دکتر سپیده صنایع در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در هر بطری نوشابه حدود 20 گرم شکر وجود دارد که باعث ایجاد 80 کالری می شود و هنگامیکه در هر روز 3 وعده نوشابه مصرف شود 240 کیلوکالری بوجود خواهد آمد در این صورت میزان چربی زیادی به بدن تحمیل می شود.
نوشابه ها از اسید فسفریک ، آب ، گاز کربنیک ، اسانسهای مختلف ، رنگ و شکر تشکیل شده اند که هر کدام از آنها به نوعی برای بدن مضر هستند.
این استاد دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه افزود: اسید فسفریک موجود در نوشابه باعث می شود که تعادل ضمنی کلسیم و فسفر در بدن بهم بخورد به همین دلیل فعالیت استخوانسازی با مشکل مواجه می شود و مصرف این اسید در مورد زنان در دوران یائسگی مضرتر است و منجر به پوکی استخوان خواهد شد .
کارشناسان تغذیه معتقدند مصرف نوشابه با توجه به قند مصنوعی، رنگ و گاز موجود در آن زیانهای غیر قابل جبرانی برای دستگاه گوارش ، کلیه ها و سایر اعضای بدن دارد.
صنایع با اشاره به اینکه رنگ زرد در نوشابه باعث ایجاد سرطان پروستات در مردان می شود به همین دلیل احتمال اینکه منجر به بروز سرطان سینه در میان زنان شود، نیز وجود دارد ، گفت: با توجه به مضر بودن نوشابه مردم باید میوه جات ، آب میوه های طبیعی ، آب و آب معدنی و همچنین دوغ را جایگزین آن کنند و فقط در صورت مصرف یک نوشابه در طول هفته مشکلی ایجاد نخواهد شد .
نوشابه در مجموع دارای ترکیبات ناسالمی است که بیماریهای مختلفی مانند دیابت، چاقی ، مشکلات قلبی و عروقی و ... را ایجاد می کند و با توجه به وجود گار کربنیک در آن برای هضم غذا مشکل ایجاد کند |
صنایع |
معمولا در ساخت نوشابه از اسانس مصنوعی استفاده می شود. برای رنگ زرد نوشابه از اسانس پرتقال و برای رنگ سفید نیز از اسانس لیمو استفاده می شود و چنانچه این اسانسها غیر طبیعی باشد باعث بروز مشکلات و بیماری هایی برای افراد خواهد باشد.
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: نوشابه در مجموع دارای ترکیبات ناسالمی است که بیماریهای مختلفی مانند دیابت، چاقی ، مشکلات قلبی و عروقی و ... را ایجاد می کند و با توجه به وجود گار کربنیک در آن برای هضم غذا مشکل ایجاد می کند.
این اظهارات در حالی از سوی این کارشناس تغذیه بیان می شود که یک آسیب شناس اجتماعی و متخصص علوم رفتاری چندی پیش از مصرف سرانه 42 لیتر نوشابه در ایران خبر داده و عنوان کرده بود که سرانه مصرف نوشابه در کشور ما 4 برابر سرانه مصرف دنیا است.
صنایع علت مصرف بیش از حد نوشابه توسط ایرانیها را ، اسانس خوبی که از طریق گار کربنک در دهان ایجاد می شود دانست و تاکید کرد: مصرف نوشابه رنگی،خنک و گازداربدلیل طعم آن، احساس خوبی به افراد می دهد و مقداری نیز انرژی از طریق آن ایجاد می شود به همین دلیل مردم دوست دارند که به همراه غذای خود از نوشابه مصرف کنند .
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه هم اکنون تبلیغات مصرف نوشابه نسبت به گذشته کم شده است ، گفت: کاهش مصرف نوشابه نیازمند یک کار فرهنگی است و رسانه ها می توانند با تبلیغ مضرات نوشابه نقش موثری در کاهش مصرف آن داشته باشند.
تحقیقات نشان داده مصرف زیاد شیرینی جات و مواد قندی نیز در صورتی که به همراه مواد پروتئینی مصرف نشوند، موجب بروز خستگی و عصبانیت بیشتر در افراد مستعد می شود.
این استاد دانشگاه همچنین به اسانس مصنوعی زیاد موجود در شربت و آب میوه های برخی از کاخانجات نیز اشاره کرد و افزود: ترکیبات این آب میوه ها نیز تقریبا همانند نوشابه ها است و فقط گاز ندارد به همین دلیل در صورت مصرف زیاد آنها مشکلات و بیماریهایی برای افراد ایجاد می شود.
البته مصرف نوشابه های سیاه نیز بدلیل وجود مقداری کافئین و کوکائین اعتیاد می آورد و در برخی مواقع فرد به آن معتاد شده و زیادتر از این نوع نوشابه استفاده می شود.
به گفته صنایع یکی از دلایل افزایش بیماری دیابت نوع 2 در ایران مصرف بیش از حد نوشابه است.
وی همچنین در مورد نوشابه های دارای قند مصنوعی و رژیمی نیز گفت: مصرف این نوشابه ها نیز برای افرادی که دارای بیماری و همچنین دیابت هستند درست نیست.
نظر شما