به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، مهرزاد خرد بعد از ظهر چهارشنبه در اولین نشست خبری خود با رسانه پس از انتصاب به ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: برای تغییر نوع کشت کشاورزان در حال حاضر هیچ نوع ابزار قانونی در اختیار نداریم و ساز و کاری نیز وجود ندارد که چنانچه کشاورز تغییرات تدوین شده در تغییر الگوی کشت را رعایت نکرد مورد برخورد قانونی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: تنها اقدامی که ما می توانیم درباره الزام کشاورزان به تغییر الگوی کشت انجام دهیم خودداری از ارائه برخی از ملزومات مانند نهاده ها، سموم و... است ضمن اینکه به نظر می رسد شرایط امروز کشور و استان فارس ایجاب می کند تا سازو کار مشخصی برای این حوزه مورد بحث و بررسی و تدوین قرار گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در ادامه سخنان خود در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در خصوص رشد یافتن ساختار سازمان جهادکشاورزی نیز بیان کرد: یکی از اهداف دولت کوچک کردن بدنه خود ابوده و تدوین قانونی خدمات کشوری نیز در راستای این موضوع مورد دقت دولت قرار گرفته و در عرصه جهاد کشاورزی نیز این امر در حال اجرا است.
روزی کمبود شیر داشتیم اکنون مشکلات مازاد تولید داریم
خرد در ادامه سخنان خود زمانی که خبرنگاری در خصوص مشکلات بهره وری در محصولات کشاورزی و دامی پرسید عنوان کرد: ما در حال حاضر در سطح استان روزانه یک هزار تن شیر تولید می کنیم در حالیکه روزی با کمبود تولید مواجه بودیم اما امروز مشکلاتی در خصوص مازاد تولید داریم.
وی با بیان اینکه مشکلات عدم صادرات این محصول نیز به عهده سازمان کشاورزی نیست، بیان کرد: در عین حال ما نیز این انتقاد را داریم که چرا سرانه مصرف شیر در کشور پایین است که با مازاد تولید مواجه باشیم از این رو باید در نظر داشت زمانی که مشکلی به وجود می آید مجموعه عوامل مرتبط باید در کنار یکدیگر قرار گرفته تا مسئله برطرف شود چراکه ظرفیت های تولید در کشور ما بسیار مطلوب و مناسب است و در حال حاضر در بخش تولید وضعیت خوبی را داریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تاکید کرد: در عین حال باید گفت می توان شرایطی به وجود آورد که تولید محصولات کشاورزی ما تا سه برابر افزایش یابد و تا سه برابر نیز از منابع کمتر استفاده شود.
در ادامه جلسه خبرنگاری در خصوص دو شغله بودن وی در سمتهای ریاست سازمان جهاد کشاورزی فارس و سرپرست منابع طبیعی استان و مغایرت این امر با قوانین پرسید که خرد نیز پاسخ داد: من در مجموعه منابع طبیعی سرپرست هستم و چنانچه مدیر کل بودم مخالف با قانون محسوب می شد اما در عین حال قرار بود چندی پیش مدیر کل جدید برای منابع طبیعی انتخاب و معرفی شود که این امر تا چندی دیگر صورت خواهد گرفت.
در ادامه این نشست خبرنگاری نیز در خصوص حرف و حدیث های سیب زمینی، توزیع رایگان آن و امحای این محصول انتقاداتی را مطرح کرد که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز یادآور شد: دولت برای حمایت از کشاورز و تولید کننده خرید تضمینی برخی اقلام تولیدی را در دستور کار خود قرار داد که سیب زمینی نیز بخشی از این محصولات بود.
وی تصریح کرد: از طرفی تولید کننده توجه کمتری به تولید این محصول داشت و زمانی که به بازار عرضه شد با مازاد بر تقاضا و عدم خرید از سوی بازار مواجه شدیم پس از آن قانون چنین اجازه ای را می داد که سیب زمینی های مازاد را امحا کنیم و پس از آن نیز چنین اختیاری برای ما در نظر گرفته شده که به جای امحای این محصول آن را در اختیار خانواده های نیازمند و افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و... قرار دهیم اما اینکه شاید سیستم توزیع در برخی موارد چندان شایسته نبوده است را می توان بررسی کرد اما به نظر نمی رسد کسی در اینکه سیب زمینی به جای امحا در اختیار محرومان جامعه قرار گیرد نقد و انتقادی داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه همچنین کمال بی انصافی است اگر بخواهیم این مسئله را به انتخابات و مسائلی ازاین قبیل ربط بدهیم، عنوان کرد: در عین حال باید به این نکته نیز اشاره کرد که جامعه ما در حوزه صنایع تبدیلی نیز دچار مشکلات و کمبودهایی است زیرا چنانچه صنایع تبدیلی کافی و مناسب داشتیم همین سیب زمینی های مازاد را می توانستیم به پوره و... تبدیل و عرضه کنیم.
خرد در بخش دیگری از این نشست با اشاره به برنامه ریزیهای جهاد کشاوزی استان با توجه به ادامه خشکسالی ها و لزوم تغییر برخی از الگوها در تولید و مصرف بیان کرد: اصلاح الگوی مصرف در حوزه کشاورزی از زوایای خاصی قابل توجه و بررسی است و با توجه به بحران خشکسالی می توان در این خصوص بیش از گذشته وارد شد.
وی با بیان اینکه اصلاح الگوی مصرف در حوزه های مختلفی نظیر منابع، نهاده ها و... امکان پذیر است، عنوان کرد: در کشور برای استفاده از منابع آب و بهره برداری از آن مشکلات پیچیده ای داریم که اصلاح الگوی این بخش نیز بسیار حائز اهمیت و موثر است.
این مسئول سازمان جهاد کشاورزی اظهار داشت: میزان بارندگی سالیانه ما در شرایط نرمال یک سوم جهان است و میزان تبخیر نیز سه برابر بیشتر از جهان ارزیابی شده ضمن اینکه استفاده از منابع آب نیز وضعیت چندان مناسبی را در شرایط کنونی ندارد.
خرد با بیان اینکه بخش دیگری از مسائل نیز مربوط به مصرف نهاده های کشاورزی است، عنوان کرد: در عین حالی که در حال از دست دادن منابع آبی هستیم از منابع خاکی خود نیز غافل بوده و این امر نیز به خاطر مصرف بی رویه کود، سم و استفاده از آبهای نامطلوب برای کشاورزی در حال وقوع است.
وی خاطرنشان کرد: مجموع این عوامل باعث شده که استراتژیهایی را برای اصلاح الگوی مصرف در بخش های مختلف کشاورزی مورد توجه و برنامه یرزی قرار دهیم که کار فرهنگی در اولویت امور قرار دارد.
رئیس جهاد کشاورزی استان فارس عنوان کرد: یکی دیگر از برنامه ریزهای ما در تدوین استراتژی جهاد کشاورزی دست یافتن به یک مدل برنامه ریزی موفق در اراضی به عنوان کاداستر اراضی کشاورزی است که این امر طی مدت اخیر در حال انجام و پیگیری بوده است.
خرد در ادامه همچنین ضمن تاکید بر لزوم افزایش بهره وری در محصولات کشاورزی و دامی استان فارس نیز بیان کرد: استان فارس با این حال که 10.7 درصد از محصولات کشاورزی کشور را تولید می کند اما ارزش افزوده ای معادل 7.7 درصد را در اختیار دارد و این فاصله به نسبت زیاد چنین ضرورتی را ایجاد می کند که در کنار توسعه کشاورزی باید صنایع تبدیلی خود را نیز تقویت کرده و توسعه ببخشیم.
نظر شما