۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۰:۴۹

گزارش هفتگی ادیان جهان/

تجلی خدای با محبت و محبوب در قلب اسلام

تجلی خدای با محبت و محبوب در قلب اسلام

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: بررسی عدالت اجتماعی از سوی رهبران دینی، سفر پاپ به مناطق زلزله زده ایتالیا، تأکید دالایی لاما بر خدای با محبت اسلام، درخواست تشکیل شوراهای گفتگوی ادیان در کانادا درمیان اخبار یک هفته گذشته ادیان جهان جای گرفته‌اند.

همایش بین‌ادیان عدالت اجتماعی در دالاس برگزار می‌شود

دانشکده علوم اجتماعی در دانشگاه تگزاس آرلینگتون روز جمعه 11 اردیبهشت ماه همایشی را با حضور پیروان ادیان مختلف برگزار کرده و طی آن به مسئله عدالت اجتماعی در مورد تبرئه شدگانی می‌پردازد که به طور اشتباه متهم و زندانی شده و اکنون از زندان آزاد شده‌‌اند.

افرادی که به اشتباه متهم شده و زمانی را بی‌دلیل در زندان گذرانده هنگام بازگشت به زندگی خصوصی خود با دشواری‌هایی رو به رو هستند. پرکردن چنین فاصله‌هایی موضوع همایش دانشگاه تگزاس در آرلینگتون است که با عنوان اصلی " یک روز برای عدالت اجتماعی: کنفرانس بین ادیان تبرئه شدگان دالاس" برگزار خواهد شد.

کلیسای متودیست اپیسکوپال ها نیز در کنار دانشگاه تگزاس دربرگزاری این همایش نقشی برعهده داشته است، همچنین بنیاد هاگ در آستین نیز که به ارتقای آگاهی عمومی درباره بهداشت روانی می‌پردازد نیز از این همایش حمایت می‌کند. کریگ واتکینز دادستان دالاس نیز به عنوان سخنران ویژه در این گردهمایی بین دینی شرکت خواهد کرد.

بیش از 20 نفر از مردم شهر دالاس درمیان افرادی بودند که بی‌گناه مدتی را در زندان گذرانده و سپس آزاد شده‌اند.

موضوعات حقوقی و قضایی از دیدگاه کارشناسان، پروژه تبرئه‌شدگان دانشگاه تگزاس، تلاشهای به‌روز مقامات قضایی، رهبران دینی، معنوی، عدالت اجتماعی و نقش رهبران دینی از جمله موضوعاتی است که در این همایش مورد بحث و بررسی سخنرانها و شرکت‌کنندگان قرار خواهد گرفت.

رهبر کاتولیکهای جهان از مناطق زلزله زده ایتالیا دیدار کرد

پاپ بندیکت شانزدهم خواستار جستجوی نفس فردی توسط کسانی شده که مسئول ساخت و ساز نامناسب هستند، افرادی که کارهای آنها موجب مرگ 300 نفر در زلزله این ماه ایتالیا شده است.

رهبرکاتولیکهای جهان سه شنبه طی یک سفر چهار ساعته از یک اردوگاه موقت، یک کلیسای باسیلیکا و باقی مانده های خوابگاه یک دانشگاه که در زلزله منطقه آبرتزو تخریب شده‌اند، دیدار کرد.

زلزله 3/6 مگا ریشتری 6 آوریل جان 296 نفر را گرفت و 50 هزار نفر را بیخانمان کرد. هزاران ساختمان در چندین دهکده و شهر فروریخته است. دادستانها پرونده ای برای بررسی ساخت و سازهای نامناسب و کم استقامت باز کرده و کارهای ساختمانی و مواد به کار رفته و اتهامهایی در رابطه با اینکه شن دریا با بتون مخلوط بوده را مورد رسیدگی قرار می دهند.

بندیکت شانزدهم نیز در توقف خود در شهر لاکوئیلا که بیشترین میزان خسارت را متحمل شده به این موضوع اشاره کرد: باید بررسیهای جدی، با درنظر گرفتن وجدان انجام شود تا سطح مسئولیت پذیری در هر لحظه کم نشود. وی از کلیسای تخریب شده نیز دیدار کرد و در میان خرابه های خوابگاه دانشگاه که هشت دانشجوی آن جان خود را در زلزله از دست دادند دعا کرد.

لاکوئیلا به عنوان نام این شهر زلزله زده به معنای عقاب است و پاپ به بازماندگان گفت که اگرچه این شهر زخمی شده اما باز هم می تواند پرواز کند.

درآمد یک روز موزه‌های واتیکان به زلزله‌زدگان ایتالیا اختصاص می‌یابد

موزه‌های واتیکان در مقر پاپ یکشنبه 13 اردیبهشت‌ماه به روی عموم مردم گشوده خواهند شد و تمام عواید آنها به قربانیان زلزله مرکز ایتالیا در منطقه آبروتزو اختصاص خواهد یافت.

موزه‌های واتیکان به عنوان یکی از مهمترین جاذبه‌های توریستی ایتالیا معمولاً روزهای یکشنبه به جز یکشنبه‌های آخر ماه تعطیل هستند.

واتیکان اعلام کرد این اقدام برای اعلام همبستگی با قربانیان زلزله 3/6 ریشتری است که 295 نفر را کشته ، 55 هزار نفر را بی‌خانمان کرده و هزاران ساختمان را در شهر قرون وسطایی لاکوئیلا تخریب کرده است.

در بیانیه واتیکان همچنین آمده است کارکنان موزه‌های واتیکان نیز یک روز حقوق خود را به قربانیان زلزله اهدا می‌کنند.
کلیسای کاتولیک پیش از این برای بازسازی منطقه زلزله زده 5 میلیون یورو وعده داده بود.

کابینه ایتالیا هفته گذشته اختصاص 8 میلیون یورو را برای بازسازی منطقه آبروتزو تصویب کرد. دولت پیش از این هزینه بازسازیها را 12 میلیون یورو تخمین زده بود.

مسلمانان شهر ناصره اهانت کنندگان به پیامبر اسلام را محکوم کردند

تعدادی از مسلمانان شهر ناصره پیامی در میدان اصلی این شهر که مسیح در آن متولد شده نصب کرده و طی آن تمام افرادی را که پیامبر اسلام را مورد اهانت قرار داده محکوم کرده‌اند.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند پاپ در سفر خود به ناصره باید با احتیاط رفتار کند، چرا که بسیاری از مسلمانان هنوز هم در مورد سخنرانی سال 2006 وی و نقل قولی از یک متن قرون خشمگین هستند.

حتی برخی از مسیحیان نیز نسبت به اینکه پاپ می تواند برای آنها دردسر ایجاد کند ابراز نگرانی کرده و اظهار داشتند که اگر وی بار دیگر مطلبی درباره اسلام بگوید ممکن است روابط دینی ما صدمه ببیند.

نعیم آتیک از کلیسای انگلیکن و رئیس گروه سابیل به عنوان یک  بین مذهبی فلسطینی اظهار داشت پاپ نمی داد که حتی یک کلمه نیز می تواند بر روابط دینی ما تأثیرگذار باشد.

این نوشته درست مقابل کلیسای بشارت، جایی که جبرئیل مژده تولد مسیح را به حضرت مریم داد نصب شده تا پاپ آن را مشاهده کند. این پلاکارت آیه 57 سوره الاحزاب است که می فرماید: آنها که خدا و پیامبرش را آزار مى‏دهند، خداوند آنان را از رحمت خود در دنیا و آخرت دور ساخته، و براى آنها عذاب خوارکننده‏اى آماده کرده است.

رهبرکاتولیکهای جهان قرار است در طول سفر 8 تا 15 ماه می با رهبران مسلمان نیز دیدار کند، وی در اردن، کرانه باختری رود اردن، بیت المقدس، ناصر و بیت لحم توقف خواهد داشت. بسیاری از رهبران مسلمان با دیدار پاپ از این منطقه مخالفت هستند و برخی خواستار تحریم دیدار با وی شدند مگر اینکه بندیکت برای اظهارات سه سال قبل خود عذرخواهی کند. سایر شخصیتهای دینی مسلمان نیز اظهار داشتند که با پاپ دیدار کرده و خواستار عذرخواهی می شوند.

پاپ قرار است در شهر ناصره از کلیسای بشارت دیدار کرده، میزبان یک گفتگوی بین دینی باشد و مراسم عشای ربانی خود را نزدیک کوهی برگزار کند که مسیحیان اعتقاد دارند عده ای از اوباش تلاش می کردند مسیح را از آن به پایین پرت کنند.

پاپ از سوءاستفاده ‌کلیساها از سرخپوستان ابراز تأسف کرد

بندیکت شانزدهم طی دیدار خصوصی با اسقفهای کاتولیک و سرخپوستان کانادا از سوء استفاده‌ علیه کودکان سرخپوست و بومی کانادا در مدارس شبانه‌روزی ابراز اندوه کرد، اظهاراتی که از سوی سرخپوستان به عذرخواهی تعبیر شد.

نمایندگان کاندایی که در این دیدار حضور داشتند ابراز اندوه پاپ را به عنوان عذرخواهی تلقی حتی با وجودیکه واژه عذرخواهی در بیانیه عمومی واتیکان نیز مشاهده نمی شود.

شرکت کنندگان در این دیدار با پاپ از میزان اطلاعات وی نسبت به آنچه در کانادا اتفاق افتاده بود و قدرت کلامی که علیه سوء استفاده ها به کار گرفته بود ابزار شگفتی کردند.

فیل فونتین رئیس مجمع ملی سرخپوستان کانادا ریاست هئیت سرخپوستان را برعهده داشت و درباره این مدارس با پاپ گفتگو کرد.

از قرن نوزدهم تا دهه 1970 بیش از 150 هزار کودک سرخپوست به اجبار در مدارس شبانه‌روزی که مسیحیان آن را اداره می‌کردند تحصیل کرده تا پروژه همانندسازی بومیان با جامعه کانادا اجرا شود. حدود 75 درصد از 130 مدرسه توسط میسیونرهای کاتولیک اداره می‌شد.

استفان هارپر نخست وزیر کاناد سال گذشته در پارلمان از سرخپوستان این کشور عذرخواهی کرد و اظهار داشت که سوء‌استفاده‌های فیزیکی و جنسی از کودکان در این مدارس به واقع فصل غم‌انگیزی در تاریخ این کشور است. دولت کانادا تصدیق کرده سوء‌استفاده‌های فیزیکی و جنسی در این مدارس بسیار شایع بوده است. بسیاری از دانش‌آموزان برای اینکه به زبان بومی خود گفتگو می‌کردند مورد ضرب و شتم قرار گرفته و ارتباط با سنتها و والدین خود از دست دادند.

در بخشی از بیانیه واتیکان که در پایگاه اینترنتی آن منتشر شده آمده است:  رهبرکاتولیکهای جهان با تصدیق رنجهایی که برخی از کودکان سرخپوست در نظام  مدارس شبانه روزی کانادا تجربه کردند، اندوه خود را به واسطه رفتار رقت انگیز برخی از اعضای کلیسا ابراز کرد و همدردی و همبستگی خود را با آنها مورد تأکید قرار داد. پاپ تأکید کرد که سوء استفاده در جامعه جایی ندارد و دعا کرد تمام آنهایی که تحت تأثیر این رفتارها قرار گرفته بهبود یابند و راه خود را با امید تازه ادامه دهند.

شورای گفتگوی بین‌ادیان در 10 استان کانادا تشکیل شود

به دنبال انتشار تحقیقات اخیر مجله مکلین درباره تصور کانادایی‌ها درباره پیروان ادیان مختلف یکی از رهبران برجسته هندو در امریکا از دولت کانادا خواست شورای ملی برای گفتگوی بین ادیان تشکیل دهد.

راجان زد رئیس انجمن جهانی هندوئیسم و از رهبران برجسته هندو در امریکا که در فعالیتهای بین دینی بسیاری فعالیت می‌کند گفت: کانادا باید موضوع درسی ادیان تطبیقی را در تمام مدارس عمومی و خصوصی وارد کند تا ما بتوانیم یکدیگر را بهتر درک کنیم و روابط دوجانبه، اعتماد به یکدیگر را میان ادیان و حتی نظریه‌های دینی مشابه ارتقاء دهیم.

راجان زد استدلال کرد که دین مؤلفه پیچیده زندگی ما است و دربرگیرنده مسائلی بیش از تجربیات فردی یا سنتهای خاص است. همه ما به دنبال حقیقت هستیم و همه جذب یک جهت می‌شویم. در سیاحت مشترک خود برای رسیدن به حقیقت ما از یکدیگر مطالبی می‌آموزیم و به حقیقت نزدیک می‌شویم. گفتگو ما را تقویت کرده و به ما کمک می‌کند بر ویژگیهای ناشایستی چون تعصب، باورهای نادرست، استهزا، تحقیرکردن غلبه کنیم.

رئیس انجمن جهانی هندوئیسم شهرهایی را که شورای گفتگوی بین ادیان باید در آن تشکیل شود چنین فهرست کرده است: تورنتو، مونترال، کلگری، ادمونتون، وینیپگ، ونکور، لندن، اوتاوا، همیلتون و کبک.

کانادا در کنار فرقه‌های مسیحی مختلف دربرگیرنده تعداد بسیاری از مسلمانان ، یهودیان، بودائیان، هندوها، سیکها و بومیان سرخپوست است.16 درصد از جمعیت این کشور خود را پیرو هیچ دینی نمی‌دانند.

خدای بامحبت و محبوب در قلب اسلام تجلی می‌یابد

دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت روز جمعه 11 اردیبهشت ماه در دانشگاه هاروارد بر اهمیت آموزش ادیان تطبیقی به دانشجویان تأکید کرد و گفت: در قلب اسلام خدایی با محبت و محبوب است و عبارت الحمدلله این عشق و محبت بی نهایت مسلمانان را به خالق خود منتقل می‌کند.

فارغ التحصیلان دانشکده آموزش و دانشکده الهیات هاروارد میزبان مراسم سخنرانی دالایی لاما بودند. دالایی لاما پس از ارائه مقدمه هایی از سوی کاتلین مک کارتنی رئیس دانشکده آموزش هاروارد، جرالد لیسر استاد تحول دوران کودکی، ویلیام گراهام رئیس دانشکده الهیات هاروارد و جان اوبرایان استاد الهیات و موری آلبرتون استاد مطالعات خاورمیانه ،  درباره چشم انداز خود نسبت به دین و آموزش صحبت و طی آن بر اهمیت هر دو در توسعه شفقت انسانی تأکید کرد.

وی گفت: مطالعات تطبیقی ادیان به منظور تقویت درک گسترده میان پیروان ادیان و سنتهای مختلف حائز اهمیت است این مبحث به پیروان ادیان مختلف کمک می کند اصولی چون عشق، محبت و تساهل در قلب هر دینی درک کنند.

رهبر معنوی بودائیان تبت یادآور شد که برخی مردم اسلام را به واسطه اقدامات افراط گرایان خشونت طلب معرفی می کنند این درحالی است که در قلب اسلام خدایی با محبت و محبوب است. الحمدلله همان عشق و محبت بی نهایت را می رساند.

چهاردهمین دالایی لامای تبت گفت: آموزش نقش مهمی در روشنگری روح ایفا می کند اما مردمی که اذهان متفکر دارند اما قلب مهربان ندارند خود را به رقابت، خشم و حسادت می بازند.

چهاردهمین دالایی لامای تبت که پس از اشغال نظامی تبت توسط چین در سال 1959 به هندوستان متواری شد و در دارمسالا اقامت گزید در سال 1989 برای تلاشهای خود از طرف مردم تبت برای به دست آوردن خودمختاری این منطقه هیمالیایی و حمایت وی از صلح و تساهل برنده جایزه صلح نوبل شد.

بنیانهای علمی یوگا و مراقبه بررسی می‌شوند

گروهی از کارشناسان عرصه‌های مختلف علوم شناختی، تحقیقات مغز و روانشناسی با مؤسسه زندگی ذهن در دارمسالا تحت هدایتهای دالایی لاما قرار است یوگا و مراقبه را از نظر علمی بررسی کنند.

بودائیان و پیروان آئین‌های شرقی اعتقاد دارند که یوگا و مراقبه می‌تواند از راه‌های بسیاری به انسان کمک کنند و همچنین پشتوانه علمی هستند، از این رو

درمیان مؤسسات هندوستان که در این تحقیق در کنار دانشگاههای مختلف بین‌المللی قرار گرفته‌اند می‌توان به مرکز علوم رفتاری و شناختی از دانشگاه الله آباد اشاره کرد. اعضای هیئت علمی این مرکز که پیشتر تحقیقاتی را در زمینه یوگا و مدیتیشن و تأثیر آن بر رفتار انسان انجام داده بودند در کنفرانسی که با محور" هم‌کوشی چشم‌اندازهای روانشناختی، عصب‌شناختی و فکری" طی روزهای 6 تا 10 آوریل در دارمسالا برگزار شده بود شرکت کردند.

دالایی لامای چهاردهم تبت، دیوید ای مییر استاد روانشناسی دانشگاه میشیگان، بی آلن والس رئیس مؤسسه مطالعات هوشیاری سانتا باربارا و آنه تیرسمان استاد روانشناسی دانشگاه پرینستون از جمله شرکت‌کنندگان این همایش بودند.

نمایشگاه آثار نادر بودایی در بریتانیا برگزار شد

موزه ویتوریا اند آلبرت نخستین مجموعه تندیسهای بودایی را که یا تاکنون به نمایش گذاشته نشده و یا چندین دهه از نمایش عمومی آنها می‌گذرد از این هفته به بازدیدکنندگان ارائه می‌کند.

این مجموعه از تندیسهای بودایی این امکان را به موزه ویکتوریا اند آلبرت داده است تا مجموعه آثار جهانی خود را در رابطه با بودیسم به نمایش بگذارد، مجموعه‌ای که بیش از نیمی از آنها تاکنون به نمایش گذاشته نشده است یا دهه‌ها به علت فقدان فضای کافی در معرض نمایش نبوده است.

درمیان آثار برجسته‌ای که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود می‌توان به یک زیارتگاه از کشور میانمار اشاره کرد که طی 30 سال گذشته در معرض نمایش عمومی نبوده است. برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که این زیارتگاه بخشی از یک قصر قدیمی در مندلی شهری در مرکز میانمار بوده است.

همچنین تصویری از "پادماپانی به روشنگری رسیده" که متعلق به قرن چهاردهم میلادی بوده و سنگی از معبد در شهر شیانگتانگشان از جمله آثار این نمایشگاه هستند. آثار این نمایشگاه متعلق به سال 200 قبل از میلاد تا سال 1850 میلادی است.

کد خبر 872003

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha