به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه کرنل از تیتانیت استرونتیوم استفاده کرده و آن را بر روی سیلیکون به شکلی رسوب دادند که سیلکون این ماده را تا رسیدن به سطح خاصی از ماده به نام فروالکتریک فشرده می سازد.
مواد فروالکتریکی امروزه در بسیاری از تجهیزات الکتریکی از جمله در تابلوهای هوشمندی که در اتوبانها نصب شده مورد استفاده قرار می گیرد. این مواد از عناصری تشکیل شده اند که می توانند به صورت فوری در حالت های مختلف حافظه الکترونیکی با استفاده از میزان کمی انرژی تغییر حالت دهد.
ابداع دانشمندان کرنل اولین گام در جهت استفاده از مواد فروالکتریکی در ترانزیستورها به شمار می رود که در نهایت می تواند به محاسبات رایانه ای بسیار سریع ختم شده و نیاز به راه اندازی مجدد سیستم عامل و دسترسی کند به حافظه رایانه را بر طرف خواهد ساخت.
زمانی که تیتانیت استرونتیم در حالت عادی به سر می برد در هیچ سطح حرارتی از خصوصیات مواد فروالکتریکی برخوردار نیست. دانشمندان با استفاده از لایه ای باریک از اکسید با ضخامتی برابر چند اتم که تمامی فضاهای خالی میان اتم های سیلیکون را پر می کنند موفق به قرار دادن این ماده در حالت فروالکتریک شدند.
به گفته دانشمندان تغییر فضاهای میان اتمی با تاثیری برابر 1.7 درصد می تواند خواص تیتانیت استرونتیوم را تغییر داده و آن را به ماده ای تبدیل کند که از خواص حافظه ای الکتریکی برخوردار است.
بر اساس گزارش زی نیوز، دانشمندان نتایج تحقیقات خود و چگونگی رشد تیتانیت استرونتیوم بر سطح سیلیکون را با استفاده از تابش مولکولی در شماره اخیر مجله ساینس منتشر کرده اند.
نظر شما