۲۵ فروردین ۱۳۸۸، ۱۵:۴۶

بایبوردی:

هدایت و راهنمایی جامعه از خصوصیات برجسته شعر عطار است

هدایت و راهنمایی جامعه از خصوصیات برجسته شعر عطار است

مشهد - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: یکی از خصوصیات برجسته آثار شیخ عطار، هدایت و راهنمایی جامعه است و عطار در روزگاری که شاعران، آثار خود را به مداحی، هزل و هجو اختصاص می دادند، هیچگاه برای اربابان قدرت نگفت و خود را به قدرتمندان نزدیک نکرد.

به گزارش خبرنگار مهر در نیشابور دکتر مهرآفاق بایبوردی ظهر سه شنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی عطار در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور افزود: هیچ منتقدی چون عطار، شعر خود را به این روشنی و بی پروایی حکایت نمی کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: عطار با اینکه می داند شعر او چه کسانی را در سیر و سلوک برانگیخته است، باز هم شعر خود را بت و حجاب خود می خواند.

بایبوردی با بیان اینکه در نظر عطار، قصاید ستایشی دیگر حرمتی نداردافزود: عطار معتقد بود که شعر در عصر او بدنام است و لذا اشعار خود را به خدا تقدیم می کرد و آن را لطف خداوند می دانست.

وی اضافه کرد : نقد و خودداوری صریح عطار مانع از آن نمی شود که از شعر خود با غرور یاد نکند.

این کارشناس ادبی افزود: اگر بخواهیم شیخ عطار را در نگارخانه مثنوی های او بجوییم، باید بگوییم وی با گنجینه ای از عرفان، هنر، علم و فرهنگ، گنجینه ای از لاهوت برای ناسوتیان به ارمغان آورده است.

مریم حسینی عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) نیز در این همایش گفت: در عرفان، جام، رمز دل عارف است که شیخ عطار این جام را عقل معرفی می کند.

وی گفت: همه به دنبال یک جام و ظرف وجودی هستند که لایق باشند تا آن را پر کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) گفت: مسیحیان هم به دنبال جام حضرت عیسی (ع) می گردند که در اواخر عمر آن پیامبر به یکی از حواریون داد و بعد گم شد و لذا در مسابقات نیز رسم شده است که به برگزیدگان جام می دهند.

وی با بیان اینکه بدیهی است که وقتی طلب جام هست باید مضروفی نیز برای آن باشد، خاطرشان کرد: از نظر عطار باید در جام وجود، آب ریخت و این آب زندگی بخش، علم و دانش است.

کد خبر 860405

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha