به گزارش خبرگزاری مهر، محققان ایتالیایی اعلام کردند پوشش دادن باله های سخت هواپیماها با استفاده از پرزهای مصنوعی که خصوصیتی مانند پر پرنده ها را دارند می تواند میزان کارایی هواپیماها را افزایش دهد.
پرندگان از پرهایی بلند و محکم برای پرواز، فرود آمدن بر روی زمین و اوج گرفتن استفاده می کنند. محققان دانشگاه ژنوا با مطالعه بر روی ساختار این پرها موفق به درک چگونگی تاثیر آنها بر افزایش کارایی پرواز پرندگان شدند.
این دانشمندان با استفاده از شبیه سازی رایانه ای کاربرد ساختارهای پر مانند را بر روی استوانه ای رایانه ای مورد آزمایش قرار داده و مشاهده کردند وجود پرها بر روی این استوانه می تواند تا 15 درصد نیروی کشش باد بر روی سطح استوانه که از سرعت حرکت آن خواهد کاست را کاهش دهد.
به گفته مهندسان این فیبرهای پر مانند می توانند از میزان تاثیرات جریان هوا بر روی استوانه بکاهند و به این شکل فشار کشش بر روی آن کاسته خواهد شد. جریانات هوا معمولا با سرعت در امتداد استوانه حرکت کرده و با کاهش فشار هوا در سطح در پس جسم گردبادهایی به وجود می آورند که در نهایت باعث افزایش کشش بر روی استوانه خوهند شد.
با این وجود استفاده از ساختار پر مانند می تواند از شکل گیری شرایط کم فشاری هوا جلوگیری کرده و از تاثیر گردبادهای ناشی از این فشار کم هوا بکاهد.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، محققان معتقدند استفاده از چنین ساختاری در هواپیماها و وسایل حمل و نقل زیر دریایی می تواند کارایی آنها را افزایش دهد. با این وجود این ساختار نیازمند سیستمی خود تمیز کننده خواهد بود تا بتوان مانند پرندگان که با پاک کردن پرهای خود از عملکرد صحیح آنها اطمینان حاصل می کنند بر ساختار پر مانند موجود در هواپیماها اطمینان کرد.
نظر شما