رحیم کاکاوند در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد، اظهار داشت: عامل قتل ماده پلنگ لرستانی یکی از اهالی منطقه بوده است که این پلنگ را به وسیله لاشه آلوده به سم مسموم کرده است.
وی با اشاره به تحقیقات به عمل آمده در این زمینه عنوان کرد: با توجه به بررسیهای کارشناسان مشخص شد که این ماده پلنگ تازه وضع حمل کرده است.
مدیرکل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان ادامه داد: با مراجعه به محل زندگی این ماده پلنگ متوجه شدیم که وی دارای سه توله بوده است که متاسفانه این توله ها توسط شکارچیان ربوده شده اند.
کاکاوند با بیان اینکه پیگیریها برای یافتن و بازگرداندن این توله پلنگها به اکوسیستم منطقه ادامه دارد بیان داشت: افرادی در این زمینه شناسایی شده اند و به سرنخهایی نیز دست یافته ایم.
وی با اشاره به در نظر گرفتن مشوقهایی برای یابندگان این توله پلنگها از مردم منطقه خواست در این زمینه نهایت همکاری را با سازمان حفاظت از محیط زیست استان داشته باشند.
مدیرکل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان خاطرنشان کرد: در صورتی که ربایندگان این توله پلنگها به آنها آسیب برسانند تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
کاکاوند یادآور شد: توله پلنگها پس از متولد شدن تا دو هفته چشمانشان نابینا است و در صورتی که با شیر تغذیه نشوند از بین خواهند رفت.
دو هفته پیش یک ماده پلنگ منحصر به فرد لرستانی در منطقه ای در نزدیکی یکی از روستاهای پلدختر توسط شکارچیان مسموم و به قتل رسانده شد و توله های این پلنگ ناپدید شدند.
این در حالی است که تا پیش از سال 85 به مدت بیش از دو دهه هیچ گونه نشانی از این پلنگ زیبا در پهنه لرستان مشاهده نشد تا جایی که محیط زیست، پلنگ لرستانی را از جمله گونه های منقرض شده پلنگ در فهرست خود ثبت کرد.
روند حیات پنهانی این گونه تا سال 85 استمرار یافت تا اینکه در سال 86 برای بار دیگر پس از دو دهه پلنگ لرستانی در منطقه تنگ هفت لرستان مشاهده شد. مشاهده این گونه نادر پس از دو دهه به رغم اینکه موجی از خوشحالی در میان دوستداران طبیعت ایجاد کرد اما مجالی شد تا بار دیگر آمار کشته شدن این گونه توسط شکارچیان افزایش یابد.
بنابر اعلام نظر کارشناسان تعداد پلنگهای لرستانی که تا کنون در لرستان مشاهده شده به زحمت به تعداد انگشتان دست می رسد و این گونه یکی از گونه های منحصر به فرد لرستان محسوب می شود.
نظر شما