به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله جوادی آملی در پیامی تصویری به همایش "قرآن و روابط بینالملل" که صبح امروز یکشنبه ششم اردیبهشتماه برگزار شد تصریح کرد: اگر قانون با فطرت بشر عجین بود، جهانی است چون فطرت اصل مشترک است. قوانین فطرتپذیر میتوانند جهانی باشند لذا قانون ذات اقدس الهی میتواند جهانی باشد. کسی که موحد است و الهی میاندیشد و دارای فطرت پاک باشد در مشرق و مغرب میتواند نماینده جمهوری اسلامی ایران باشد.
وی افزود: قرآن دستور داده با هم خوب حرف بزنیم، زیبا حرف بزنیم، مهربانانه حرف بزنیم و حرف خوب بزنیم. قرآن میفرماید قولو للناس حسنا یعنی با مردم هم خوب حرف بزنید و هم حرف خوب بزنید. ادب جاذبه ایجاد میکند و حرف خوب انسان را مقتدر میسازد.
وی با اشاره به اینکه معنای این آیه این نیست که برابر میل دیگران حرف بزنیم تصریح کرد: آنکه عوامزده است از نظر خدا ذلیل است لذا به رسول دستور میدهد آنها که عوامند و نفوذ عوامی دارند در شما نفوذ نکنند. خطر عواماندیشی، عوامپذیری، عوامانه زندگی کردن انسان را مرعوب میکند. این قول حسن نیست. زیبایی در برهانی بودن سخن است.
آیتالله جوادی آملی با تذکار این نکته که که اگر کسی نماینده نظام اسلامی شد باید از منظر اسلام با جهان سخن بگوید و چیزی او را مرعوب نکند گفت: هرگز انسان نباید کوتهبین باشد و سخن خام نگوید و به فکر آن نباشد که عوام را راضی کند. نکته قابل ذکر دیگر این است که امت اسلام نفوذناپذیر است. قرآن آسیبپذیر نیست، آسیبپذیر نبودن را قرآن در استواری جامعه معرفی کرده است.
این مفسر برجسته قرآن گفت: قرآن میگوید از لحاظ علم چنان قدرتمند باشید تا دیگران در شما ستبری را احساس کنند مانند سلسله جبال باشید تا دیگران را سرشکسته کنید. وقتی مسئولان میتوانند بر اساس قرآن عمل کنند که عاقلانه بیندیشند و عاقلانه عمل کنند، آنچه میتواند ضوابط بینالملل را حفظ کند ایمان است. آنچه باید جهان را اداره کند ایمان است. زمان ولی عصر ایمان بر جهان حکومت خواهد کرد. اگر ملتی از نظر علم و صنعت و اقتصاد مستقل بود دیگران در مورد این ملت طمع نمیکنند، اینها اصول کلی است که با اتکا و عمل به آن هم در بخشهای محلی، منطقهای و جهانی انسان میتواند زندگی عزتمند و عاقلانه داشته باشد.
نظر شما