۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۹:۱۳

آسیب‌شناسی نشر قرآن- 8

خط ایرانی در نگارش قرآن مغفول مانده است

خط ایرانی در نگارش قرآن مغفول مانده است

رئیس انتشارات انصاریان قم با اشاره به اینکه کاغذ مخصوص قرآن به صورت دولتی در اختیار آنها قرار نمی‌گیرد، به اهمیت مجوز ترجمه‌های قرآن اشاره کرد و گفت: به خط ایرانی که بسیار غنی است اهمیت داده نمی‌شود و متأسفانه خطهای عربی جایگزین خطهای ایرانی شده‌اند.

محمد تقی انصاریان رئیس انتشارات انصاریان قم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به هر کسی که در حوزه نشر چه تألیف و چه ترجمه کاری اولیه و نو انجام دهد، کاغذ ارائه می کند، اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال کار بهتر و جدید است و از این و به مبتکران این عرصه امتیاز می دهد. 

کاغذ مخصوص قرآن در اختیار ناشران قرآن قرار نمی گیرد

وی با اشاره به اینکه کاغذ مخصوص قرآن که کاغذ کتب مقدس گفته می شود در اختیار ما قرار نمی گیرد، تصریح کرد: این کاغذ باعث می شود قرآن شکیل تر منتشر شود، اما به صورت دولتی موجود نیست و قیمت آزاد آن هم بسیار گران است.

اجازه ورود کاغذهای لوکس داده نمی شود

انصاریان با بیان اینکه اجازه ورود کاغذهای لوکس با گرم‌های پایین داده نمی شود، دستگاههای مرتبط چون وزارت بازرگانی را مسئول این امر خواند و گفت: کاغذ با گرم‌های پایین منجر به کیفیت بیشتر و بهتر قرآن می شود.

رئیس انتشارات انصاریان قم با اشاره به اینکه اگر قرآنی به نام جمهوری اسلامی ایران ارائه می کنیم باید به عنوان بهترین قرآن شناخته شود، افزود: ما تنها به دنبال حمایتهای مالی نیستیم بلکه خواستار حمایتهای معنوی جهت بهتر شدن کار هستیم.

به ترجمه های قرآن نیز مجوز اعطا شود

وی معضل بزرگ حوزه کتاب را توزیع آن خواند و گفت: ما در زمینه توزیع قرآن هم مشکل داریم و مشکلات تنها به تهیه کاغذ ختم نمی شود. می توان گفت که اعطای مجوز قرآن، بررسی خطهای مختلف هنری، جلوگیری از اغلاط از کارهای مهم این عرصه است اما در زمینه ترجمه هم باید چنین کاری انجام شود و به ترجمه ها نیز مجوز داده شود.

به خطهای ایرانی اهمیت داده نمی شود/ خطهای عربی جایگزین خط ایرانی

محمد تقی انصاریان با تأکید بر اینکه خطهای ایرانی بسیار غنی هستند و ما خطاطان برجسته ای داریم که خطهای آنها از زمان قاجاریه و یا صفویه مانده که هنوز هم قابل استفاده است تصریح کرد: متأسفانه خطهای عربی جایگزین خطهای ایرانی شده و به خطهای ایرانی اهمیت داده نشده است.

نهادهای دولتی خط ایرانی را ترویج کنند

وی افزود: ارگانها و نهادهای دولتی باید در ترویج خط ایرانی تلاش کنند چرا که ما پیش از این قرآنهایی با خط ایرانی منتشر کرده بودیم که متأسفانه فروش نداشت و چون خط عربی عثمان طه بیشترین فروش را داشته به ناچار خط عثمان طه را استفاده می کنیم چرا که در مدارس، خانه ها، آموزشگاهها و مساجد از این خط استفاده می شود.

کد خبر 872641

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha