به گزارش خبرنگار مهر در مراسم گشایش رسمی دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در ایران منوچهر خواجه دلویی گفت: امروز با گشایش این دفتر در ایران، امکان افزایش تلاش در جهت ارتقای دانش فنی و مدیریت بحران کشورهایی که هر ساله دستخوش حوادث و سوانح طبیعی هستند، فراهم می شود.
معاون امورمسکن و ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی عنوان کرد: با گشایش این دفتر درایران به منظور کاهش اثرات بلایای طبیعی، جلب مشارکت سایر کشورها مورد نظر است.
ضرورت ارایه برنامه مناسب ساخت مسکن
در ادامه منوچهرمتکی وزیرامورخارجه اظهارداشت: درمدت 30 سال اخیر ایران پذیرای سه میلیون پناهنده افغانی بوده وهمیشه درکنار ملل دچارمصیبت دراثر سوانح غیرمترقبه، قرار داشته است.
وی با بیان اینکه کلمه مسکن و اسکان نوعی آرامش و سکون را تداعی می کند افزود: در ساخت مسکن باید معماری هماهنگ با طبیعت انسان مد نظر قرار گیرد، ضمن اینکه حوادث غیرمترقبه همانند سیل و یا زلزله نباید آرامش را برهم زند.
متکی گشایش دفتر مذکور درایران را موفق ترین نماد همکاری ایران با سازمان ملل متحدعنوان کرد و گفت: برای اجرای برنامه های اسکان سازمان ملل متحد کلیه توان ایران در اختیار قرار داده می شود، ضمن اینکه در مدت 30 سال اخیر ایران از کشور واردکننده مصالح ساختمانی به کشوری خودکفا و صادرکننده دراین زمینه تبدیل شده است.
وزیر امورخارجه در پایان بر ارایه برنامه ساخت مسکن مناسب تاکید کرد.
همکاری ایران در توسعه شهری پایدار با برنامه اسکان بشرملل متحد
در ادامه این مراسم دانیل بیائو، رئیس همکاریهای فنی و منطقه ای برنامه اسکان بشر ملل متحد اظهارداشت: برنامه اسکان بشر ملل متحد به وضعیت شهرها و سایر سکونت گاههای بشر در جهان رسیدگی می کند و به کشورهای در حال توسعه با محوریت زمین و مسکن، برنامه ریزی و مدیریت شهری، خدمات اساسی سازگار با محیط زیست، تامین منابع مالی برای اسکان بشر با تمرکز بر کاهش اثرات سوانح طبیعی و بلایای مختلف، خدمات مشاوره ای ارایه می کند.
وی اعلام کرد: دفتر تهران در طبقه بندی دفاتر موضوعی قرار دارد و مضمون این دفتر کاهش اثرات ناشی ازبلایا و سوانح شامل مقاوم سازی در برابر زلزله است که امروزه چالشی اساسی در بسیاری ازمناطق جهان محسوب می شود و این دفتر در گسترش و توسعه همکاریهای کلی مابین هبیتات( برنامه اسکان بشر ملل متحد) و ایران در سایر زمینه های توسعه شهری پایدار و تجهیز منابع مورد نیاز مشارکت خواهد داشت.
نظر شما