۷ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۸:۳۶

مساجد آمریکا درپی برقراری ارتباط مؤثر با جوانان مسلمان هستند؛ اخبار اقلیت مسلمان جهان

مساجد آمریکا درپی برقراری ارتباط مؤثر با جوانان مسلمان هستند؛ اخبار اقلیت مسلمان جهان

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: چالش برقراری ارتباط مساجد با نسل جوان مسلمانان، حمایت ستادهای اینترنتی از ساخت مسجد در بریتانیا و برگزاری همایش جهانی غذای حلال از جمله اخبار مرتبط با اقلیت مسلمان جهان طی هفته گذشته هستند .

برقراری ارتباط مؤثر با جوانان چالش بزرگ مساجد است

برقراری ارتباط با نسل جوان مسلمانان امریکایی و استفاده از زبانی جدید که آنها با آن احساس نزدیکی داشته باشند در صدر جدول بلند چالشهای مساجد و مراکز اسلامی سراسر ایالات متحده قرار دارد.

مهدی باری روحانی مسلمان و مدیر اجرایی بنیاد آزادی انجمن دانشجویان مسلمان امریکا اظهار داشت: مراکز اسلامی باید جوانان را در فرآیند تصمیمگیری و فعالیتهای مهم خود جای دهند. این چالش بزرگی است که فعالان و مراکز اسلامی امریکا امروز با آن مواجه هستند. رهبران جامعه اعتقاد دارند که زبان و گفتمانی که در مساجد و مراکز اسلامی در برخورد با نسل جوان مورد استفاده قرار می‌گیرد باید تغییر کند.

وی با اشاره به اطلاعات هشداردهنده که نشان می‌دهد تنها 23 تا 28 درصد از افرادی که خود را مسلمان می‌دانند در مساجد حضور می‌یابند گفت: ما باید حس نزدیکی و هدفمندی را به افرادی منتقل کنیم که حضور فعالی در مراکز اسلامی ما ندارند.

وی در ادامه افزود: مراکز اسلامی تنها با یک چهارم جمعیت مسلمانان ارتباط دارند، بنابراین یکی از چالشهای ما گسترش ارتباطهای جامعه اسلامی است و برای نیل به این هدف آموزش جوانان را می‌توان به عنوان یکی از مهمترین مؤلفه‌های مراکز اسلامی دانست و باید روی آن تمرکز کرد.

داوود ولید مدیر اجرایی شورای روابط اسلامی- امریکایی در میشیگان گفت: ارتباط باجوانان باید از بعد دانش کلاسیک اسلامی و همچنین کاربردهای عملی آن در امریکا صورت بگیرد. مراکز اسلامی نیز در این راستا باید رهبران جوانان بیشتری آموزش داده و آنها را به مطالعه اسلام به صورت آکادمیک دعوت کنند.

باری نیز از این ایده حمایت کرد و گفت: مراکز اسلامی باید در آموزشهای دینی زنان و مردان جوان در مراکز مطالعات اسلامی سرمایه‌گذاری کنند تا کاملاً آنها را در فعالیتها سهیم کنیم.

مدیر اجرایی بنیاد آزادی انجمن دانشجویان مسلمان امریکا همچنین در رابطه با مدیریت و رهبری مساجد گفت: فعالیتهای داخلی مراکز اسلامی باید کاملاً شفاف باشد و انتخابات مراکز اسلامی باید عادلانه و دمکراتیک باشند.

باریهمچنین اعتقاد دارد که فقدان برنامه‌هایی که مشکلات جامعه اسلامی را مورد اشاره قرار می‌دهند نیز از دیگر چالشهای بزرگ مساجد ما است. این روحانی مسلمان همچنین تأکید کرد که مراکز اسلامی باید تمام تلاش خود را برای فراهم کردن برنامه‌های تسهیلاتی که دربرگیرنده مشاور خانواده، خدمات اجتماعی، روانشناسی و همیاری‌های مدنی و آموزشی باشند صورت دهند.

شیخ الساید نیز دیدگاههای مشابهی را منعکس کرد و اظهار داشت که مساجد باید توسعه گسترده جامعه مسلمان را در نظر داشته باشند و جدا از مسائل جوانان مراکز اسلامی سراسر کشور باید تمرکز بیشتری بر موضوعاتی چون سلامت، آموزش کودکان و مبارزه با خشونت خانگی داشته باشند. هنوز هم فعالیتهای بسیاری در این رابطه می‌توان انجام داد.

حدود 7 میلیون مسلمان در ایالات متحده زندگی می‌کنند، آمار دقیقی از تعداد مساجد امریکا در دست نیست اما براساس آمارهای تخمینی 2 هزار مسجد در این کشور فعالیت می‌کنند.

حمایت ستادهای اینترنتی از ساخت مسجد در بریتانیا

به دنبال اعلام طرحهای مسلمانان برای ساخت مسجدی در شهر لینچفیلد شمال غربی بریتانیا، بحثهای داغی میان طرفداران و مخالفان ساخت این مسجد در پایگاه اینترنتی فیس بوک به عنوان یکی از بزرگترین شبکه‌های آنلاین اجتماعی به منظور حمایت از این طرح دامن زد.

گروین راک سخنگوی منطقه اسقفی لینچفیلد در صفحه فیس بوک (Facebook) خود نوشته است: ما به عنوان مسیحی خواستار تساهل هستیم و از حق پیروان تمام ادیان برای نیایش به سبکی که برای آنها مناسب است حمایت می کنیم.

عبدالسالم مسلمان بریتانیایی و تاجر از طرحهای خود برای ساخت مسجدی کوچک در این شهر خبر داده تا این مسجد بتواند پاسخگوی نیاز معنوی جامعه درحال رشد مسلمانان باشد. این درحالی است که طرح ساخت یک مسجد کوچک نیز با مخالفت ساکنان محلی و ستادهای آنلاین مخالف رو به رو شده است.

یکی از مخالفان در صفحه فیس بوک خود نوشته است که ما به هیچ وجه نمی خواهیم یک مسجد بر کلیسای جامع شهر ما سایه بیندازد. دیگری هشدار داده این مسجد در صورت ساخته شدن سوزانده می شود. این درحالی است که عبدالسالم که 25 ساله است و در شهر لیچفیلد زندگی می کند اظهار داشت این نوع مخالفان باید بیاموزند که چگونه می توان با اعضای سایر جوامع دینی زندگی کرد. امروز  در سراسر جهان جوامع چند فرهنگی وجود دارند.

مسلمانان این شهر در حال حاضر در مرکز اجتماعی کاربورو در نزدیکی لیچفیلد نماز می خوانند عده ای دیگر نیز به شهرهای بیرمنگهام یا بورتن می روند تا در مساجد این شهرها نماز خود را اقامه کنند. طرفداران ساخت مساجد دو صفحه اینترنتی در حمایت از ساخت مسجد راه اندازی کرده اند.

متیو گیبون که یکی از این صفحات را تحت عنوان " برای مسجدی در لینچفیلد" راه اندازی کرده می گوید: ما باید برای داشتن شهری شمول گرا فعالیت کنیم تا بتوانیم از جامعه درحال رشد مسلمانان حمایت کنیم.  دیوید اسمیت عضو شورای ناحیه ای این شهر از ساخت مسجد برای مسلمانان حمایت کرد، فردی که می خواهد یک مسجد در شهر لیچفیلد بنا کند باید از همان حقوقی برخورار باشد که سازنده یک ساختمان از آن برخوردار است.

تصویر منفی زنان مسلمان آفریقایی در مجلات آمریکایی بررسی شد

تحقیقات انجام شده از سوی محققی در دانشگاه قطر درباره تصویر زنان مسلمان آفریقایی در مجله‌های محبوب ایالات متحده چون تامیز و نیوزویک نشان می‌دهد که در 44 مقاله دو مجله طی سالهای 1950 تا 1998 زنان مسلمان با واژه‌ها و عبارتهای منفی همراه شده‌اند.

 با در نظرگیری موضوعات مربوط به زنان مسلمان استعاره های مختلف و منفی برای ترسیم چهره زنان مسلمان آفریقای شمالی و زنان مسلمان کشورهای جنوب صحرای آفریقا مورد استفاده قرار گرفته و بیشتر تصاویری  که از آنها منتشر شده زنان مسلمان را در زمان قطحی، بی پناه و نیازمند نشان داده است.

سعیده عزالدین مالک از دانشگاه قطر، این تحقیق را در همایش " شرق و غرب: زنان در چشم رسانه"  در دوحه قطر ارائه کرد و با اشاره به اینکه این تحقیق سه هدف را دنبال کرده است گفت: اهمیت این از نگرانی نسبت به پوشش خبری رسانه های غربی درباره بخش بسیاری از زنان مسلمان آفریقای شمالی است.

وی یادآور شد: هدف اول پرکردن شکاف تحصیلات مربوط به زنان مسلمان در رسانه های غربی است. دوم بررسی موضوعات اصلی دو مجله خبری برای شناسایی زنان مسلمان شمال آفریقا و سوم بررسی تفاوتها در ارائه این دو مجله است.

مدارس اسلامی سنگاپور همگام با دنیای مدرن حرکت می‌کنند

درحالی که دانش‌آموزان در مدرسه الارشاد الاسلامی در سنگاپور به مطالعه موضوعات اسلامی می‌پردازند و همچنین مطالب غیردینی را مطالعه می‌کنند سنگاپور را می توان در میان کشورهایی دانست که آموزش اسلامی در آن همگام با جهان مدرن حرکت می‌کند.

دانش آموزان این مدرسه روز خود را با نیایش و خواندن سرودهایی در تجلیل از شخصیت پیامبر اسلام(ص) آغاز می کنند. دانش آموزان این مدرسه همچنین در کلاس درس نیز موضوعات دینی را در کنار موضوعات غیردینی چون زبان انگلیسی، ریاضیات و علوم که بخشی از برنامه درسی ملی هستند مطالعه می کنند.

نوریدا مهاد 44 ساله که فرزند خود را در این مدرسه ثبت نام کرده اظهار می دارد: فرزند من مطالب بسیاری غیر از مطالب دینی  اسلامی در این مدرسه فرا می گیرد. بنابراین دانش آموزان این مدارس درک جامعی از اسلام و سایر بخشهای جهان خواهند داشت.

این مدرسه با داشتن 900 دانش آموز در مقطع ابتدایی و متوسطه آموزش دینی خود را در کنار برنامه ای قرار داده که وزارت آموزش کشور به عنوان برنامه ملی به مدارس ابلاغ کرده است . بنابراین برای آنکه بتواند هر دو مقوله را در ساعات خود قرار دهد ساعت کاری این مدرسه سه ساعت بیشتر از مدارس عادی است.

مدرسه الارشاد اسلامی در صدر جدول مدارس اسلامی سنگاپور از نظر آکادمیک قرار می گیرد و بخشی از مرکز اسلامی تازه تأسیس شورای دینی اسلامی سنگاپور است که در رابطه با امور اسلامی به مسلمانان مشورت ارائه می دهد.

تعداد مسلمانان سنگاپور بین 450 تا 500 هزار نفر تخمین زده شده که این تعداد 14 تا 15 درصد از جمعیت کل را شامل می شوند.

بسیاری از فارغ التحصیلان این مدرسه به شخصیتهای برجسته ای تبدیل شده اند، عده‌ای در وزارتخانه‌های دولتی فعالیت می کنند، عده ای دیگر در سازمانهای دولتی مشغول به کار هستند و مقامات مدرسه علت این امر را ترکیب موضوعات دینی با غیر دینی می دانند.

مدارس اسلامی سنگاپور در سال 1990 به محبوبیت قابل توجهی رسیدند درست همان دهه ای که میزان علاقه به اسلام نیز افزایش یافت. تا کنون دو مدرسه در اندونزی برنامه درسی این مدرسه را در مدارس خود اجرا کرده اند. این مدرسه در حال حاضر درحال رایزنی با مدارس فیلیپین و تایلند است تا برنامه درسی مدرن و اسلامی آن در مدارس اسلامی این دو کشور نیز تدریس شود.

چهارمین همایش جهانی غذای حلال در مالزی برگزار می‌شود

چهارمین همایش جهانی غذای حلال با عنوان "دستیابی به یکپارچگی جهانی حلال، طی روزهای 4 و 5 می( 14 و 15 اردیبهشت ماه) در کوالالامپور مالزی برگزار می‌شود.

برگزار کننده چهارمین همایش جهانی غذای حلال امیدوار است شرکت کنندگان بیشتری امسال از سازمان کنفرانس اسلامی در این همایش حضور یابند تا حضور مسلمانان در این صنعت جهانی که میلیاردها دلار ارزش دارد گسترش یابد.

جوماتون عظمی مدیرعامل و بنیان گذار شرکت توسعه صنعت حلال در مالزی گفت: شرکت کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی حائز اهمیت است چرا که این بخش درحال حاضر به انحصار کشورهای غیر اسلامی در آمده است.

وی روز پنجشنبه 3 اردیبهشت ماه در مراسم تبلیغی همایش جهانی صنعت غذای حلال 2009 و هفته حلال مالزی گفت: سال گذشته 1200 هیئت در این همایش شرکت کردند اما بیشتر آنها از کشورهای غیر اسلامی بودند. امسال ما با همان تعداد گردهم جمع می شویم اما می خواهیم شرکت کنندگان از کشورهای اسلامی باشند.

وی یادآور شد: رشد این صنعت براساس آمار بانک جهانی حدود 25 درصد در سال است و هر سال افزایش می یابد.

جوماتون عظمی گفت: این همایش سکوی مهمی برای هیئتهای شرکت کننده از پایتختهای این صنعت است تا علمای محقق بتوانند دانش دست اولی درباه آخرین تحولات این صنعت داشته باشند.

انتقاد مسلمانان کنیا از تلاش برای تعمید مادربزرگ اوباما

تلاش یک کلیسای پروتستان در کنیا برای تغییر دین مادربزرگ نانتی و مسلمان اوباما به مسیحیت مورد انتقاد مسلمانان کنیایی قرار گرفته و از دولت خواسته شد در این رابطه مداخله کند .

شیخ محمد خلیفه دبیر اجرایی شورای ائمه و خطیبان کنیا از تلاش مسیحیان برای تغییر دین مادربزرگ ناتنی اوباما ابراز تأسف کرد. کلیسای ادونتیستها روز هفتم در شهر کیسومو تصمیم گرفته بود مادربزرگ 87 ساله اوباما را طی مراسمی در روز 18 آوریل تعمید دهد اما وی پس از دریافت این دعوت ابراز تعجب و از حضور در مراسم امتناع کرد.

وی از سال 2006 که اوباما به عنوان سناتور ایلی‌نویز از شهر وی دیدار کرد به یک شخصیت مشهور ملی تبدیل شده است. مسلمانان نیز این تلاشها را برای مسیحی کردن مادربزرگ اوباما غیرقابل توجیه داشتند.

امام خلیفه گفت: چرا وی را هدف قرار داده اند، چرا پیش از رئیس جمهور شدن اوباما این تلاش ها مشاهده نمی شد. این رهبر مسلمان از دولت خواست علیه این کلیسا وارد عمل شود و اظهار داشت که چنین اقداماتی به تفرقه های بین دینی دامن می زند. خلیفه به عنوان یک روحانی مسلمان اظهار داشت: مسلمان نیز ساکت نمی مانند و تلاشهای برخی از رهبران دینی را برای تغییر دین هم کیشان خود به نظاره  نخواهند نشست.

این درحالی است که کشیشان این کلیسا بی اعتنا به تمام اقدامات خود و تأثیرات منفی آنها تأکید کردند که از تلاشهای خود منصرف نمی شوند. حدود 10 میلیون مسلمان در میان جمعیت 36 میلیونی کنیا زندگی می کنند.

کد خبر 867717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha