۲۶ فروردین ۱۳۸۸، ۱۰:۳۲

نخستین مؤسسه اسلامی "تربیت معلم" در مالاوی تأسیس شد

نخستین مؤسسه اسلامی "تربیت معلم" در مالاوی تأسیس شد

جامعه مسلمان مالاوی نخستین مؤسسه اسلامی تربیت معلم را در این کشور تأسیس کرده تا شکافهایی را که در رابطه با آموزش در این کشور آفریقای جنوبی وجود دارد را پرکرده و دختران مسلمان این کشور نیز بتوانند از آموزشهای ارائه شده استفاده کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، الطاف گانی دبیر کل تراست بلال به عنوان یک سازمان غیر دولتی و اسلامی گفت: در نتیجه برخی از هنجارهای اجتماعی و فرهنگی بسیاری از دختران ما در جامعه اسلامی و خارج از آن نمی توانند به مدرسه بروند. در مالاوی مردان بیشتر باسواد هستند و سالهای بیشتری در نظام آموزش رسمی حضور داشته اند.

گانی با ابراز تأسف از تعداد دختران جوان بی سواد به ویژه در جامعه اسلامی گفت: این روند درحال افزایش است از این رو تصمیم گرفتیم کالج تربیت معلم دختران " مریم" را تأسیس کنیم.

وی آموزش را یکی از مؤلفه های بنیادین قدرت زنان و تحولات اجتماعی توصیف کرد.

این کالج اسلامی نخستین مؤسسه آموزش عالی در سومین مقطع تحصیلی است که در جامعه مسلمان مالاوی وجود دارد و برنامه ای دو ساله را برای آموزگاران مقطع ابتدای ارائه می کند.

به رغم اینکه این کالج یک مؤسسه اسلامی است اما دانشجویان خود را از مسلمانان و مسیحیان ثبت نام می کند.

کالج تربیت مدرس دخترانه " مریم" با هدف فعالیت به عنوان مرکز ملی آموزش عالی برای تربیت آموزگاران تأسیش شده و براساس اظهارات گانی مهمترین چالش آن ترغیب دانشجویانی است که هم متفکر بوده و هم اخلاق مدار؛ تا بتواند ابزار موثری برای تحولات اقتصادی و اجتماعی جامعه باشد.

تأسیس این مؤسسه اسلامی با استقبالهایی رو به رو شده است چرا که این موسسه سرمایه گذاری باارزشی در آموزش زنان و تلاش برای اشاره به اختلاف میان دو جنس در کشوری است که زنان آن 55 درصد از جمعیت کشور را تشکیل داده اند.

ریچارد مسووایا معاون وزیر آموزش عالی مالاوی گفت: ما مدتها منتظر اجرای پروژه ای با این ماهیت میان جامعه اسلامی بودیم. آنها در مرحله فراهم کردن آموزش در سطوح ابتدای و متوسطه فعالیت خوبی داشتند اما تا کنون در تربیت مربی سرمایه گذاری نکرده بودند.

وی ابزار امیدواری کرد این مؤسسه اسلامی بتواند به برطرف کردن کمبود آموزگار در این کشور کمک کند و در تلاشهای دولت برای تقویت کودکان دختر سهمی برعهده داشته باشد.

معاون وزیر آموزش عالی مالاوی تأکید کرد در کشورهای جهان سومی چون مالاوی آموزش قوی ترین سلاح برای رهایی مردم باشد و تمام شهروندان باید برای ارتقا پیشرفتهای اجتماعی از حق آموزش برخوردار باشند.

کلیسای کاتولیک در مالاوی به عنوان بزرگترین فرقه مسیحی نیز کالج تربیت مدرس جامعه اسلامی را به عنوان یک دستاورد بزرگ توصیف کرد.

کشیش امانوئل بالو در این رابطه اظهار داشت: استانداردهای آموزشی در مالاوی بسیار پایین است و این وضعیت با سقوط اخلاق میان کودکان مدارس تشدید می شود. این مسئله باید با روشی که جامعه مسلمان در پیش رفته است مرتفع شود، تأسیس این موسسه گامی به جلو برای رفع این چالش است.

کمیته امور عمومی به عنوان گروهی از سازمانهای دینی مالاوی از اینکه این مؤسسه آموزشی پذیرای حضور دانشجویان مسیحی نیز خواهد بود استفال کرد و رئیس آن یادآور شد: این مؤسسه در کشور به نوعی منحصر به فرد است. سایر نهادهایی که از این نوع در کشور فعالیت می کنند آموزشهای خود را تنها به اعضای جامعه دینی خود اختصاص می دهند.

جمهوری مالاوی کشوری است در جنوب شرق آفریقا. اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ در این کشور محسوب می شود.

براساس آمار دولتی مسلمانان 12 درصد جمعیت این کشور را تشکیل داده اند اما سازمانهای اسلامی این رقم را حدود 60 درصد می دانند.

کد خبر 860792

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha