مرتضی ولیپور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هم اکنون بیش از پنج هزار تن سموم کشاورزی در مازندران مصرف می شود، افزود: این میزان در دو دهه گذشته بیش از 10 هزار تن بوده است.
وی مبارزه بیولوژیکی غیر شیمیایی و بکارگیری فارغ التحصیلان کشاورزی در مزارع را از راهکارهای بسیار مهم در کاهش مصرف سموم دانست و تصریح کرد: در این خصوص 221 نفر از فارغ اتحصیلان کشاورزی بر اساس قراردادی که با شرکتهای مشاوره ای و کلینیکهای گیاه پزشکی بسته شده در جهت آگاهی برای کاهش مصرف سموم به کشاورزان و اقدامات موثر برای کنترل آفات همکاری خواهند کرد.
مدیر حفظ و نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه هم اکنون حدود 10 درصد از اراضی کشاورزی استان زیر پوشش مبارزه غیر شیمیایی قرار داد، اظهار داشت: مازندران در مبارزه غیر شیمیایی و کنترل بیولوژیکی مقام نخست کشور را دارد.
ولیپور، سطح زیر پوشش اراضی زراعی و باغی استان برای مبارزه غیر شیمیایی راهم اکنون حدود 59 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان 48 هزار هکتار محصولات باغی شامل برنج، ذرت،سویا و گوجه فرنگی و 11هزار باغات مرکبات است.
وی عنوان کرد: امسال حدود چهار هزار هکتار از باغات چای استان هم زیر پوشش مبارزه غیر شیمیایی قرار گرفت.
مدیر حفظ و نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در این خصوص از حشرات مفید و تولید استان در اراضی استان استفاده می شود، گفت: هم اکنون در 17 واحد تولید حشرات مفید در استان سالانه 170 کیلو گرم زنبور تراکوگراما، پنج میلیون عدد زنبور براکون و حدود هفت میلیون عدد زنبور کریپتلموس و دالیا تولید می شود.
نظر شما