۳۱ فروردین ۱۳۸۸، ۱۷:۱۹

کشت زودهنگام برنج دارای مبنای علمی است

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: کشت زودهنگام برنج در کشور دارای مبنای علمی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت جهادکشاورزی، عباس شهدی افزود: تغییر زمان کشت برنج با هدف گریز از شرایط و تنش های آب و هوایی و صرفه جویی در مصرف آب از امسال در اراضی شالیزاری شمال کشور به طور جدی آغاز شده است.

وی گفت: با جلو انداختن زمان کشت برنج و پرورش بذر یا خزانه گیری در زیر پوشش پلاستیکی، خسارات ناشی از ورس یا خوابیدگی ساقه برنج در اراضی شالیزاری که به علت تقارن بارندگی با زمان برداشت برنج رخ می دهد، کاهش می یابد.

شهدی با بیان اینکه طی سالهای اخیر تغییرات جهانی آب و هوا، افزایش CO2، تغییرات الگوی بارندگی و بروز سرما و گرما بر رشد و عملکرد گیاهان اثر گذاشته است، گفت: با توجه به این شرایط باید در مورد روش و الگوی کشت برخی محصولات تجدید نظر شود.

وی در مورد زمان کشت زودتر از موعد برنج ابراز داشت: در این شیوه کشت حداقل 15 روز مرحله نشا کاری و حداقل 15 روز برداشت برنج زودتر انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه از طریق کشت زودهنگام برنج و استفاده از ارقام زودرس، کشت دوم برنج و برخی محصولات نیز میسر می شود، گفت: تعداد ارقام متوسط رس و زودرس برنج در کشور 8 تا 10 رقم می باشد.

رئیس موسسه تحقیقات برنج، میزان کشت دوم برنج و برخی دیگر از محصولات در سال 86 در استان گیلان را 20 هزار هکتار و در سال 87 نزدیک به 60 هزار هکتار ذکر کرد و افزود: پیش بینی می شود کشت دوم در این استان طی سال جاری به 150 هزار هکتار برسد.

وی ابراز داشت: به علت دو فصل بودن اغلب کشورهای تولید کننده برنج، دو یا سه بار در سال در این کشورها، برنج تولید می شود.

شهدی در مورد از بین رفتن قسمتی از نشا کاریهای زودتر از موعد بر اثر بروز سرما در سال جاری گفت: این شرایط استثنایی است و اصل موضوع یعنی روش علمی کشت زودهنگام را زیر سئوال نمی برد.

کد خبر 864030

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha