به گزارش خبرنگار مهر، رحمت عباس نژاد بعد از ظهر یکشنبه در حاشیه طرح آغاز کاوشهای باستان شناسی در گوهرتپه بهشهر اظهار داشت: دور جدید کاوشها با هیئت مشترک آلمانی از دانشگاه مونیخ در پنج کارگاه و با هدف مشخص کردن معماری، ساختار معماری و دوره گذر از عصر مفرغ به آهن در شهر تاریخی گوهر تپه آغاز شده است.
وی با اشاره به یکی از کارگاهها که حدس زده میشود حصاری در آن وجود داشته باشد و هم اکنون در جستجوی معماری حصار به کاوش پرداخته میشود، تصریح کرد: در قسمتی دیگر نیز با توجه به تمدن شهرنشینی گوهر تپه در دورههای مختلف آهن و برنز در لایههای فوقانی به تدفینهای متفاوتی برخورد کردیم که آثار قابل توجهی بهدست آمده است که نیاز به بررسی و مطالعه دقیق دارد.
عباس نژاد درباره ترکیب تیمی گروه کاوش تصریح کرد: هیئت کاوش 15 نفر هستند که گروه اول باستان شناسی دانشگاه مونیخ آلمان پس از انجام فعالیت خود بازگشتند و هم اکنون گروه دوم از همین دانشگاه به همراه گروه باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی ایران حضور دارند و در چند روز آینده نیز باستان شناسانی از دانشگاه ورشو لهستان به تیم حاضر ملحق میشوند.
وی تیم جدید را در بردارنده تخصصهای معماری، انسان شناسی، جانورشناسی و گیاه شناسی باستانی معرفی کرد.
این مسئول گردشگری مازندران از مراجعه روزانه تا دو هزار و 200 گردشگر بومی و غیربومی در روزهای تعطیلات و کمتر از هزار نفر در روزهای بارندگی و عادی خبر داد.
وی گفت: سایت موزه گوهرتپه در دو کیلومتری رستمکلای بهشهر تاکنون بزرگترین محوطه باستانی پیش از تاریخ شناسایی شده در مازندران است که 50 هکتار وسعت دارد و حفاریها و کاوشهای آن از سال 1379 آغاز شده است.
نظر شما