به گزارش خبرگزاری مهر، 36 کارشناس از 16 کشور در اجلاس آژانس بین المللی تحقیقات سرطان وابسته به سازمان جهانی بهداشت که در لیون فرانسه برگزار شد نشان دادند که ریشه حدود دو میلیون مورد سالانه سرطان در دنیا عفونت به بیماریهای عفونی هپاتیت، اچ آی وی، هیلیوباکتر پیلوری، پاپیلوما و بسیاری دیگر از عاملهای بیولوژیکی است.
نتایج این ارزیابیها که در مجله پزشکی لانست منتشر شده است نشان می دهد که در سال 2002 در حدود 9/1 میلیون مورد سرطان ناشی از عفونت به این ویروسها به ثبت رسیده بود که برابر با 8/17 درصد از تمام سرطانها بود. درصد تومورهای بدخیم با ریشه بیماریهای عفونی با 26 درصد در کشورهای در حال توسعه نسبت دیگر نقاط دنیا از همه بالاتر و با 8 درصد در کشورهای توسعه یافته پایین ترین میزان بوده است.
این محققان تاکید کردند که نکته مهم، موفقیت در بررسی آمار دقیق تر و شناسایی اشکال جدیدی از سرطانهای مرتبط با فاکتورهای عفونی است. با این شناسایی می توان به پتانسیل بالاتری در پیشگیری از ابتلا به تعداد بیشتری از تومورها دست یافت.
هپاتیت
بیش از 470 میلیون نفر در دنیا آلوده به هپاتیت هستند که این رقم برای هپاتیت "ب" 300 میلیون و برای هپاتیت "سی" 170 میلیون نفر است. بیشتر مبتلایان به این بیماریها در آسیا و آفریقا ساکن هستند. این عفونت مزمن از طریق مکانیزمهای التهابی می تواند منجر به بروز "سیروزیز" و "فیبروزیز" شوند. این دو بیماری می توانند تومورهای کبد را شکل دهند.
ویروس ایپستین- بار
این ویروس عضو خانواده ویروس تبخال است که تقریبا در بدن تمام انسانها به صورت دوستانه وجود دارد اما می تواند سبب بیماریهایی نیز بشود که از آن جمله می توان به بیماریهای "مونونوکلئوزعفونی"، انواع مختلف تومورها و اشکال مختلف لینفوما اشاره کرد. این ویروس همچنین مسئول 5 تا 10 درصد از سرطانهای گوارشی است.
ویروسهای KSHV و HIV
به گزارش مهر، نوعی ویروس تبخال وجود دارد که با بیماری سارکوم کاپوزی ارتباط دارد. به تازگی نیز ارتباط سارکوم کاپوزی با یک نوع نادر لینفومای سلولهای "ب" به خصوص در افرادی که دستگاه ایمنی آنها ضعیف شده است کشف شده است. برای مثال بیماران آلوده به "اچ آی وی مثبت" و یا بیمارانی که تحت عمل جراحی پیوند اعضا قرار گرفته اند از دستگاه ایمنی ضعیفی برخوردارند.
HPV
این ویروس در اشکال مختلف تقریبا مسئول تمام تومورهای دهانه رحم است.
باکتری هیلیوباکتر پیلوری
این باکتری می تواند به خصوص سبب بروز سرطان معده و به ندرت لینفومای گوارشی با عنوان "مالت" شود. نکته جالب توجه در تحقیقات مربوط به این باکتری این است که افراد آلوده به آن کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطانهای مری قرار می گیرند.
نظر شما