طرح حمد بهزاد در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه سازمان خصوصی سازی تعللی برای واگذاری نیروگاهها ندار،د گفت: سازمان خصوصی سازی باید 2 نیروگاه وزارت نیرو را برای خصوصی سازی به مزایده می گذاشت اما به دلیل فرارسیدن سررسید اقساط برخی وامهای این نیروگاهها، امکان واگذاری وجود نداشت.
مدیرعامل توانیر در توضیح این مطلب افزود: در واقع این نیروگاهها دارای تعهداتی هستند که سررسید شده بود و وقتی قرار است که نیروگاهی برای واگذاری به مزایده برود، سررسید این تعهدات باید در آینده اتفاق بیفتد تا فردی که قرار است آن را خریداری کند، مبلغ کمتری را بابت پیش پرداخت بپردازد.
وی تصریح کرد: بر این اساس، مراحل اداری واگذاری نیروگاهها با توجه به این نکته در حال طی شدن است، ضمن اینکه با پیشنهاد سازمان خصوصی سازی و مصوبه دولت، اقساطی که سررسید شده باشد، به سالهای آتی موکول می شود تا متقاضی بتواند در آینده این اقساط که شامل اقساط وامها و اوراق مشارکت است بپردازد.
به گفته بهزاد، وزارت نیرو برای نیروگاهها، اوراق مشارکت به فروش رسانده بود و وامهای متعددی نیز برای آنها اخذ شده بود که باید پرداخت شود. بنابراین، اگر بدون لحاظ کردن این شرایط ، نیروگاه به فروش می رفت قطعا خریدار باید در لحظه اول حدود 70 درصد ارزش نیروگاه را می پرداخت.
این مقام مسئول در شرکت توانیر اظهار داشت: این موضوع در قالب یک طرح از سوی وزارت نیرو به دولت ارائه شده و در حال طی کردن مراحل تصویب است، ضمن اینکه سازمان خصوصی سازی نیز با این شیوه موافق است.
وی خاطرنشان کرد:این طرح از سوی وزرای نیرو و امور اقتصادی و دارایی تائید شده است و تصور می رود استقبال خوبی از خرید نیروگاهها صورت گیرد، چراکه برآورد قیمت نیز مناسب بوده و نحوه پرداخت تسهیلات نیز جذابیتهایی را برای بخش خصوصی ایجاد می کند.
بهزاد گفت: نیروگاههایی که وزارت نیرو برای خصوصی سازی آماده کرده است از جمله نیروگاههای با راندمان بالا و نوساز هستند و امید می رود با مقدماتی که وزارت نیرو و سازمان خصوصی سازی فراهم کرده است، به زودی این کار واگذاری صورت گیرد.
به گزارش مهر، وزارت نیرو 10 نیروگاه خود را برای واگذاری به بخش خصوصی مورد مطالعه و اطلاعات 8 نیروگاه را تا پایان سال گذشته در اختیار سازمان خصوصی سازی قرارداده است.
نظر شما