به گزارش خبرگزاری مهر، هدفونها ابزاری اتصالی هستند که امواج صوتی را مستقیما از سیستم پخش به گوش کاربر منتقل می کنند اما تصور وجود عینکها یا لنزهایی که تصویر را از یک تلفن همراه مستقیما به شبکیه چشم منتقل کنند کمی دور از ذهن به نظر می رسد.
تولید عینکهایی که امکان انتقال تصاویر را از سیستم پخش تصویری به چشم انسان فراهم می کند
با این وجود طی سالهای اخیر شرکتهای متعددی در حال تولید ابزارهای دیجیتالی هستند که مشابه عینکهای عادی بوده و در عین حال می توانند امکان انتقال تصاویر را از سیستم پخش تصویری به چشم انسان به وجود آورند. این عینکها نمایشگرهای هوشمند خوانده می شوند زیرا کاربر می تواند درحین مشاهده جهان واقعی از طریق نمایشگری شفاف اطلاعات مجازی مانند نقشه های الکترونیک را نیز مشاهده کند.
آزمایشگاه تکنولوژی نوری SGB واقع در سانی ویل یکی از شرکتهایی است که در تلاش برای تولید این نوع از عینکها است. عینکهای تولید شده این شرکت تنها اندکی از عینکهای عادی بزرگتر بوده و به یک پروژکتور کوچک و شیشه متحرک مجهز است که می توان آن را در صورت نیاز به کناره های قاب عینک حرکت داد. به گفته دانشمندان علوم رایانه دانشگاه کارولینای شمالی که در تولید این محصول شرکت داشته اند چنین ابزاری در صورت سبک بودن و جذابیت می توانند به شدت مورد توجه مصرف کنندگان قرار گیرد.
با این حال این عینک از وزن زیادی برخوردار است و می تواند در عملیات نظامی به منظور نمایش اطلاعات و نقشه منطقه برای سربازان مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل شرکت SGB تمرکز تولید محصولات خود را به نیازهای نظامی و فضایی معطوف کره است.
تکنولوژی استفاده شده در عینکهای SGB از فرایندی به نام شیشه هولوگرافیک استفاده می کند. دیودهای کوچک لیزری موجود در پروژکتور در کناره های قاب عینک قرار گرفته اند و شعاعهای خود را بر روی سطح شیشه عینک منتشر می کنند. سطح رایانه ای و شفافی که هولوگرافیک خوانده می شود نور منتشر شده را به داخل چشم کاربر متمرکز می کند.
ارائه لنزهای بیونیکی توسط محقق ایرانی دانشگاه واشنگتن
از دیگر نمونه های مشابه می توان به ابداع دانشمند ایرانی بابک پرویز اشاره کرد که به همراه گروه تحقیقاتی اش در دانشگاه واشنگتن موفق به ارائه لنزهای بیونیکی شد. در این ابداع الکترونیکها و الکترونیکهای نوری درون یک لنز معمولی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.
به گفته بابک پرویز این لنزها اکنون در مرحله آزمایش قرار دارد و نتایج نشان می دهد قرار گیری این لنزها بر روی چشم خرگوشها به مدت 20 دقیقه هیچگونه آسیبی به وجود نیاورده است. لنزهای مورد آزمایش در حالت خاموش قرار داشته اند اما به گفته دکتر پرویز عملکرد درست لنزها قبل از این آزمایش به اثبات رسیده است.
به گزارش مهر، دیودهای منتشر کننده نور و دیگر تجهیزات نیمه رسانای نمایشگر به صورت جداگانه تولید شده و سپس به لنزها انتقال یافته اند. لنز مورد استفاده نیز از جنس پلاستیکهای عادی است که در تولید انواع بطری ها مصرف می شود و در نهایت پوششی زیستی سطح لنز را پوشش داده است. تمامی تجهیزات نمایشگر درون ماده تولید کننده لنز جاسازی شده است و به همین دلیل هیچگونه تماسی با چشم کاربر نخواهند داشت.
بر اساس گزارش واشنگتن پست، دکتر پرویز به همراه تیم تحقیقاتی اش در تلاشند تا در آینده میزان وضوح نمایشگر را افزایش داده و رنگ را به تصویر آن بیافزایند.
متخصصان عینکها و لنزهای تصویری را ترکیبی از جهان فیزیکی و دیجیتالی می دانند که کاربران می توانند از آنها در مشاهده اطلاعات شخصی، یادآوری افراد مختلف و سخنانی که آخرین بار میان آنها رد و بدل شده است استفاده کنند زیرا در آینده قابلیت افزودن اطلاعات نیز به این تجهیزات اضافه خواهد شد.
نظر شما