سم زدایی ، درمان نگهدارنده و مشاوره از جمله خدماتی است که در بیمه معتادان تعریف شده است.
مشاور وزیر رفاه به مشکلات عدیده ای که در اجرای بیمه معتادان مطرح است اشاره کرد و گفت : طرح بیمه معتادان مصوبه ستاد مبارزه با مواد مخدر است. اما در اجرای این طرح یکسری مشکلات از جمله اعتبار و چگونگی نحوه هماهنگی دستگاهها مطرح است که با حل برخی از این مشکلات بناست این طرح از سال آینده عملیاتی شود.
یک میلون سوء مصرف مواد و معتاد در کشور وجود دارد که پیش بینی می شود درصد بالایی از این جمعیت تحت پوشش بیمه قرار گیرند |
نام گوینده : افشار |
این درحالی است که اواخر سال 86 ، طرح بیمه معتادان با موافقت رئیس جمهور در ستاد مبارزه با مواد مخدر به تصویب رسید تا بیش از یک میلیون سوء مصرف مواد و معتاد تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار گیرند.
بر اساس اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال حاضر یک میلیون و 500 هزار معتاد در کشور وجود دارد که از این تعداد 700 هزار معتاد به صورت دائم مواد مصرف می کنند و مصرف مابقی به صورت تفننی است.
در حالی اجرای بیمه معتادان مجدد به تاخیر افتاده که پیش از این نیز ، عبدالرضا مصری وزیر رفاه اعلام کرده که بیمه درمانی معتادان کشور به دلیل نداشتن اعتبار لازم قابل اجرا نیست.
مصری عنوان داشته بود، اگر قرار بر اجرای بیمه معتادان باشد بودجه خیلی زیادی می برد به طوری که پیش بینی ما برای درمان با متادون حداقل 500 میلیارد تومان برای یک جامعه یک میلیون نفری از معتادان نیاز است که الان این اعتبارات را نداریم.
مشاور وزیر رفاه در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر، از تعیین نرخ بیمه و تهیه پروتکل درمانی طرح بیمه معتادان در شورای عالی بیمه خبر داد و گفت: « موضوع جمعیت تحت پوشش، تعرفه و نرخ گذاری در شورای عالی بیمه انجام شده اما باید در ارتباط با اعتبار سالانه ای که برای این امر نیاز است مورد بحث قرار گیرد».
افشار در ارتباط با جمعیت تحت پوشش بیمه معتادان گفت :« حداقل یک میلون سوء مصرف مواد و معتاد در کشور وجود دارد که پیش بینی می شود درصد بالایی از این جمعیت تحت پوشش قرار گیرند».
نظر شما