۷ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۴:۰۳

به بهانه سفر کلینتون به بیروت/

اقتدار سیاسی و نظامی حزب الله ؛ سد مداخله گری آمریکا در لبنان

اقتدار سیاسی و نظامی حزب الله ؛ سد مداخله گری آمریکا در لبنان

خبرگزاری مهر – گروه بین الملل: سفر روز یکشنبه وزیر خارجه آمریکا به بیروت در حالی صورت گرفت که آمریکایی ها با وجود اقتدار سیاسی و نظامی حزب الله امیدوارند که در انتخابات پیش رو در لبنان، این جنبش از شانس کمتری برخوردار باشد.

کلینتون در چارچوب سفر منطقه ای بعد از دیدار از عراق و کویت یکشنبه با میشل سلیمان رئیس جمهوری لبنان در بیروت دیدار و گفتگو کرد. وی همچنین بر مزار رفیق حریری نخست وزیر فقید لبنان حاضر شد. حریری در اوائل سال 2005 در یک حمله تروریستی خود را از دست داد.

کلینتون در پایان گفتگوهای خود با سلیمان در سخنانی متناقض با سیاستهای کشورش گفت: من برای اعلام حمایت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا از مردم لبنان و تشکیل یک لبنان مستقل و بویژه برگزاری انتخاباتی ازاد و بدون دخالت خارجی به بیروت امده ام.

انتخابات پارلمانی لبنان قرار است روز هفتم ماه ژوئن برگزار و به عنوان اولین رای گیری ملی در لبنان پس از خشونت های مه سال 2008 میلادی در نظر گرفتته شود.

هیلاری کلینتون در زمینه احتمال پیروزی حزب الله و متحدانش در این انتخابات از اظهارنظر خودداری ورزید.

در این راستا، شبکه خبری فرانس 24 به نقل از یکی از مقامات نزدیک به وزارت خارجه امریکا که خواسته است نامش فاش نشود، اعلام کرد در صورت پیروزی حزب الله واشنگتن در انتظار ترکیب و برنامه های جدید دولت لبنان خواهد ماند.

حزب الله از سال 1997 میلادی در فهرست سازمان های تروریستی امریکا قرار دارد.

اوباما نیز مذاکره با حزب الله را به تغییر موضع این گروه و به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل منوط کرده است. این در شرایطی است که مقاومت و شجاعت رزمندگان حزب الله به همگی ثابت شده است. در جنگ تابستان سال 2006 میلادی، حزب الله ثابت کرد می تواند به راحتی در برابر یک ارتش منظم ایستادگی و دشمن را به عقب براند؛ در چنین شرایطی، دیگر کشورهای غربی نمی توانند به نقش حزب الله در تحولات لبنان و منطقه بی اعتنا باشند.

وزیر خارجه امریکا در حالی که می داند نمی تواند از پیروزی حزب الله در انتخابات پارلمانی لبنان جلوگیری به عمل اورد سخن از سوریه و روابط دوجانبه میان دمشق و بیروت را به میان می کشد.

وی در عین حال از حمایت کامل امریکا از دادگاه ترور رفیق حریری سخن به میان آورد؛ دادگاهی که پس از گذشت چهار سال همچنان بلاتکلیف است.

کد خبر 867806

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha