به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان غلامحسین الهام شامگاه سه شنبه در جشن عطوفت و آزادسازی بیش از ۱۸۰ زندانی جرایم غیرعمد در خصوص مهریه های سنگین که از طرف خانواده ها تعیین می شود را یکی از عوامل زندانی شدن بسیاری از افراد غیربزهکار خواند و گفت: خانواده همواره کانون پیوند و عطوف است و نباید به یک شرکت تجاری تبدیل شود.
الهام اظهار داشت: اگر اعضای یک خانواده تصمیم به ادامه زندگی ندارند نباید طرف مقابل را به بهانه مهریه به زندان بفرستند و مهریه ها نباید سبب تفرقه شوند بلکه باید سبب استحکام خانواده ها شوند.
وزیر دادگستری تصریح کرد: فرهنگسازی برای کاهش مهریه ها در کشور باید مورد توجه نهادهای فرهنگی قرار گیرد و نهادهایی چون صدا و سیما و نهادهای فرهنگی دیگر باید تلاش کنند تا بخش عمده مشکلات در این عرصه حل شود.
وی همچنین تصریح کرد: باید ریشه این آسیب را شناسایی کرد و در رفع آن تلاش کرد تا در نهایت طرفین خانواده ها کارشان به زندان منتهی نشود.
رئیس دادگستری همچنین حرکت به سمت بیمه شخص ثالث توسط وسایل نقلیه را امری ضروری خواند و افزود: مقررات حکومتی این اجازه را نمی دهد که وسایل نقلیه بدون بیمه شخص ثالث حرکت کنند و ما نیز باید به سمت و سوی اجرای آن گام برداریم.
وی با اشاره به اینکه حادثه هیچگاه خبر نمی کند حرکت به سمت بیمه شخص ثالث را ضروری خواند و گفت: در حال حاضر دادگاه ها حتی بیمه شخص ثالث را به صورت وثیقه نیز قبول می کنند که از زمان اجرای این قانون بسیاری از رانندگان تصادفات از این طریق توانسته اند از زندان رها شوند.
الهام تصریح کرد: بیمه شخص ثالث هم طلبکار و هم بدهکار را به حق و حقوق خود می رساند و از زندانی شدن بدهکار نیز جلوگیری می کند.
وزیر دادگستری همچنین به مشکلات ایجاد شده برای شخص آسیب دیده در حوادث رانندگی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: شخصی که در این سوانح سلامتی او از میان رفته برای درمان خود به یک دیه امید دارد و باید تلاش کرد به این آسیب دیده پنهان نیز کمک شود تا با آن دیه، بخشی از مشکلات خود را رفع کند.
الهام همچنین تصریح کرد: امید است سازمانهای اجتماعی تا جایی سالم باشند که تنها قانون شکنان به زندان افتاده و زندان در کشور به کانونی فرهنگی تبدیل شود، اگرچه اکنون نیز کارهای فرهنگی زیادی در زندانها انجام می شود.
الهام در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: زندان نباید جای بدهکاران باشد و باید میان افراد بدهکار و بزهکار تفاوت گذاشت و باید به افراد بدهکاری که توان مالی ندارد با کمک و یا وامهای قرض الحسنه یاری رسانیم و نظام بانکی نیز در این عرصه باید به یاری افراد بدهکار بیاید.
نظر شما