به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سیدمحمد خاتمی درجلسه مجمع عمومی نمایندگان ادوار که پیش از ظهر جمعه در تهران برگزار شد با اشاره به ریاست هیئت دولت و قوه مجریه و اجرای قانون اساسی به عنوان دو مسئولیت اساسی رئیس جمهور گفت: اگر در کشور ما مبنای کار قانون اساسی باشد و هر جا انحرافی از آن صورت میگیرد سازوکاری برایش دیده شود، میتوان ادعا کرد که دستاورد بزرگ انقلاب ما که نظام جمهوری اسلامی است در سایه قانون حفظ و تقویت شده اما اگر چارچوب نظم جامعه تحقق نیابد، باید نسبت به سرنوشت جامعه نگران بود.
رئیس جمهور سابق کشور بار دیگر از کمی اختیارات رئیس جمهور انتقاد کرد و گفت : اختیاراتی که هست اختیارات نیم بندی است که همان هم از برکت دوره ریاست جمهوری رهبری و از تلاشهای ایشان در آن دوران بوده است، اما تلاشها باید بر این باشد که رئیسجمهور ضمانت اجرایی برای اجرای قانون اساسی را داشته باشد.
وی پایبند بودن مجری قانون به قانون را شرط داشتن ضمانت اجرایی برای اجرای قانون اساسی خواند و گفت : برای اینکه میزان پایبندی به قانون را بسنجیم، کافی است در روزها و ماههای گذشته به دو امر توجه کنیم ؛ " مکاتبات بین رئیس قوه مقننه و رئیس قوه مجریه" و "گزارش دیوان محاسبات".
خاتمی در بخش دیگری از سخنانش مهمترین رسالت رئیسجمهور را حفظ منافع ملی خواند و تاکید کرد که رئیس جمهور باید بتواند امکانات معنوی و مادی را بشناسد و امکانات موجود را در خدمت اعتلای کشور، پیشبرد اهداف کشور و حرکت سریعتر در مسیر اهداف معین شده به کار گیرد، امکانات جدیدی ایجاد کند و از فرصتها نهایت استفاده را داشته باشد.
وی با بیان اینکه فرصتها در عرصه سیاسی کم پیش میآیند و زود هم از بین میروند گفت: فرصتها در عرصه سیاسی از بین نمیروند بلکه به تهدید تبدیل میشوند.
رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگ ها و تمدنها خاطرنشان کرد: در این مقطع حساس تاریخی با توجه به وضعیت بینالمللی بحرانی که در غرب ایجاد شده و قدرتهای بزرگ را دچار ضعف کرده است، امکان مهمی به وجود آمده که بتوانیم به نمایندگی از ملت سهم خود را در اداره جهان و جایگاه خود را در جهان بالا ببریم، اما چقدر از این امکان استفاده کردهایم.
وی تاکید کرد : توجه داشته باشید که این فرصت از بین خواهد رفت، غرب مشکلاتش را حل میکند و موقعیتی متفاوت مییابد، ما در این موقعیت است که باید بتوانیم از منافع ملی و سهم خود در عرصه جهانی بیشتر استفاده کنیم نه اینکه روز به روز منزوی شویم و نقش گذشته خود را هم از دست بدهیم.
خاتمی در بخش دیگری از سخنانش در جمع نمایندگان مجمع ادوار مجلس گفت : ما در آستانه انتخابات هستیم و این بارها مطرح شده که ما در موقعیتی هستیم که آنچه هست باید تغییر کند و این تغییر در جهت ارزشهاست؛ چراکه وضع موجود متناسب با ارزشها و آن چیزی نیست که امام(ره) میخواست. تغییر به معنای بازگشت به اصول و ارزشها و همچنین مسیری است که در آن منافع ملی تامین شود و ما همه موظفیم که در این جهت تلاش کنیم.
وی ادامه داد : ما به عنوان کسانی که علاقه به کشور و سرنوشت آن را داریم دیدگاههایی داریم که آن را به نفع منافع ملی کشور و انقلاب میدانیم و علاقهمندیم هر تحولی که رخ میدهد زمینهساز اعمال این دیدگاهها شود.
خاتمی با بیان این جمله که " کار دشواری پیشروی ماست" ابراز عقیده کرد: امکانات به شکل عادلانه تقسیم نمیشود، رقابت برابر نیست، از سویی از همه امکانات ملی و فراملی استفاده میشود و از سوی دیگر از ابتداییترین امکانات برای نامزدها دریغ میشود. آنکه باید صدای همه را به گوش همه برساند در اختیار گروه خاصی قرار میگیرد و برای استفاده از تریبونهای مختلف موانع ایجاد میشود. بعضیها احتیاجی به ستاد ندارند و همه کشور ستاد آنهاست و بعضی دیگر در تامین مالی ستادهای خود دچار مشکل هستند. در این وضع نابرابر رقابت دشوار است اما باید در صحنه حاضر شد.
وی با بیان اینکه در نهایت نباید کاری شود که آرای اصلاحطلبان با تفرق آنان دچار مشکل شود گفت : نامزدها برای حضور مردم فراخوان بدهند؛ چراکه هرچه مردم حساسیت لازم را برای انتخابات نداشته باشند، خواست اکثریت هم تحقق نمییابد.
رئیسجمهور سابق کشور تاکید کرد: همه ما موظفیم در صحنه باشیم و مردم تشویق کنیم تا به کسانی رای دهند که به منافع ملی، سربلندی و اعتلای کشور میاندیشند و میتوانند با مدیریت خود وضع کشور را از وضع فعلی به وضعیت بهتری برسانند.
نظر شما