۱۵ فروردین ۱۳۸۸، ۱۰:۰۰

نحوه مطالعه جوانان در بیش از 64 درصد موارد سطحی است

نحوه مطالعه جوانان در بیش از 64 درصد موارد سطحی است

معاون مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان با اشاره به نتایج بررسی وضعیت فرهنگ کتاب و کتابخوانی جوانان نحوه مطالعه این نسل را در 64.4 درصد از موارد سطحی و گذرا اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر اسحاقی با اشاره به انجام این پژوهش در میان 360 نفر از جوانان 15 تا 29 سال شرکت کننده در بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: 11.4 درصد از مطالعات جوانان کاربردی، 11.1 درصد هیجانی، 8.6 درصد باری به هر جهت 7.2 درصد تحلیل معنایی، 5.6 درصد همراه با پردازش عمیق، 4.7 درصد نقادانه، 3.6 درصد با تفکر حل مسئله و 1.7 درصد همراه با تفکر خلاقانه است.

وی در ارتباط با میزان مطالعه روزانه کتاب در میان جوانان گفت: 38 درصد از جوانان روزانه 4 تا 30 دقیقه مطالعه دارند. همچنین 24 درصد از جمعیت نمونه این پژوهش 30 دقیقه تا یکساعت، 16 درصد کمتر از 4 دقیقه ، 13 درصد یک تا دو ساعت و 9 درصد بیشتر از دو ساعت در طول روز مطالعه می کنند، موضوعات مذهبی، تاریخی، ادبی، فکاهی، تحصیلی، هنری، علمی، داستانی و سیاسی، به ترتیب، موضوعات مورد علاقه جوانان جهت مطالعه هستند. اولویت مکان مطالعه برای جوانان، اتاق شخصی، حیاط منزل، اتاق عمومی، منزل دوستان، وسایل نقلیه، کتابخانه، خوابگاه و پارک است.

اسحاقی مهمترین موانع توسعه فرهنگ مطالعه جوانان از نظر این جامعه نمونه را گرانی کتاب، نهادینه نشدن فرهنگ کتابخوانی، کمبود وقت و امکانات، سرگرمیهای دیگر نظیر اینترنت و تلویزیون، دغدغه های فکری، عدم تبلیغات مناسب در مورد کتاب و کتابخوانی، عدم سلامت جسمانی و روانی جوانان و عدم وجود سازمان و یا سیستمی مناسب جهت آموزش کتاب و کتابخوانی اعلام کرد و گفت: کاهش و تعدیل قیمت کتاب، تبلیغات توسط رسانه ها، فرهنگ سازی، تشویق از سوی والدین و دوستان، توسعه کتابخانه ها و ایجاد مکانها و محیطهای سالم برای مطالعه مهمترین عوامل تسهیل کننده توسعه فرهنگ مطالعه از نظر جوانان بوده است.

وی با اشاره به نتایج این پژوهش به فقر کتاب با اولویت حوزه های علمی، فرهنگی-تربیتی، سیاسی، هنری - زیباشناسی، مذهبی، عرفانی، قرآنی، دینی، دانشگاهی، تاریخ، شناخت ملل و اندیشه های معاصر اشاره کرد و گفت: از نظر جوانان تحصیلات و شغل پدر و مادر، تشویق والدین، اساتید و معلمان، آگاه سازی اجتماع، توانایی خرید کتاب و جذابیت ظاهری کتب بر گرایش این نسل به مطالعه موثر است.

کد خبر 854056

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha