به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، علی ایمانی رئیس سازمان کار و امور اجتماعی استان قزوین پیش از ظهر سه شنبه در نشست با خبرنگاران رسانه های گروهی استان اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم دولت نهم توجه جدی به بنگاههای زودبازده کوچک بود که توانست ضمن تثبیت اشتغال زمینه کاهش بیکاری و ایجاد فرصتهای شغلی را هم فراهم کند.
ایمانی افزود: در مدت چهار سال میزان اعتبارات تخصیصی استان از محل بنگاههای زودبازده 840 میلیارد تومان بود که با معرفی 2300 میلیارد تومان طرح به بانکها بیش از 20 هزار طرح ارائه شد.
رئیس سازمان کتار و امور اجتماعی استان یادآور شد: از مجموع طرحهای ارائه شده با دو هزار و 350 میلیارد تومان تسهیلات بانکها حدود 4800 فقره از طرحها منجر به عقد قرارداد شد که از این محل با ایجاد 17 هزار شغل و تثبیت 19 هزار شغل در مجموع 36 هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شد.
ایمانی از کاهش نرخ بیکاری از 11 درصد در سال 1384 به 8 ویک دهم درصد در سال 1387 در استان اشاره کرد و گفت: تسهیلات بنگاههای زودبازده در کاهش نرخ بیکاری استان بسیار تاثیر گذار بوده است.
وی از ثبت نام 22 هزارو 500 نفر جویای کار در استان در سال قبل هم خبر داد و افزود: حدود 70 درصد جویندگان کار استان افراد غیر بومی و از استانهای هم جوار هستند که در این خصوص در سال 86 بیش از 26 هزار نفر دراستان برای یافتن شغل در مراکز تعیین شده ثبت نام کردند که این میزان در سال قبل با ایجاد زمینه اشتغال با 15 درصد کاهش به 22 هزارو 500 نفر تقلیل پیدا کرد و در این مدت توانستیم برای 8 هزارو 448 نفر از ثبت نام کنندگان شغل ایجاد کنیم.
ایمانی اجرای طرح کارورزی فارغ التحصیلان را از برنامه های وزارت کار و امور اجتماعی در جهت کاهش بیکاری عنوان کرد و تصریح کرد: هم اینک در کنار فارغ اتحصیلان پسر ، 13 درصد بانوان فارغ التحصیل استان هم جویای کارند که با امضا تفاهم نامه با دستگاههای اجرایی درسال قبل 148 قرارداد یک ساله منعقد و فارغ اتحصیلان رشته های مختلف به ویژه علوم انسانی جذب بازار کار موقت شدند.
وی افزود: امسال سهمیه استان قزوین در اجرای طرح کارورزی 590 مورد است که با همکاری بنیاد شهید، بهزیستی، میراث فرهنگی ، ارشاد اسلامی و کمیته امداد اجرا خواهد شد.
ایمانی در ادامه این نشست به 9 هزار فقره بازرسی از واحدهای مختلف صنعتی و تولیدی استان در سال قبل هم اشاره کرد و اظهار داشت: در بازرسی های سرزده به واحدهای تولیدی و در صورت مشاهده هر گونه تخلف با آنها در چار چوب قانون برخورد می شود.
رئیس سازمان کار و امور اجتماعی استان قزوین در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص وضعیت واحدهای مشکل دار استان گفت: با توجه به رکود اقتصاد جهانی ، تحریمها ، انسداد نقدینگی بانکها، سوء مدیریت ، فرسودگی واحدها ، بازاریابی و فروش محصول و عدم گردش سرمایه از مجموع بیش از سه هزار واحد کوچک و بزرگ تولیدی و صنعتی در استان تنها 50 واحد ( کمتر از دو درصد واحدها ) با مشکل مواجه شده بودند که با احتساب 7500 کارگر شاغل در این واحدها می توان گفت حدود 5 درصد از نیروی انسانی شاغل در صنعت استان مشکل دار بودند.
وی تصریح کرد: با پیگیریهای انجام شده با وزارتخانه و مسئولان استان توانستیم ضمن کنترل مشکلات واحدهای کارگری با تزریق نقدینگی، تغییر مدیریت، اصلاح روش تولید ونوسازی واحدها بخش عمده این مشکلات را حل کرده و با ادامه این روند در آینده نزدیک تمامی مشکلات این واحدها برطرف خواهد شد.
ایمانی رسیدگی به شکایات کارگران و کارفرمایان را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و گفت: در سال گذشته تعدادشاکیان 9 هزارو 349 نفر بود که این تعداد در سال 87 به 6 هزارو 699 نفر کاهش یافت که با رسیدگی به 4 هزارو 496 فقره شکایت در سال قبل شاهد کاهش 51 درصدی شکایات بودیم .
به گفته ایمانی درسال گذشته یک هزارو 106 فقره پرونده منجر به سازش شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 60 درصد افزایش داشته است.
رئیس سازمان کار وامور اجتماعی استان قزوین ازساماندهی اتباع بیگانه در استان هم خبر داد و اظهار داشت: با اجرای طرح شناسنایی نیروهای خارجی ضمن افزایش امنیت و کنترل تردد اتباع بیگانه در صدد بازگرداندن فرهنگ کار و بازشدن فضای اشتغال بیشتر برای نیروهای داخلی هستیم که در این راستا تاکنون چهار هزار و 500 تبعه خارجی که بیشتر آنان افغان هستند در این طرح ثبت نام کرده و مجوز تردد و کار گرفته اند.
نظر شما