۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۲:۳۰

وزیر اطلاعات:

شورای امنیت سازمان ملل از اقدامات دوگانه دست بردارد

شورای امنیت سازمان ملل از اقدامات دوگانه دست بردارد

وزیر اطلاعات ضمن تاکید بر اینکه شورای امنیت سازمان ملل باید از اقدامات دوگانه دست بردارد، گفت: این شورا با ارجاع موضوع به دیوان کیفری بین المللی مقدمات تعقیب جنایتکاران صهیونیست در غزه را فراهم سازد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محسنی اژه ای در اجلاس دادستانهای کشورهای اسلامی به حملات بیرحمانه و غیر انسانی رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد و گفت: در جریان حمله غیر انسانی رژیم صهیونیستی به غزه و در خلال جنگ 22 روزه شاهد کشتار و زخمی شدن هزاران فلسطینی از جمله تعداد بسیاری از زنان و کودکان بی گناهی بودیم که با حمایت برخی از دولتها به خصوص آمریکا و در کنار آن ناکارآمدی سازمانهای بین المللی در حقیقت یک فاجعه انسانی دیگر را در قرن حاضر رقم زد.

وزیراطلاعات گفت: تحولات اخیر در حوزه حقوق بین الملل، در پرتوی شکل گیری پدیده هایی چون مداخله بشردوستانه، محاکمه کیفری بین المللی برای جنایات جنگی و جرایم علیه بشریت، به چالش کشیدن اصل سنتی مصونیت سران دولتها در برابر محاکمه و مجازات بیانگر وقوع تغییراتی هنجاری در سطح بین المللی هستند با این حال تحولات مزبور به صورت دوگانه ای اعمال می شود. و در این رابطه می خواهند به حمایت روزافزون قدرتهای بزرگ از رژیم صهیونیستی اشاره کرد.

اژه ای تصریح کرد: با توجه به پیچیدگی وضعیت حقوقی سرزمینهای اشغالی و مواضع جامعه جهانی در خصوص رژیم صهیونیستی از یک سو و رفتار متفاوت این رژیم اشغالگر با ساکنان عرب و مسلمانان فلسطین از سوی دیگر می توان رژیم صهیونیستی را از منظر حقوق بین المللی حاکم بر سرزمینهای اشغالی، از دو جهت مسئول دانست. نخست آنکه بر اساس معیارهای حقوق بین الملل تصرف اراضی فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی اشغال محسوب می شود و دوم اینکه رژیم اسرائیل صرف نظر از هر گونه مناقشه مسلحانه در برخورد با ساکنان فلسطینی اراضی اشغالی دارای تکالیف و تعهداتی است که هیچ بهانه ای  برای سرپیچی از آنها وجود ندارد.

وی گفت: رژیم صهیونیستی از بدو اشغال فلسطین در سال 1948 همواره به دلیل نقض قوانین بین المللی در مورد جنگ یا تعرفه های جهانی حقوق بشر توجه بسیاری از مقامات و سازمانهای بین المللی را به خود معطوف داشته است و این رژیم به دلیل اقدامات تجاوزکارانه و رفتار مغایر با موازین بین المللی در طول دوران حیات نامشروع خود، همواره هدف انتقادات نهادهای بین المللی و گروههای داخلی و خارجی مدافع حقوق بشر قرار گرفته است.

وزیر اطلاعات ادامه داد: امروز ما شاهدیم که شورای حقوق بشر سازمان ملل از ادامه وخامت اوضاع انسانی در غزه به سبب محاصره این منطقه توسط رژیم صهیونیستی و نیز ساخت دیوار حائل و ادامه احداث شهرکهای صهیونیست نشین در کرانه باختری ابراز نگرانی کرده است چرا که رژیم صهیونیستی با تشدید تجاوزات خود به سرزمین های اشغالی تراژدی بسیار هولناکی را علیه مردم فلسطین رقم زده است.

اژه ای با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی با بی اعتنایی به تمامی کنوانسیونها و قطعنامه های بین المللی در دفاع از حقوق بشر تصویری متعارض با همه شعارهایی که مدعی عمل به آنها در سطح بین المللی است را از خود به نمایش گذاشته است، افزود: عملیات نظامی، ترور، اسارت و بازداشت فلسطینیها، ربایش نمایندگان و وزرای دولت مردمی حماس، شکنجه در مراکز بازداشت موقت و زندانها و شکنجه کودکان و ضرب و شتم آنان تنها برخی از این موارد است.

وی خاطر نشان کرد: رژیم غاصب صهیونیستی در کنار نقض مستقیم حقوق بشر فلسطینیها در قالب اشغالگری، قتل و غارت اموال فلسطینیان، شکنجه ، ارعاب و تحقیق به دلیل رویکرد تجاوزکارانه و ماهیت نژاد پرستانه اش سایر حقوق فلسطینیان را زیر پا نهاده است در حالی که منشور سازمان ملل احترام به حقوق مذکور را برای یکایک افراد و جوامع بشری مفروض قلمداد کرده است.

وزیر اطلاعات با طرح این سئوال که چرا رژیم صهیونیستی دست به چنین اقداماتی می زند گفت: تاریخ به کرات نشان داده است که اندیشه برتری نژادی همواره جنایات آفرین بوده و هر جا که قومی با داعیه برتری جویی شکل گرفته قوم و یا اقوام مطرودی هم در کنار آن به وجود آمده است و از سوی دیگر همگان شاهدیم که این رژیم صهیونیستی ادامه حیات نامیمون خود را با بهره گیری از سه فاکتور ترور و نقض حقوق بشر، فساد و جلب حمایت مالی در جهان دنبال می کند.

اژه ای با ارائه پیشنهاداتی عملی و مهم گفت: حمله به غزه یک مخاصمه بین المللی تلقی شود بنابراین این مقاومت حق طبیعی و قانونی ملت فلسطین است و این مسئله در ماده 51 منشور ملل متحد نیز به رسمیت شناخته شده است.

وی تصریح کرد: تعقیب عوامل جنایت غزه علاوه بر کشورهای اسلامی به استناد مواد 146 و 147 کنوانسیون چهارم 1949 ژنو در باب حمایت از غیر نظامیان در زمان جنگ و همچنین به استناد ماده 5 کنوانسیون نسل کشی وظیفه همه دولتها نیز هست لذا پیشنهاد می شود تمامی دولتهای آزادیخواه تلاشهای وافر خود را با استفاده از صلاحیت جهانی جهت اعزام گروههای حقیقت یاب به این منطقه و تعقیب مرتکبین این جنایتها توسط دستگاه قضایی خود به عمل اورده و یا از طریق ارجاع این موضوع به دیوان کیفری بین المللی زمینه محاکمه آنان را فراهم سازند.

وزیر اطلاعات خطاب به شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت: شورای امنیت سازمان ملل ضمن دست برداشتن از اقدامات دوگانه بنا بر فصل ششم و هفتم، اقدامات مقتضی جهت پایان دادن به وضعیت محاصره غزه را اتخاذ نماید و این شورا بایستی با ارجاع موضوع به دیوان کیفری بین المللی مقدمات تعقیب این جنایتکاران را فراهم سازد.

کد خبر 864458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha