به گزارش خبرگزاری مهر اردشیر محمدی با بیان مطلب فوق، میزان درآمدهای گمرک در سال گذشته را بالغ بر 56 هزار میلیارد ریال اعلام کرد.
رئیس کل گمرک ایران ارزش صادرات غیرنفتی کشور را با احتساب میعانات گازی به وزن 40 هزار و 12 تن، معادل 23 هزار و 29 میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به سال 1386 به لحاظ وزنی 7/1 درصد کاهش و به لحاظ ارزش 2/8 درصد افزایش داشته است.
وی میزان صادرات غیرنفتی کشور در سال 1387 را بدون احتساب میعانات گازی با وزن 32 هزار و 914 تن و به لحاظ ارزش 18 هزار و 149 میلیارد ریال اعلام کرد که در مقایسه با سال 1386 به لحاظ وزنی 28/2 درصد و به لحاظ ارزشی نیز معادل 1/18 درصد افزایش یافته است.
محمدی در خصوص واردات انجام شده از مبادی گمرکی کشور نیز با اعلام اینکه میزان واردات کشور در سال 1387 به لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب معادل 43 هزار و 983 تن و 55 هزار و 844 میلیارد بوده است، افزود: میزان واردات به لحاظ وزنی 4/5 درصد و به لحاظ ارزشی معادل 3/19 درصد نسبت به سال 1386 افزایش داشته است.
وی میزان ترانزیت کالا در سال 1387 را نیز پنج هزار و 861 تن با ارزش 19 هزار و 95 میلیارد ریال اعلام کرد که در مقایسه با سال 1386 به لحاظ وزنی معادل 7/5 درصد و به لحاظ ارزشی 31 درصد افزایش یافته است.
رئیس کل گمرک در ادامه تعداد کل پروندههای قاچاق کشور در سال 1387 را 36 هزار و 536 فقره اعلام کرد که در مقایسه با سال 1386 معادل 3/17 درصد با کاهش مواجه بوده است.
بر این اساس، بهای مال پروندههای قاچاق با افزایش 2/84 درصدی نسبت به سال 1386 معادل چهار هزار و 794 میلیارد ریال بوده است.
محمدی تعداد مسافرین ورودی به کشور از مبادی گمرکی را با افزایش 16 درصدی نسبت به سال 1386 بالغ بر هشت میلیون و 348 هزار و 111 نفر و تعداد مسافران خروجی را نیز هفت میلیون و 985 هزار و 614 نفر اعلام کرد که 4/9 درصد نسبت به سال 1386 افزایش داشته است.
وی در ادامه برخی از اقدامات گمرک جمهوری اسلامی ایران به منظور توسعه صادرات غیرنفتی در سال 1387 را شفافسازی و جمعآوری بخشنامهها به صورت موضوعی و ابلاغ به گمرکات، اتخاد روشهای مناسب جهت جلوگیری از جعل فرمها و اسناد گمرکی مانند استفاده از بارکد و هولوگرام، تمرکززدایی، جهتدهی و سازماندهی گمرکات اجرایی در جهت پاسخگویی مستقیم به ارباب رجوع، ارزیابی سیار کالاهای صادراتی در انبار و یا محل تولید کالا و استرداد حقوق ورودی کالاهای مصرف شده در کالاهای صادراتی ذکر کرد.
رئیس کل گمرک ایران همچنین گسترش و توسعه مدیریت ریسک جهت حذف تشریفات زائد و یکسان سازی تشریفات گمرکی در گمرکات کشور، تداوم اجرای طرح کاهش مراحل ارزیابی کالا و گمرکاتی که تاکنون این امر در آنها عملیاتی نشده است، تشکیل گمرکات اختصاصی جهت ترخیص تجهیزات پزشکی، دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی و مواد خوراکی آماده مصرف و رسیدگی به موارد اختلاف ارزش بین گمرکات اجرایی و صاحبان کالا را از جمله اقدامات این دستگاه به منظور تسهیل ذر واردات کالا مواد اولیه در سال 87 اعلام کرد.
وی ادامه داد: تداوم کار پالایش ارزش به منظور بازنگری مجدد ارزشها و ارسال سیدیهای اصلاحی و تکمیلی به گمرکات اجرایی در پایان هر فصل، چاپ پروانه ورودی بر روی کاغذ واتر مارک و استفاده از بارکد و هولوگرام جهت جلوگیری از جعل پروانههای وارداتی، تقویت ترخیص غیابی و افزایش دقت و سرعت در ترخیص مرسولات پستی و ارتباط مستمر گمرکات مرزی با کشورهای همسایه به منظور رفع توقف وسایط نقلیه حامل کالا و هماهنگ سازی زمان فعالیت گمرکات طرفین از دیگر اقدامات گمرک به منظور تسهیل در واردات کالا و مواد اولیه در سال 1387 بوده است.
محمدی اقداماتی همچون کنترل و نظارت ردیفهای مرزی تسویه نشده از طریق پست الکترونیکی، اقدام جهت اجرایی کردن مانیفیست الکترونیکی در راستای اجرای موافقیت نامه فال، تفویض اختیار انجام ترانزیت اداری و تزانزیت شخصی به گمرک شهید رجایی و بررسی عملکرد و نتایج دستگاههای x-RAY و GPS و ارتباطات ماهوارهای در کنترل کالاهای ترانزیتی در سال 1387 را از جمله اقدامات این دستگاه به منظور توسعه تزانزیت کشور نام برد.
به گفته وی یکنواخت سازی عملکرد گمرکات در زمینه پروندههای قاچاق با صدور بخشنامهها و دستورالعملهای لازم، حضور فعال در کمیتهها و کارگروههای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و جلسات کمیتههای کارشناسی ستاد مبارزه با مواد مخدر و طراحی و ایحاد سیستم جامع قضایی در گمرک شهریار و سایر گمرکات اجرایی نیز از جمله اقدامات گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای تلاش برای کاهش قاچاق کالا در کشور است.
به گفته محمدی استفاده از فناوریهای نوین در امور گمرکی، مبارزه با فساد و پیشگیری از تخلفات، شفافسازی، اطلاعرسانی و روابط عمومی و پیگیری به منظور توسعه همکاریهای بینالمللی از جمله دیگر اقدامات انجام شده توسط گمرک جمهوری اسلامی در سال 1387 محسوب میشود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ایجاد گمرکات تخصصی، به روز نمودن مقررات و دستورالعملها و سادهسازی رویههای گمرکی، همکاری و تعامل نزدیک با سازمانهای همجوار، ایجاد ساز و کارهای مناسب جهت رفع موانع توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد تسهیلات ویژه برای فرآیند ترانزیت، شناسایی گلوگاهها و نقاط آسیب پذیر و تقویت ساختار و مقررات نظارتی به منظور جلوگیری از مفاسد اداری، توسعه همکاریها و روابط در سطح بینالمللی و ایجاد شرایط لازم جهت الحاق به سازمان تجارت جهانی، پیادهسازی آسیکودای جهانی و جلوگیری از قاچاق و تجارت غیرقانونی را از جمله اهداف گمرک جمهوری اسلامی در سال 1388 عنوان کرد.
نظر شما