به گزارش خبرنگار مهر در کرج، سیدمحمدعلی مشکات در نخستین همایش ملی "دیرگداز" که عصر سه شنبه در پژوهشگاه مواد و انرژی کرج برگزار شد، اظهار داشت: لازم است برگزاری همایشهایی از قبیل همایش دیرگداز در کشور افزایش یابد زیرا گسترش این بخش از صنعت در پیشرفتهای کشور نقش بسیار موثری دارد.
وی ادامه داد: همچنین این همایشها پل ارتباط علم با صنعت را تقویت می کند و به کمک این امر در این دوره بحران اقتصادی در دنیا قدرت رقابت صنعت دیرگداز از طریق افزایش دانش فنی ارتقا می یابد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه مواد و انرژی عنوان کرد: به همین دلیل از مدیران صنایع و محققان دعوت شد در قالب همایش ملی دیرگداز دانسته ها و تجربیات خود را مبادله کنند.
همکاری میان دانشمندان و صنعتگران مشکلات صنعت دیرگداز را کاهش می دهد
مشکات در بخش دیگری از سخنان خود نیز بیان داشت: همکاری میان دانشمندان و صنعتگران مشکلات صنعت دیرگداز را کاهش می دهد و لازم است به این امر توجه ویژه ای شود.
وی ادامه داد: در این همایش موفق شده ایم بین صنعت و دانشگاه ارتباط بیشتری ایجاد کرده که امید است با تشکیل دفتر انجمن دیرگداز در پژوهشگاه مواد و انرژی این ارتباط نزدیکتر و محکمتر شود زیرا این امر در کاهش مشکلات فناوری و عملی صنعت دیرگداز نقش بسیار موثری دارد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه مواد و انرژی افزود: در پژوهشگاه مواد و انرژی امکانات عالی و کمیابی در زمینه طراحی، ساخت، آزمون و آنالیز مواد دیرگداز در مقیاس آزمایشگاه و نمونه صنعتی موجود است که در اختیار پژوهشگران بنیادی و کاربردی قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: رفع مشکلات فناوری صنعت و ارتقای سطح علمی، آموزش و پژوهش از اهداف پژوهشگاه مواد و انرژی است.
مواد دیرگداز موادی مقاوم نسبت به تغییرات شیمیایی و مکانیکی در دماهای بالای 500 درجه سانتی گراد هستند که بیشتر آنها از مخلوط ترکیبات معدنی با نمودارهای پیچیده فازی تشکیل شده اند.
نظر شما