به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد اسحاقی با اشاره به انجام این پژوهش در میان 120 نفر از اهل قلم که در بیستمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور داشتند، گفت: از نظر این جمعیت نمونه، 46 درصد از جوانان روزانه 4 تا 30 دقیقه و 30 درصد کمتر از 4 دقیقه مطالعه می کنند. همچنین 13 درصد از جوانان 30 دقیقه تا یک ساعت ، هفت درصد یک تا دو ساعت وتنها چهار درصد بیش از دو ساعت از روز را به مطالعه اختصاص می دهند.
وی در ادامه تصریح کرد: اهل قلم 53.3 درصد از مطالعات جوانان را سطحی ، 8.8 درصد هیجانی ، 7.9 درصد با تفکر حل مسئله ، 7 درصد کاربردی و یا همراه با تحلیل معنایی ، 5.3 درصد باری به هر جهت ، 4 درصد با تفکر نقادانه و خلاقانه و تنها 1.8 درصد با پردازش عمیق ، اعلام کرده اند.
اسحاقی افزود: همچنین این گروه فرهنگ سازی ، کاهش و تعدیل قیمت کتاب ، تشویق والدین ، رفع مشکلات کاری جوانان ، افزایش علاقه ، ایجاد اطمینان در جوانان ، برنامه ریزی های مناسب از سوی دولت برای پر کردن اوقات فراغت این نسل ، تبلیغات زیاد توسط رسانه ها، ایجاد مکان ها و محیط های مناسب و سالم برای مطالعه ، فراهم ساختن شرایط شغلی و توسعه کتابخانه ها را از مهمترین عوامل تسهیل کننده توسعه فرهنگ مطالعه در میان جوانان بر شمردند.
معاون مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان اظهار داشت: این پژوهش نظرات 120 نفر از ناشران نمایشگاه را نیز مورد بررسی قرار داده است که از دیدگاه این جمعیت نمونه ، گرانی کتاب ، نهادینه نشدن فرهنگ کتابخوانی ، تبلیغات کم و غلط ، مشکلات مالی ، سرگرمی های دیگر ، فرهنگ خانوادگی و تحصیلات پایین والدین، از مواضع توسعه فرهنگ مطالعه در میان جوانان به شمار می رود.
نظر شما