به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدهادی ایازی با اشاره به ویژگیهای محله دوستدار کودک گفت: جامعه فردا را کودکان امروز می سازند و متاسفانه در کشور با وجود اقدامات بسیار اساسی برای کودکان همواره بعضی از مسائل آنان مورد غفلت قرار می گیرد که ممکن است عوارض اجتماعی آن برای همه زیانبار باشد.
وی افزود: ما در محله ای که مجریان طرح به سختی در آن فعالیت می کنند در صدد هستیم با کمک همه سازمانهای مسئول این نیازها را بشناسیم و با همفکری و تعامل همه بخشها راه حل مناسب برای آنها پیدا کنیم.
ایازی گفت: عقیده ما بر این است که آموزش و تعامل صحیح با کودک بعد از تولد باید شروع شود کودک در این زمان در درک اشیاء و محیط خود کم کم مهارتهای بیشتری پیدا می کند و عوامل منفی محیطی هم در همین سنین بر او تاثیر می گذارد و این نکته مهمی است که بدانیم تجربیات بعد از تولد بیش از عوامل ارثی مسئول رشد و تحول مغز هستند.
مشاور شهردار تهران با تاکید بر نقش والدین در این دوران به همکاری ارگانهای مختلف در ساخت مدل محله دوستدار کودک اشاره کرد و افزود: در سطح محله مشارکت مردم را به عنوان متولیان اصلی داریم و همچنین شورای محله، بهداشت، آموزش و پرورش، مساجد، نیروی انتظامی به دلیل مسائل اجتماعی که ممکن است محله را نا امن کند. همچنین قوه قضائیه به دلیل نیاز به تدوین بعضی قوانین برای حمایت از کودکان که خوشبختانه اخیرا توسط این نهاد مهم این قانون تدوین و به مجلس شورای اسلامی رفته است، وزارت رفاه، سازمان بهزیستی و کمیته امداد و خلاصه تمام ارگانهایی که می توانند قطعات این پازل خدماتی را کامل کنند.
وی مسئولیت وزارت بهداشت را در زمینه رشد و مراقبت کودکان یک اصل دانست و تصریح کرد: خوشبختانه این وزارتخانه در حال تدوین سند ملی برای این مراقبت هاست ولی اگر کودک با مسایلی مانند نارسایی های اجتماعی والدین، زندان، اعتیاد، بیکاری و... روبرو باشد و یا محیط اجتماعی مناسبی نداشته باشد یا مورد آزار قرار گیرد نقش سایر متولیان بارزتر می شود.
ایازی افزود: تلاش داریم با مشارکت جامعه محلی و ساکنین داوطلب محلی به عنوان یاوران سلامت محله، کلیه کودکان در سنین صفر تا 9 سال شناسایی و والدین آنها برای ارائه خدمات مناسب با توجه به سن کودک آموزش ببینند و توانمند شوند، البته داوطلبین ، کودکان محروم و نیازمند به خدمات دیگر را نیز شناسایی می کنند و با ایجاد احساس مسوولیت همگانی، از ارگانها وسازمانهای مختلف محلی درخواست کمک و ارائه خدمات می کنند.
مشاور شهردار تهران با تاکید بر این که اگر کودکی به دلیل کم کاری و بی توجهی والدین در شرایط اضطراری تبدیل به انسانی ناکارآمد و یا بزهکار شود مشکل به همه جامعه برمی گردد، خاطر نشان کرد: حرف مجریان این مدلسازی این است که در واقع کودکان تنها فرزند اولیای خود نیستند، بلکه فرزندان اجتماع هستند وغفلت از آنها در آینده دامنگیر همه جامعه خواهد شد و ما همه در قبال آنان مسئول هستیم.
وی افزود: در این راستا یک بسیج اجتماعی لازم است که مردم و مسئولین همه باور کنند که اگر به دنبال توسعه یافتگی هستیم باید از اکنون به فکر 20 سال آینده باشیم تا کودکانی که الان متولد میشوند در 20 سال بعد انسانهای توانمند و خلاقی باشند.
سخنگوی شهرداری تهران در مورد اقدامات انجام شده برای اجرای محله دوستدارکودک گفت: در حال حاضر این طرح در محله 12 (دروازه غار) در منطقه 12 شهرداری تهران در دست اجراست.
ایازی خاطر نشان کرد: خوشبختانه در جلسه ای که اخیرا با ارگانهای دولتی داشتیم، همه قول همکاری بیشتر و پایدارتری دادند و حتی سازمان بهزیستی اعلام کرده است که گروههای همیار سازمان را می توانند در اختیار این طرح قرار دهند.
چندی پیش "کریستین سالازار" نماینده یونیسف درایران طی نامهای از محمدهادی ایازی مشاور عالی شهردار تهران به خاطر همکاری سازنده وی در طرح شهر دوستدار کودک در سال 2008 قدردانی کرد.
نظر شما