۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۱:۰۶

ابداع شبکه های نانو کابلی به منظور اندازه گیری سیگنالهای سلولی

ابداع شبکه های نانو کابلی به منظور اندازه گیری سیگنالهای سلولی

دانشمندان دانشگاه هاروارد موفق شدند با استفاده از شبکه های تشکیل شده از نانو کابلها برای اولین بار سیگنالهای الکتریکی قسمتهای مختلف سلوهای زنده را به ثبت برسانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، برای اولین بار با استفاده از جستجوگرهای نانو سیگنالهای الکتریکی از قسمتهای مختلف سلولهای بنیادین به ثبت رسید. ابداعی که می تواند در کشف چگونگی عملکرد و ارتباط سلولهای قلب، ماهیچه ها و مغز موثر واقع شود.

در این شیوه از ابزاری به نام "ترانزیستورهای نانو کابل اثر میدان" یا به اختصار NWFET استفاده شده است. این ابزار از کابلهای سیلیکونی با قطر 20 نانومتر که بر روی لایه ای از دی اکسید سیلیکون به الکترودهای فلزی اتصال یافته اند تشکیل شده و این نانو کابلها می توانند به منظور جستجوی سیگنالهای الکتریکی هر جسمی که با آن برخورد دارد مورد استفاده قرار گیرند.

تعداد بیشماری از NWFET ها را می توان بر روی زمینه هایی مشابه قرار داد و با این کار تعداد زیادی از سیگنالها را در آن واحد اندازه گیری کرد. اما مشکلی که در این فرایند مانع از اندازه گیری دقیق نانو کابلها می شود رشد سلولها دقیقا در منطقه قرارگیری نانو کابلها است که این مانع از دستیابی تمامی سیگنالها به کابلهای اندازه گیری جلوگیری خواهد کرد.

دانشمندان دانشگاه هاروارد این مشکل را با ارائه شیوه ای جدید رفع کردند. این دانشمندان با کشت سلولهای قلب جوجه بر روی پلیمری شفاف و انتقال سلولها به شبکه نانوکابلها موفق با ارائه شیوه ای دقیق در اندازه گیری سیگنالهای سلولی شدند. در این صورت هر سلول تحت پوشش تعداد زیادی از کابلها قرار خواهد گرفت و تمامی سیگنالهای ممکن آن به ثبت خواهد رسید. 

با استفاده از این شیوه نانوکابلها در کنار اندازه گیری همزمان قسمتهای مختلف سلول می توانند سیگنالهای را که از سلولهای متفاوت در همان بافت سلولی ایجاد می شود اندازه گیری کند. برای مثال دانشمندان هاروارد توانستند امواج ترکیبی تولید شده سلولهای قلب را که برای هماهنگی تپش از میان بافت سلولی عبور می کرد اندازه گیری کنند.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، زیست شناسان سلولی می توانند با استفاده از این شیوه به مطالعه سلولهای الکتریکی فعال مانند نرونها، سلولهای قلبی و ماهیچه ای پرداخته و تاثیر انواع داروها را بر روی این سلولها بررسی کنند. این شیوه حتی می تواند در بهبود تعامل میان بدن و بافتهای پیوندی از قبیل تجهیزات انتقال دارو یا اندامهای مصنوعی نیز موثر واقع شود.

کد خبر 870030

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha