به گزارش خبرگزاری مهر، بنیاد شهید مطهری دهلی ، به مناسبت سالروز شهادت استادمطهری همایش دو روزه ای را با حضور روحانیون اساتید و دانشجویان در مسجد "باب العلم " شهر دهلی نو برگزار کرد.
در این همایش که با حضور دکتر کریم نجفی رایزن فرهنگی ایران، علیرضا قزوه مدیر مرکز تحقیقات فارسی، حجت الاسلام مهدوی نماینده جامعه المصطفی العالمیه، حجت الاسلام سید محسن تقوی امام جمعه شیعیان دهلی، حجت الاسلام سید محمد عسکری رئیس جامعه اهل بیت (ع)، حجتالاسلام سید عباس فطرت از روحانیون برجسته شیعی در شهر پونا و دکتر عظیم امروهوی برگزارشد،حجت الاسلام سید جلال حیدر مدیر موسسه شهید مطهری دهلی ضمن گرامی داشت سی امین سالگرد شهادت آن شهید والامقام، از حضور میهمانان و شرکت کنندگان در این همایش قدردانی کرد.
نجفی رایزن فرهنگی سفارت ایران در دهلی نو ضمن قدردانی از برگزاری این همایش طی سخنانی گفت: اگر کسی بتواند این شهید را که امام خمینی(ره) فرمود «مطهری پاره تن من بود»، بشناسد کار بسیار بزرگی را انجام داده است.
وی افزود: شهید مطهری فیلسوف، فقیه، جامع علوم، مفسر قرآن و عالم و بصیر به زمان خویش بود. شهید مطهری عشق به مکتب اسلام داشت.
نجفی گفت: آنهایی که شهید مطهری را در آغاز انقلاب به شهادت رساندند، به افکار ایشان واقف بودند و میدانستند این شخصیت چه مقدار برای اسلام و جهان اسلام مفید خواهد بود.شهید مطهری در آن زمان خدمات گستردهای برای اسلام انجام داد و یکی از کارهای بزرگ وی در برابر مارکسیستها نوشتن کتاب ارزشمند «اصول فلسفه و روش رئالیسم» است که در واقع استاد ایشان حضرت علامه طباطبایی آن را نوشت و شهید مطهری پاورقیهایی براین کتاب زد که اهمیتش کمتر از اصل کتاب نبود و با استدلالهای فلسفی جلو فعالیتهای کمونیستها را برای ضربه زدن به اسلام گرفت.
وی افزود: در همان زمان که شهید مطهری به عنوان یک فیلسوف بزرگ کتاب روش رئالیسم را با برهان های فلسفی می نویسد با توجه به نیاز و مقتضیات جامعه کتابی ساده پرمحتوا برای کودکان مینویسد با عنوان "داستان راستان" و اسلام را به کودکان معرفی می کند. برای روشنگری زنان و بانوان که فرهنگ غرب آنها را به ابتذال کشانده بود کتاب «نظام حقوق زن در اسلام» را نوشت.
نجفی گفت :شهید مطهری در طهارت و قوت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود. حضرت امام در جمله دیگری فرمودند: مطهری با قلمی روان و فکری توانا در تحلیل مسائل اسلامی و توضیح حقایق فلسفی با زبان مردم به تعلیم و تربیت جامعه پرداخت.
حجت الاسلام "محمد عسکری" مدیر مدرسه اهل بیت در هند، نیز طی سخنانی گفت: مرتضی مطهری متفکر و دانشمند اسلامی بود که خدمات بسیاری به جامعه اسلامی کرده است.
حجت الاسلام "غلام رضا مهدوی" رئیس جامعه مصطفی العالمیه در هند یکی دیگر از سخنرانان،با اشاره به چند بعدی بودن شخصیت شهید مطهری افزود: یکی از ابعاد بسیار بارز شخصیت شهید مطهری، شجاعت وی در مبارزه با جهل بود در زمانی که کمتر کسی جرات بیان آن را داشت.
همچنین در این همایش، "حسن عباس فطرت" یکی دیگر از علمای هند خدمات شهید مطهری را مورد ستایش قرار داد و گفت: شهید مطهری در زمینه های مختلف علمی و اسلامی آثار گرانبهایی را از خود به یادگار گذاشته است.
حجت الاسلام فطرت، مطهری را معلم اخلاق و مجتهد بزرگ خواند.
سید "جلال حیدر نقوی" رئیس بنیاد شهید مطهری در هند نیز ضمن بیان کار کردهای یک ساله این مرکز، گزارش کوتاهی را نیز ارائه کرد و افزود: بنیاد شهید مطهری به زودی کتاب های آن استاد بزرگوار را به زبان های اردو، هندی، تامیل و تلگو ترجمه می کند.
حجت الاسلام نقوی یادآور شد: هم اکنون دو کتاب معتبر شهید مطهری "خدمات متقابل ایران و اسلام " و" سیری در نهج البلاغه" به زبان های اردو، هندی و گجراتی زیر چاپ است.
حجت الاسلام "محمد علی حسن تقوی" امام جمعه مسجد دهلی، نیز در این مراسم حضور داشت.
حجت الاسلام سید محسن تقوی ضمن بیان اهمیت آثار شهید مطهری گفت: آثار آن شهید هرکدام براساس یک ضرورت نوشته شده است که برای همه اقشار جامعه سودمند هستند.
قابل ذکر است این همایش به مدت سه روز ادامه داشت و در روز دوم که با عنوان شهید مطهری در آئینه «شعر و سخن» با حضور جمعی از شعرا، استادان و دانشجویان و با شرکت علیرضا قزوه مدیر مرکز تحقیقات فارسی رایزنی فرهنگی ایران برگزار شد، جمعی از شعرا تعدادی از اشعار خود را قرائت کردند که با استقبال حاضران روبرو شدند.
در ادامه قزوه طی سخنانی ضمن گرامی داشت یاد شهید مطهری و نقل خاطره ای از یکی از شعرای افغانستان درباره شهید مطهری گفت: یک شاعر افغان می گفت اینکه ملت افغانستان گرفتار اینهمه مسائل و مشکلات است بخاطر نداشتن یک شخصیتی همچون شهید مطهری است و اگر این ملت شخصیتی مانند استاد مطهری را داشتند دچار این همه نابسامانی نبودند.
وی در ادامه چند قطعه از اشعار خود را در نعت پیامبر اکرم(ص)، حضرت علی(ع) حضرت زهرا(س) و شهدای کربلا را قرائت کرد که با استقبال بسیار پرشور شرکت کنندگان روبرو شد.
در ادامه تعدادی از شاعران اردو زبان از جمله دکتر عظیم امروهوی از شعرای برجسته هند اشعار خود را قرائت کردند.
نظر شما