به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 98 درصد از امکانات درمانی مورد نیاز بیماران در بخشهای مختلف تخصصی و فوق تخصصی در استان فارس وجود دارد و حتی در مواردی نظیر پیوند کبد شیراز در ارائه خدمات این چنینی در سطح کشور فعالیتی کم نظیر دارد از این رو کمتر شاهد هستیم که بیماری به خاطر عدم وجود مناسب امکانات و پیچیدگی بیماری به خارج از استان سفر کند.
افشین امینی افزود: در بخشهایی نیز دچار کمبودهایی بوده که از آن جمله می توان به مسئله کمبود تخت بیمارستانی اشاره کرد که در این خصوص طی چند مدت اخیر پروژه های متعددی نظیر ساخت بیمارستان مادر و کودک، بیمارستان سوختگی شهر صدرا، بیمارستان حضرت قائم و ... تعریف شد که با بهره برداری کامل از این طرحها نیازهای تخت بیمارستانی استان فارس و شهر شیراز تاحدودی برطرف خواهد شد.
وی عنوان کرد: کمبودهایی در بخش تجهیزات نیز دیده می شود که برای حل این مسئله نیز تجهیزاتی نظیر دستگاه های سی تی اسکن، ام ار آی و ... به بیمارستانهای شهرستانهای مختلف و خود شیراز نظیر بیمارستان چمران، فقیهی، نمازی، بیمارستان شهرستانهای فیروزآباد، لار و. .. اضافه شد.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیمه ها حدود 20 میلیارد تومان طلبکار است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص وضعیت بیمه در حوزه بهداشت و درمان استان فارس نیز اظهار داشت: طی این مدت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از کل بیمه ها 20میلیارد تومان طلبکار است.
محمدهادی ایمانیه با بیان اینکه چنانچه بیمه ها جهتگیری خود را تغییر دهند می توانند در حوزه بهداشت و درمان موثر واقع شوند، افزود: باید شرایطی پیش آید که دستورات پزشکی در خصوص آزمایشگاه، عکسبرداری، رادیولوژی و ... کاهش یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر براساس آمار موجود بیش از 90 درصد از پاسخهای آزمایش ام آر آی مراجعه کنندگان نرمال است و این نشان دهنده زیاده روی تجویز آزمایشات بوده که به گونه ای منطقی صادر نمی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: علاوه بر این باید الگوی مصرف دارو نیز تغییر کند و در تمام این بخشها بیمه ها می توانند با تحت پوشش قرار ندادن برخی از این امور منجر به کاهش دستورات این چنینی شوند.
قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص نظارت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر وضعیت بهداشتی و درمانی عرصه فعالیت کارگران در سطح استان فارس و شهر شیراز یادآور شد: در حال حاضر 180 تا 200هزار نفر کارگر در سطح استان فارس وجود دارد که پوشش ما برای این دسته از افراد حدود 64 درصد است که برای کارگران، خدماتی نظیر معاینات ادواری و بدو استخدام پیش بینی شده است.
حسن جولایی خاطرنشان کرد: در معاینات ادواری کارگران بر اساس شرایط محیط کاری و نوع فعالیت خود در زمانهای مشخصی تحت معاینه قرار می گیرند و چنانچه مسئله ای در آلودگی فیزیکی و شیمیایی آنها دیده شد مراتب به کارخانه مورد نظر اعلام می شود تا محیط کاری کارگر از مکانی به بخشی دیگر تغییر کند یا شرایط محیطی آن بخش بر اساس استانداردهای موجود طراحی شود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلاتی که در نظارت بر بهداشت حرفه ای وجود دارد عوامل دست اندرکار و اجرایی قضیه هستند، افزود: در حال حاضر به جز دانشگاه های علوم پزشکی دستگاه های دیگری نیز در این بخش انجام وظیفه می کنند و این امر هماهنگی را برای نظارت بر سلامت کارگران کاهش می دهد در عین حال در سطح کشور نیز آن طور که شایسته است کار مهندسی وجود ندارد.
قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: در این رابطه طی این مدت به موفقیتهایی نیز دست یافتیم که از آن جمله می توان به درصد شاغلان در معرض صدا اشاره کرد که از 27درصد در گذشته به 14درصد در حال حاضر و همچنین موضوع نور نامناسب نیز از 22درصد به 11درصد تقلیل یافته است.
90 درصد جمعیت شیراز دارای آب آشامیدنی سالم هستند
جولایی عنوان کرد: وضعیت آب در استان فارس در حال حاضر نزدیک به میانگین کشور است و بیش از 90 درصد از جمعیت از آب شرب سالم استفاده می کنند.
وی بیان داشت: در آب شرب روستایی در برخی از روستاها با برخی مشکلات مواجه هستیم به گونه ای که آب مصرفی اهالی بعضی از این مناطق تحت پوشش آبفای روستایی نیست و شرکت آبفای روستایی نیز با طرح این موضوع که شدت مشکلات شبکه آب رسانی این روستاها به حدی است که برای اصلاح آن به میلیاردها تومان اعتبار نیاز دارد تاکنون موفق به پوشش دهی به این مناطق نشده است.
80 درصد از مصوبات سفر هیئت دولت اجرایی شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه جلسه در پاسخ به سئوالی پیرامون وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه های سفر دور اول هیئت دولت به استان فارس در حوزه بهداشت و درمان نیز افزود: در حال حاضر 80 درصد از مصوبات اجرایی شده و 20درصد باقیمانده نیز مربوط به مواردی مانند ساخت بیمارستان و ... بوده که برای بهره برداری از آن به زمان نیاز است.
ایمانیه یادآور شد: برای دور دوم سفرها نیز حدود 36 مصوبه پیشنهاد و ارائه کرده ایم که از آن جمله می توان به احداث پردیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، احداث 16خانه بهداشت، خرید دستگاه زباله سوز برای مراکز درمانی دانشگاه، ایجاد بیمارستان شماره دو کازرون، مقاوم سازی مراکز درمانی دانشگاه، ایجاد بیمارستان در منطقه شرق و جنوب شیراز و ... اشاره کرد.
نظر شما