیس جدید شورای روابط اسلامی- آمریکایی گفت که وی به دنبال حمایت از آزادیهای مدنی مسلمانان است. شاو یکی از اعضای قدیمی مجمع عمومی سنای کارولینای شمالی و عضو سابق مجلس شورای عمومی این ایالت بوده و همچنین به عنوان رئیس کمیته حمل و نقل و نایب رئیس کمیته اقتصادی کارولینای شمالی فعالیت می کند. شاو از مقامات بلند پایه مسلمانان در ایالات متحده محسوب می شود و پیش از آن تجربه تجاری در عرصه صنایع غذایی داشته است.
لاری شاو بیش از این سه سال عضو هیئت ملی شورای روابط اسلامی- آمریکایی بوده است. وی سپتامبر سال 2003 نیز به عنوان نایب رئیس دفتر انجمن حزبی قانونی آفریقایی – آمریکایی ها در مجمع عمومی ایالتی منصوب شد.
نهاد اعواد مدیر اجرایی شورای روابط اسلامی – آمریکایی گفت: در دوره مهمی از تاریخ قرار گرفته ایم، زمانی که نیازمند تغییر و نوسازی است. من اعتقاد دارم رئیس جدید نقش مهمی در توسعه گفتگو درباره موضوعات مهمی چون روابط بین ادیان، حقوق مدنی و سهم سیاسی مسلمانان خواهد داشت.
سناتور شاو نیز طی بیانیه ای اظهار داشت: شورای روابط اسلامی- آمریکایی برای حمایت از حقوق و آزادیهای مدنی به وجود آمده است که در قانون اساسی کشور نیز وجود دارد. ما تمام تلاشهایی که با هدف از بین بردن این حقوق شکل می گیرد را به چالش می گیریم و به فعالیت خود ادامه می دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که مسلمانان آمریکایی نقش مثبت و موثری در جامعه ایفا می کنند.
اسلام میتواند نقش مهمی در کاهش مصرف دخانیات داشته باشد
شرکتکنندگان در بزرگترین همایش جهانی در رابطه با کنترل تنباکو در هندوستان تأکید کردند که اسلام میتواند نقش مهمی در کاهش قربانیان استفاده از دخانیات داشته باشد.
لیث یحیی ابراهیم مولا حسین پزشک متخصص غدد از عراق در این همایش که در شهر بمبئی هندوستان برگزار شده بود گفت: اسلام ابزار قوی برای منع استفاده ازدخانیات است. اسلام می تواند استفاده از تنباکو را میان مسلمانان سراسر جهان کاهش دهد، پیش از این نیز اکثریت قابل توجهی از مسلمانان استعمال دخانیات را ترک کردهاند؛ اما بسیاری هنوز هم در دام تنباکو قرار دارند. اسلام را میتواند به عنوان ابزاری مؤثر برای کنترل تنباکو میان مسلمانان به عنوان 22 درصد از جمعیت دنیا مورد استفاده قرار گیرد.
استعمال دخانیات در فرهنگ بسیاری از کشورهای اسلامی نهادینه شده است. اندونزی به عنوان پرجمعیتترین کشور اسلامی پنجمین بازار بزرگ سیگار است که بیش از یک سوم از جمعیت 230 میلیون نفر آن دخانیات مصرف میکنند.
با در نظرگیری این آمارها براساس اعتقاد متفکران و کارشناسان مسلمان میتوان با استفاده از تعالیم قرآن اعتیاد به استفاده از دخانیات را میان مسلمانان سراسر جهان کاهش داد. در قرآن دستور واضحی در رابطه با منع دخانیات وجود ندارد اما حدیثی از پیامبر(ص) وجود دارد که اظهار میدارد مسلمانان باید از هرآنچه مضر است پرهیز کنند.
مسلمانان کنگو نیازمند حمایت کشورهای اسلامی هستند
مسلمانان جمهوری کنگو در غرب آفریقا بهشدت نیازمند توجه کشورهای اسلامی هستند تا به آنها در زمینه مقابله با شرایط دشوارشان کمک کنند.
فاتموتا آمادو نماینده جمهوری کنگو در بیست و یکمین همایش شورای امور اسلامی که روز یکشنبه 18 اسفند ماه در مصر خاتمه یافت گفت: ما از همتایان مسلمان خود میخواهیم برای تأمین نیازهای اولیه مسلمانان کنگو ما را یاری کنند.
آمادو گفت: مسلمانان کنگویی زندگی ناخوشایندی دارند، آنها در فقر شدید زندگی میکنند و برخی از خانوادهها حتی برای افطار خود در ماه مبارک رمضان غذایی ندارند.بسیاری از کودکان به خاطر فقر خانوادههای خود به آموزش دسترسی ندارند و بیکاری مسلمانان نیز از آموزش ضعیف آنها نشأت گرفته است.
نماینده جمهوری کنگو در بیست و یکمین همایش شورای امور اسلامی گفت: باید پروژه ای با هدف آموزش علمای مسلمان برای امر آموزش مسلمانان کنگو در رابطه با دین راهاندازی شود.
نظر شما