۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۷:۴۹

اولین دستگاه آفرزیس شمال کشور در پایگاه انتقال خون بابل راه اندازی شد

ساری - خبرگزاری مهر: اولین دستگاه آفرزیس شمال کشور در پایگاه انتقال خون شهرستان بابل راه اندازی شد.

به گزارش خبرنگار مهر در بابل، مدیرکل پایگاه انتقال خون مازندران ظهر شنبه در مراسم افتتاحیه واحد پلاکت آفرزیس شمال کشور در شهرستان بابل اظهار داشت: اروپا دارای 25 هزار بیمار تالاسمی بوده در حالی که ایران دارای 18 هزار و 800 بیمار تالاسمی است.

وی افزود: از این تعداد سه هزار بیمار تالاسمی در مازندران وجود دارد که از این جهت بیشترین آمار بیماران تالاسمی استانهای جهان را به خویش اختصاص داده است.

حق پرست با اشاره به اینکه مازندران جز پنج استان برتر کشور از نظر خون گیری است، عنوان کرد: در سال گذشته از 132 هزار نفری که به پایگاه های انتقال خون استان مازندران مراجعه کردند 111 هزار و 700 واحد پلاکت خونگیری شده و نزدیک به 200 هزار واحد فرآورده خونی تولید شده است.

وی میانگین اهدای خون در کشور را به ازای هر هزار نفر 25 نفر اعلام کرد و گفت: در حالی که این میانگین در استان مازندران به ازای هر هزار نفر 32 نفر است.

حق پرست عنوان کرد: این شاخص در برخی از پایگاه های آمل از مراتب جهانی بالا رفته و در ازای هر هزار نفر به 57 نفر رسیده است.

وی افزود: حدود 60 درصد خون دریافتی مازندران صرف بیماران تالاسمی و تنها 40 درصد صرف بیماران عادی می شود و در برخی فصول بهار و تابستان با توجه به ازدحام مسافران و وقوع حوادث جاده ای به دلیل نیاز شدید به خون سالانه 15 تا 20 هزار واحد خون از استانهای سمنان، اراک و قم وارد استان مازندران می شود.

حق پرست بیان داشت: حدود 50 درصد از جمعیت مازندران به صورت مستمر اقدام به خون دهی می کنند که اغلب این افراد را جوانان 20 تا 27 ساله با مدرک دیپلم تشکیل می دهند.

مدیرکل پایگاه انتقال خون مازندران افزود: با توجه به فرآیند رو به رشد خونگیری در شهرستان بابل امکانات بسیار مجهزی در این پایگاه نصب خواهد شد که از آن جمله سه باب سردخانه استاندارد ایزو دارای مجوز از کشورهای آلمان و فرانسه و اتریش است که از این تعداد دو باب مخصوص پلاسما منفی 40 درجه است.

وی افزود: برای افتتاح دستگاه آفرزیس که تنها مرکز آفرزیس شمال کشور بوده بالغ بر 100 میلیون تومان هزینه شده است.

حق پرست مزیت این دستگاه را تامین خون مورد نیاز بیماران سرطانی اعلام کرد و گفت: در گذشته بیماران سرطانی که مجبور به شیمی درمانی بودند خونهای زیادی از بدن آنها خارج شده و منجر به مرگ آنها می شد که با افتتاح این دستگاه پلاکت خون مورد نیاز بدن این بیماران تامین می شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر از 17 شهرستان مازندران 10 شهرستان دارای پایگاه ثابت، سه کانکس و سه اتوبوس سیار بوده که از مصوبات سفر دوم ریاست جمهوری قرار است دو اتوبوس خونگیری و دو کانکس خونگیری به پایگاه انتقال خون مازندران اختصاص یابد که این امر در سال جاری عملیاتی خواهد شد.

کد خبر 870959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha