به گزارش خبرگزاری مهر،مقامهای کره شمالی اخیرا خبر دادند قصد دارند به وسیله یکی از موشکهای کاملا پیشرفته خود ماهواره ای را با هدف غیرنظامی به فضا بفرستند، اما این مسئله با انتقاد شدید کشورهای آسیایی و غربی روبرو شده است.
پیونگ یانگ هفته گذشته در واکنش به رزمایش نظامی مشترک کره جنوبی و آمریکا نیز آن را تهدیدی برای جنگ دانست و اعلام کرد هر اقدام لازمی را برای محافظت و پاسداری از استقلال و حاکمیت خود اتخاذ خواهد کرد.
در عین حال، مقامهای کشورهای غربی،ژاپن و کره جنوبی نیز برای کاهش سطح قدرت هسته ای کره شمالی و نابود کردن این ماهواره اعلام آمادگی کرده اند، اما در این میان اختلاف نظراتی نیز دیده می شود.
در حالی که سخنگوی دولت ژاپن از احتمال اتخاذ تدابیر جدی برای مقابله با آنچه تهدیدهای موشکی کره شمالی توصیف کرد خبر می دهد ، یک فرمانده نیروی هوایی آمریکا با کم اهمیت جلوه دادن تهدیدهای موشکی پیونگ یانگ، اعلام کرد کره شمالی برای واشنگتن حکم یک تهدید بسیار محدود را دارد.
کره شمالی اعلام کرده است در فاصله روزهای چهارم تا هشتم آوریل در صدد پرتاب یک ماهواره است، اما آمریکا مدعی است که این کشور از این پرتاب برای سرپوش گذاشتن بر آزمایش موشکهای بالستیک دوربرد خود استفاده می کند.
"تاکئو کاوامورا" سخنگوی دولت ژاپن تاکید کرده است کشورش ممکن است برای مقاله با تهدیدهای موشکی پیونگ یانگ موشکهای رهگیر زمینی و دریایی خود را به مواضع دفاعی منتقل کند و در صورت شلیک موشکهایی ازسوی کره شمالی، آنها را نابود خواهد کرد.
این نکته را نیز نمی توان فراموش کرد که بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، هرگونه فعالیت کره شمالی در زمینه موشکهای بالستیک ممنوع است.
نخست وزیر ژاپن روز پنجشنبه هشدار داد اگر کره شمالی برنامه آزمایش موشکی خود را عملی کند با تحریمهای دوجانبه بیشتری روبرو خواهد شد .
تارو با اشاره به پایان یافتن دوره تحریمهایی که در پی آزمایش بمب اتمی کره شمالی در سال 2006 میلادی در این کشور اعمال شد، گفت : درباره تمدید دوباره آن تبادل نظر خواهیم کرد .
کره شمالی همچنین اختلافات مرزی و روابطی تیره با همسایه جنوبی خود پیدا کرده است. یکی از سخنگویان ستاد مشترک ارتش کره شمالی اعلام کرد نمی تواند امنیت پروازهای تجاری سئول را در نزدیکی حریم هوایی خود تضمین کند.
تصاویر ماهواره ای از آزمایش موشکی در کره شمالی
وی خاطرنشان کرد رزمایش 12 روزه مشترک آمریکا و کره جنوبی می تواند آغازگر یک جنگ باشد.
26 هزار نیروی آمریکایی و بیش از 50 هزار نیروی کره جنوبی در این رزمایش شرکت دارند.
به گزارش مهر، کره شمالی در سال 1998 میلادی موشکی پرتاب کرد که پیش از سقوط در اقیانوس آرام، از فضای ژاپن عبور کرد . در پی آزمایش بمب اتمی کره شمالی برای نخستین بار در سال 2006 میلادی، توکیو تحریمهایی از جمله ممنوعیت فراگیر واردات از این کشور بر علیه آن اعمال کرد.این تحریمها ماه اکتبر (مهر) برای شش ماه تمدید شد.
تشدید مقررات ارسال وجوه نقدی به کره شمالی، کاهش هزینه های گردشگری اتباع ژاپنی در این کشور و نیز وضع قوانین مالیاتی سختگیرانه تر برای انجمنهای کره شمالی در ژاپن ازجمله اقدامات دیگری است که احتمال می رود توکیو علیه پیونگ یانگ انجام دهد.
نظر شما