۲۴ فروردین ۱۳۸۸، ۸:۴۱

نظام آموزشی ناکارآمد از عوامل توقف رشد قد ایرانیان است

نظام آموزشی ناکارآمد از عوامل توقف رشد قد ایرانیان است

عوامل رفتاری و آسیبهای اجتماعی در کنار نظام آموزشی ناکارآمد و عقب افتاده و تغذیه نامناسب از اصلی ترین موانع رشد و ضعف فیزیکی و حتی تعالی فکری در نوجوانان و جوانان است.

یک متخصص علوم ساختاری با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : افسردگی اجتماعی، پایین بودن سطح شادی در جامعه، کم و گران بودن وسایل تفریحی و رفاهی، افتراقها و نگرانیهای خانوادگی، تحصیلی و اجتماعی از اصلی ترین موانع رشد جسمی و بالندگی فکر و روح در این سنین است.

دکتر مجید ابهری همچنین با تأکید بر اشتباه بودن سیستم آموزشی ارائه شده در مدارس و تأثیر آن بر فشارهای روانی دانش آموزان گفت :  درصد پایین دانش آموزان در طیف استعدادهای درخشان با وجود بالا بودن ضریب هوشی فرزندان ما نشانه اشتباه بودن این سیستم است، سیستمی که مبتنی بر درس و انباشت محفوظات غیر ضروری و در نتیجه خستگی مغزی دانش آموزان می شود.

پیش از این نیز مهدی امین منصور مشاورعالی وزیرآموزش و پرورش در گفتگویی با مهر گفته بود؛ سیستم آموزشی وزارت آموزش و پرورش کشورمان فرسوده است و به کندی مسیر خود را طی می کند در حالی که دنیای فناوری اطلاعات با سرعت در حال حرکت به سمت جلو است و فاصله آموزشهای ما هر لحظه از این فناوری دورتر و دورتر می شود.

این آسیب شناس و کارشناس جامعه شناسی از دیگر مقاطعی که این نوع سیستم آموزشی بر روان دانش آموزان فشار وارد می کند به حجم بالای کتابهای درسی و دغدغه های  شب امتحان و کنکور اشاره کرد و گفت : در کنار اینها باید از محدودیت فضای ورزشی و تفریحی در مدارس کشور که به ازای هر دانش آموز تنها 90 صدم درصد است نیز یاد کرد.

ابهری با اشاره به اهمیت ابعاد فرهنگی فشارهای روحی و روانی در سنین پایین افزود: فیلمهای هیجان انگیز و استرس زا و عدم طبقه بندی درست آنها برای سنین مختلف از یک سو و همچنین کمبود تولیدات فرهنگی و هنری در کشور مانند کتاب و فیلم از سویی دیگر را نیز باید در کنار عوامل گفته شد به حساب آورد.
 
به گزارش مهر بسیاری از روانشناسان نیز معتقدند کودک باید از تماشای فیلمهایی درباره بیماریهای روحی، روانی و موضوعات خشن منع شوند زیرا تفکر و استدلال در کودکان زیر 10 سال رشد نکرده و آنها هر چیزی را واقعی تصور می‌کنند.

این متخصص علوم ساختاری افزود: در دسترس بودن انواع بازیهای غیر فیزیکی که موجب گسست عاطفی و انزوای کودکان می شود را در این باره نیز نباید نادیده گرفت.

این جامعه شناس در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار مهر با پر اهمیت خواندن عوامل عاطفی در سلامت جسمی افراد گفت : علمای علوم رفتاری خواباندن کودکان توسط والدین و قصه گفتن و لالایی خواندن برای آنها در دوران طفولیت را یکی از عوامل رشد عقلی و کلامی کودکان می دانند. امری که به دلیل مشکلات فراوان اقتصادی و اجبار پدران و مادران برای ماندن بر سر کار در بسیاری از خانواده های ایرانی رخ نمی دهد.

ابهری افزود: در دوران نوزادی تغذیه با شیرخشک و سپرده شدن به مهدهای کودک و فاصله های عاطفی والدین با فرزندان به علت اشتغالات اجتماعی نیز باعث ایجاد خلأ عاطفی و عدم رشد فکری در کودکان می شود.

کد خبر 859280

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha