۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۵:۱۹

دادستان کل کشور:

پیشگیری از وقوع جرم از استهلاک سرمایه های مادی جلوگیری می کند

پیشگیری از وقوع جرم از استهلاک سرمایه های مادی جلوگیری می کند

دادستان کل کشور گفت: اگر دادسرا و محکمه در عدالت گستری و مبارزه با ظلم موفق و کارآمد نباشد نباید انتظار تامین سلامت و امنیت اجتماعی را داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام دری نجف آبادی با اشاره به حجم کثیر درگیری دستگاههای مختلف با موضوع مواد مخدر افزود: اگر ما مسئله مواد مخدر را کنترل و مهار کنیم بسیاری از مشکلات کشور از جمله زندانها و ضابطین و خانواده ها مرتفع می شود.

وی با اشاره به معنای دقیق اصلاح الگوی مصرف و اتلاف منابع انسانی و طبیعی گفت: چقدر از ظرفیت عظیم کشور خرج مبارزه با جرایم و آسیبها و ناهنجاریها می شود؟ آیا باید طی عزمی و همه جانبه برای مبارزه با وقوع جرم بسیج شویم؟ در این رابطه به موازات وظایف قانونی دادسرا و ضابطین و دستگاههای ذیربط، خانواده و آحاد جامعه نیز باید مجدانه در این صحنه فعال باشند.

دری نجف آبادی با اشاره به کوتاهی جوامع در صیانت از محیط زیست اظهار داشت:دستگاه قضائی در کشور باید حافظ حقوق عامه و پشتیبان حقوق فرد و جامعه باشد و وقتی حقی چون حق و حقوق زیست محطی جامعه تضییع می شود، قدرتمند و با صلابت به استیفای حقوق بپردازد.

دادستان کل کشور در ادامه گفت: قضات و محاکم در کنار دادسراها و ضابطین، کارافزار تحقق عدالت و تامین امنیت و تضمین گر سلامت اجتماعی هستند و اگر این جایگاه فعال و پویا و کارآمد و مقتدر نباشد جوهره حاکمیت دینی که عدالت است محقق نخواهد شد.

دادستان کل کشور، خودپالایی و عدالت گری در درون را شاخصه قاضی صالح دانسته و گفت: قاضی باید جلوه گر عدالت در جامعه باشد و در برقراری روابط با مردم طراز تعادل و توازن را وجهه نظر قرار دهد.

دری نجف آبادی با اشاره به مطالبات جامعه از دستگاه قضائی گفت: رهبری و مردم انتظار دارند قوه قضائیه استیفا گر حقوق عامه باشد و در نظارت بر حسن جریان امور با عقبه علمی و تجربی، لحظه ای بر خدمتگزاری و عهد با مردم تعلل نکنند.

وی افزود: انتخابات نباید تاثیری بر فرآیند ایفای وظایف قضائی بگذار و تغییر مدیریتها در دستگاه قضائیی نیز نباید موجب تعطیلی یا کم انگیزگی در ایفای رسالت خطیر خدمت در قوه قضائیه باشد.

دادستان کل کشور ارتقای کیفیت در فرآیند تعقیب ، تشکیل پرونده و پیگیری در مراحل مختلف قضائی را ضروری دانسته و افزود: تشخیص درست و استفاده از ابزار و ادوات نوین کشف جرایم و دقت نظر در صدور احکام رسالتی است که باید با توجه به جمع جوانب مورد نظر قرار گیرد- پرونده هایی که پای جان و ناموس و آبروی مردم است ذره ای حق مردم زایل نشود و اعتبار امر مختومه لکه دار نشود و اطاله دادرسی عارض نگردد.

وی کمی گرایی در دستگاه قضائی را امری بی معنا عنوان و تصریح کرد: انطباق با عدالت در فرآیند رسیدگی ها اهمیت دارد و مهم آن است که خروجی دستگاه قضائی - احقاق حق و اجرای عدالت و فصل خصومت و تامین امنیت و سلامت جامعه باشد.

دادستان کل کشور، بر ضرورت توجه به آئین دادرسی ویژه در مبارزه با جرائم سازمان یافته اشاره کرد و گفت: ارتباط دادستانهای سراسر کشور در جهت مبارزه با جرائم سازمان یافته ضروری است.

دری نجف آبادی ، حساسیت در حفظ حقوق بیت المال را از دیگر مسائل مهم دادگستری بر شمرد و افزود: باید نسبت به بیت المال همه ما حساسیت داشته باشیم و با توان مضاعف از حریم بیت المال صیانت کنیم.

وی با اشاره به تصمیمات اخیر مجلس در امر پیشگیری از وقوع جرم گفت: نقش محوری دادستان و دستگاه قضائی نباید تقلیل یابد و دادسرا و ضابطین با تمام توان باید در فرآیند پیشگیری نقش آفرینی نماید.

کد خبر 870949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha