۳۱ فروردین ۱۳۸۸، ۸:۴۴

سخن روز/

کنفرانس "دوربان 2" و لزوم مبارزه جدی بین المللی با نژاد پرستی

کنفرانس "دوربان 2" و لزوم مبارزه جدی بین المللی با نژاد پرستی

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل : گشایش اجلاس "دوربان 2" در مقر سازمان ملل متحد در شهر ژنو سوئیس، فرصت مناسبی را برای سازمانهای مردمی جهان در راستای تدوین راهکارهای مبارزه با نژاد پرستی فراهم می کند.

اگر چه همواره در چنین کنفرانسهایی معمولا قدرتهای همسو با اندیشه های نژاد پرستانه صهیونیسم تلاش می کنند تا بیانیه های این نوع نشستها را کمرنگ کنند، اما وجود یک تریبون آزاد برای طرح افکار ضد نژاد پرستی و تقابل فکری قدرتهای شمال و جنوب و یا کشورهای سلطه گر و غیر سلطه راه را برای مقابله جدی با صهیونیسم هموار می کند.

این اجلاس که در پی صدور پیش نویس بیانیه 149/61 مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نخستین اجلاس خود را در سال 2001 میلادی در شهر دوربان آفریقای جنوبی برگزار کرد؛ با هدف ترسیم سازوکارهای لازم برای مبارزه با نژاد پرستی شکل گرفت.

در اجلاس دوربان آفریقای جنوبی، صهیونیسم معادل نژاد پرستی تلقی شده واین موضوع در متن بیانیه پایانی اجلاس گنجانده شد.

با اینکه تصمیمات و بیانیه های کنفرانس دوربان، صرفا اعتباری و فاقد اهرمهای اجرایی است، اما آمریکا، انگلیس، استرالیا و چند کشور غربی همسو با رژیم صهیونیستی در نشستهای زنجیره ای دوربان برای جلوگیری از صدور هر گونه بیانیه ای علیه رژیم صهیونیستی دست به تلاشهایی می زنند.

آمریکا، آلمان وچند کشور غربی دیگر شرکت در اجلاس دوربان 2 را که در آن 4000 سازمان غیردولتی حضور دارند، تحریم کرده اند.

اساسا مقوله نژاد پرستی که در حوزه معرفت دینی یکی از مذموم ترین پدیده های ضد انسانی شناخته می شود با روح تعالیم اسلامی که نژاد پرستی را قاطعانه نفی می کند، در تعارض است.

به همین دلیل است که 53 کشور اسلامی عضو کنفرانس دوربان همواره راهکارهای شناخته شده ای را برای مبارزه با پدیده شوم صهیونیسم که جهان را تهدید می کند، تعریف کرده اند، اما معمولا با کارشکنی های آمریکا و انگلیس روبرو شده اند.

کمیته مبارزه با نژاد پرستی کنفرانس دوربان تلاش کرده است تا شیوه های مناسب مبارزه با نژاد پرستی را بر اساس تعاریف دینی ترسیم کند.

جمهوری اسلامی ایران که عضو فعال و تاثیرگذار"اجلاس جهانی سازمان ملل متحد علیه نژاد پرستی" است، همواره در چنین کنفرانسهایی، رژیم اسرائیل را به عنوان عامل گسترش این پدیده شوم معرفی کرده است.

به همین دلیل کنفرانس دوربان همواره به کانونی برای تقابل عقیدتی و سیاسی کشورهای سلطه گر وغیر سلطه پذیرتبدیل شده است، اما به دلیل نقش تاثیرگذار کشورهای قدرتمند، بیانیه های پایانی و تصمیمات اجلاس دوربان در جایی که صهیونیسم معادل نژاد پرستی تلقی می شود، در عمل با کارشکنی های آمریکا و دیگر کشورهای غربی روبرو می شود.

در چنین شرایطی اجلاس دوربان تنها به تریبونی برای افشاگری علیه قدرتهای نژاد پرست تبدیل می شود و ظاهرا سازمانهای غیر دولتی نیز پذیرفته اند که سطح مطالبات خود را در حد افشاگری علیه جنایات رژیم اسرائیل حفظ کنند.

اما آیا سازمان ملل متحد واقعا در مهار پدیده شوم نژاد پرستی در جهان صادقانه عمل می کند؟

مسلما مقوله نژادپرستی که با شعار تشکیل دولت یهودی که رهبران رژیم صهیونیستی درصدد اجرایی کردن آن هستند همخوانی دارد بیش از هر چیز منطقه مسلمان نشین خاورمیانه را تهدید می کند و سازمان ملل متحد باید جدیت بیشتری برای مبارزه با نژاد پرستی از خود نشان دهد.

نشست و برخاستهای سازمانهای غیردولتی تحت پوشش مبارزه با نژاد پرستی بدون برخورداری از اهرمهای اجرایی نتیجه قابل قبولی نخواهد داشت و نشست دوربان 2 در ژنو نیز به اهداف خود دست نخواهد یافت.

با اینکه پیش نویس بیانیه پایانی اجلاس دوربان 2 دربرگیرنده بندهایی علیه رژیم صهیونیستی بود، اما آمریکا و برخی کشورهای غربی با اعمال نفوذ تغییراتی در پبیش نویس بیانیه غیرالزام آور ایجاد کرده اند تا مصونیت اعتباری لازم را برای رژیم اسرائیل به وجود آورند.

آنچه مسلم است سازمان ملل متحد که اجلاس دوربان یکی از نهادهای زیر مجموعه این سازمان به شمار می رود باید در زمینه مبارزه جدی با نژاد پرستی به ویژه پدیده شوم صهیونیسم وارد عمل شود، زیرا بدون حضور قدرتمندانه سازمان ملل متحد اینگونه نشستها نتیجه مهم و قابل قبولی برای سازمانهای غیردولتی در برنخواهد داشت.
------------------
"حسن هانی زاده" کارشناس مسائل بین الملل

کد خبر 863466

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha