این نویسنده و کارگردان تئاتر درباره جایگاه مدیر تولید در تئاتر ایران به خبرنگار مهر گفت: به نظر من تئاتر احتیاج به مدیر تولید دارد، ولی قبل از مدیر تولید نیازمند چیزهای دیگری است. کسانی که تصمیم به حضور مدیر تولید در تئاتر گرفتهاند، اگر تفکرشان سامان دادن به مشکلات خانواده است باید به چیزهایی فکر کنند که اولویت بیشتر دارد.
برهانی مرند خاطرنشان کرد: به اعتقاد من پیش از اینکه مدیر تولید وارد تئاتر شود، برای اولین و آخرین بار به قراردادهایی که با خانواده تئاتر بسته میشود پایبند باشند و دستمزدها را به موقع پرداخت و به طور کلی طبق قانون عمل کنند. زیرا اندیشیدن به قانونمنداری مهمتر از هر مسأله دیگری در تئاتر کشور است.
وی افزود: نگاه خوشبینانه به بحث مدیر تولید این است که مدیران تئاتری قصد کمک به کارگردانها را دارند و میخواهند آنها بیشتر به موضوع خلاقیت و مسائل هنری یک نمایش بپردازند و دغدغه مسائل تولید را نداشته و فرصت بهتر داشته باشند، اما در نگاه بدبینانه بحث مدیر تولید نشانگر نبود اطمینان و اعتماد متولیان تئاتر به کارگردان به عنوان طرف قرارداد است.
وی با اشاره به اینکه بحث مدیر تولید شروع خوبی برای شکلگیری تئاتر خصوصی نیست گفت: بنده وقتی پذیرای مدیر تولید به عنوان مقدمهای بر شکلگیری تئاتر خصوصی میشوم که انتخاب فرد از طرف گروه نمایشی باشد و اداره کل هنرهای نمایشی مدیران تولید را به گروهها تحمیل نکند. در این صورت گروه میتواند مدیر تولید را نیز به عنوان روشی برای حرکت به سمت تئاتر خصوصی تمرین کند. کما اینکه دستیاران کارگردانها بدون عنوان مدیر تولید این مسئولیت را پیش از این عهدهدار بودند.
برهانی مرند تأکید کرد: به بحث مدیر تولید خوشبین نیستم. کسانی که به مدیر تولید فکر میکنند از ما بهتر میدانند و اگر اینگونه نیست باید از اهالی تئاتر بپذیرند که مشکل تئاتر مدیر تولید نیست و بودن یا نبودن این فرد مشکلی از تئاتر حل نمیکند و حتی بودنش مشکلاتی را در پی خواهد داشت. اگر دوستان به تئاتر خصوصی فکر میکنند باید راه و رسم آن را رعایت کنند و رسمیت دادن به گروهها در اولویت قرار دارد. طرح مدیر تولید شتابزده است و بدون مشورت درباره آن تصمیم گرفته شده است.
نظر شما