۲۶ اسفند ۱۳۸۷، ۱۰:۵۰

سال نجوم در مهر- 231

مطالعه بر روی گردبادهای زمینی به منظور درک اتمسفر ونوس

مطالعه بر روی گردبادهای زمینی به منظور درک اتمسفر ونوس

گروهی از دانشمندان بین المللی در حال مطالعه بر روی گردبادهای زمینی هستند تا بتوانند با استفاده از اطلاعات به دست آمده درک بهتری از جریانهای فوق سریع و قدرتمند اتمسفری بر روی سیاره ونوس به دست آورند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ارتفاع ابرها اتمسفر ونوس در عرض 4 روز زمینی به دور سیاره گردش می کند که این سرعت نسبت به سرعت چرخش خود سیاره بسیار بیشتر است.

جدا از این چرخش فوق سریع، برخی از شباهت های حرکتی و ظاهری در میان گردبادها در قطبهای شمالی و جنوبی اتمسفر ونوس و طوفانهای گرمسیری و گردبادها در زمین وجود دارد.

پدیده ای S مانند در مرکز گردبادهای ونوس در ابتدا توسط مدارگرد پایونیر در قطب شمال ونوس و اخیرا توسط مدارگرد اکسپرس در قطب جنوبی مشاهده شده که با آنچه در طوفانهای گرمسیری زمین مشاهده شده است شباهت زیادی دارد.

دانشمندان با استفاده از نمونه های شبیه سازی شده نشان دادند که این ویژگی S شکل نشان از بی ثباتی اتمسفری است که مشابه آنچه در طوفانهای زمین دیده می شود. این اشکال در طوفانهای ونوسی نیز زودگذر هستند.

به اعتقاد دانشمندان این شباهت در میان گردبادهای زمینی و ونوسی می تواند در درک بهتر چگونگی چرخش فوق سریع اتمسفر ونوس موثر واقع شده و در بهبود رصدهای این سیاره در آینده نقشی قابل توجه خواهد داشت.

بر اساس گزارش زی نیوز، محققان مرکز مهندسی و علوم فضایی دانشگاه ویسکونزین مدیسون با همکاری موسسه مکس پلانک این مطالعات را انجام داده و در حال تکمیل آن هستند.

کد خبر 849527

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha