به گزارش خبرگزاری مهر، محققان بخش فیزیک و نجوم در دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس موفق به ابداع کوچکترین لامپ نئونی جهان شدند.
این گروه از محققان از این لامپ کوچک به منظور مطالعه بر روی قانون تابش جسم سیاه مکس پلانک استفاده می کنند. کوچکترین لامپ جهان از رشته ای از نانولوله کربن که وسعتی برابر 100 اتم دارد استفاده می کند.
این رشته کوچک در هنگام خاموشی در برابر چشم غیرمسلح کاملا نامرئی بوده و در هنگام روشن بودن به شکل نقطه ای بسیار ریز و نورانی مشاهده می شود.
به منظور نمایش دقیق و واقعی ساختار رشته موجود در این لامپ محققان از تلسکوپ الکترونی استفاده کردند که توانایی تصویر برداری در سطح اتمی را خواهد داشت.
این نانولوله ها با داشتن کمتر از 20 میلیون اتم به اندازه ای بزرگ هستند تا بتوان از آنها در فرضیات آماری ترمودینامیکی استفاده شود و در عین حال به اندازه ای کوچک هستند که در سطح مولکولی بتوان از آنها استفاده کرد.
بر اساس گزارش ساینس دیلی، کوچکترین لامپ تولید شده توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا بسیار به آنچه توماس ادیسون اختراع کرده است شباهت دارد با این تفاوت که رشته درخشان درون آن 100 هزار بار کوچکتر و 10 هزار بار کوتاهتر است. به بیانی دیگر ابعاد این لامپ یک صد تریلیونیوم لامپ ابداعی ادیسون محاسبه شده است.
نظر شما