به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی فرجی امروز سه شنبه در مراسم امضای تفاهمنامه ایجاد پژوهشکده فرش با موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی گفت: نگاه پایدار به فرش جدای از نگاه علمی و پژوهشی نخواهد بود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در صد سال اخیر تحول جدی و پایداری درحوزه فرش ایجاد نشده است در حالی که فرش عامل فرهنگی و هنری است که با اقتصاد عجین شده است ؛ بنابراین باید در پرداختن به آن نگاهی علمی داشت.
وی تصریح کرد: ارایه نگاهی علمی، کاربردی و تحقیقاتی به حوزه فرش با هدف توسعه صادرات آن، از محوری تری دلایل مسئولان وزارت بازرگانی برای راه اندازی این پژوهشکده است. ضمن اینکه ساختار مرکز ملی فرش مانع از جذب افراد نخبه و کارشناس می شود و با ایجاد پژوهشکده می توان این مشکل را حل کرد.
به گفته فرجی، تشکلهای بخش خصوصی باید تحول اساسی در حوزه فعالیت خود بر مبنای دانش محوری ایجاد کند، این درحالی است که مرکز ملی فرش تمامی حمایتهای لازم را از این تشکلها به عمل می آورد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: مرکز ملی فرش ایران چندین بار با تمامی درخواست بخش خصوصی برای راه اندازی نمایشگاهها، جشنواره ها و فعالیتهای تحقیقاتی موافقت کرده است اما تاکنون اقدامی از سوی آنها صورت نگره است.
وی تصریح کرد: سهم 40 درصدی ایران از تجارت فرش جهانی باید ارتقا یابد و در شرایطی که درآمدهای ناشی از صادرات فرش دستباف سالانه بیش از یک میلیارد دلار است، بخش خصوصی باید برای معرفی فرش دستباف فعالتر عمل کند.
فرجی از کم توجهی اتحادیه صادرکنندگان فرش به حضور در فعالیتهای حوزه فرش انتقاد کرد و تصریح کرد: البته باید پای صحبت این تشکلها نیز نشست اما به هرحال مرکز ملی فرش ایران آمادگی واگذاری امور نمایشگاهها، از جمله نمایشگاه مهرماه امسال به بخش خصوصی است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در چهار و نیم سال گذشته بخش خصوصی برای معرفی فرش دستباف ایران به جامعه جهانی تلاش چندانی نکرده است، این درحالی است که تمامی صادرات فرش ایران به دنیا توسط بخش خصوصی صورت می گیرد.
کد خبر 872971
نظر شما