۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۹:۳۹

تکرار/ ابن سینا در فیس بوک؛

تلاش برای عرب دانستن ابن سینا با ساخت روبات!/ اقدام جنجالی بی‌بی‌سی

تلاش برای عرب دانستن ابن سینا با ساخت روبات!/ اقدام جنجالی بی‌بی‌سی

روباتی با ظاهری مشابه ابن سینا توسط آزمایشگاهی در امارات با همکاری محققان آلمانی و یونانی ابداع شده که بی بی سی ضمن انتساب این دانشمند ایرانی به کشورهای عربی اعلام کرده است: روبات این دانشمند به کاربران شبکه گروهی فیس بوک خواهد پیوست.

به گزارش خبرگزاری مهر، سایت گروهی فیس بوک به زودی می تواند پل ارتباطی میان انسانها و روباتها شود زیرا محققان قصد دارند به منظور افزایش ارتباط میان انسانها و روباتها برای روبات ابن سینا پروفایلی ایجاد کنند.

این صفحه جدید از تعاملات میان روبات و انسانها و همچنین تصاویری از روبات تشکیل خواهد شد. خالقان این طرح امیدوارند شرکت دادن چنین ساختاری در شبکه های جمعی بتواند رابطه دوستانه پایداری را میان انسان و ماشین به وجود آورد.

پیوند روبات و شبکه های جمعی طرحی از نیکلاس ماوریدیس از دانشگاه امارات به همراه گروهی از محققان این دانشگاه بوده است که به منظور یافتن راه حلی برای از بین بردن بی میلی انسانها در رابطه با روباتها ارائه شده است. به گفته محققان با وجود اینکه تا به حال روباتهای فراوانی نظر انسانها را به خود جلب کرده اند اما تنها چند هفته پس از اتمام خزانه رفتاری و اطلاعاتی روباتها و تکراری شدن این اطلاعات انسانها علاقه خود را نسبت به این ماشینها از دست می دهد.

به همین دلیل محققان قصد دارند این عدم جذابیت را با قرار دادن انسانها و روباتها در مخزنی بزرگ از خاطرات مشترک در میان گروهی از دوستان مشابه رفع کنند.

مرحله اول رفع این عدم تعامل توسط روباتی که توانایی تشخیص چهره افراد را دارد آغاز خواهد شد. این روبات با ظاهری تقریبا مشابه تصاویر ابن سینا توسط آزمایشگاه روباتیک تعاملی در امارات با همکاری محققان آلمانی و یونانی ابداع شده است.

روبات ابن سینا از دسته ای از مسافت یابها، نمایشگرهای لمسی و دوربینهای استریو تشکیل شده است که بعد از تکمیل نهایی نام ابن سینا دانشمند بزرگ ایرانی که سایت بی بی سی به اشتباه از وی به عنوان دانشمندی عرب یاد کرده است بر روی آن گذاشته خواهد شد.

به گزارش مهر، این سیستم به منظور افزایش توانایی برای تعامل با انسانها به سه نرم افزار مجهز است که یکی از آنها توانایی تشخیص چهره افراد و یا تصاویری از آنها بر روی شبکه فیس بوک را خواهد داشت.

نرم افزار دیگر امکان مکالمه در لحظه را برای روبات به وجود آورده و می تواند بر اساس اطلاعات موجود در فیس بوک برای دوستان خود و افراد مرتبط با آنها به شکل پایگاهی از داده ها تبدیل شود. این پایگاه داده های گروهی می تواند پروفایل خود روبات را نیز به روز نگه دارد.

محققان قصد دارند در آزمایشگاه تعاملی روباتیک به روبات ابن سینا اجازه دهند تا با افراد مختلف به صحبت پرداخته و آنها را شناسایی کند.

پس از اولین ملاقات این روبات اطلاعات به دست آورده را در شبکه فیس بوک کنترل خواهد کرد تا در صورت وجود داشتن پروفایلی با مشخصات فرد مورد نظر به اطلاعات وی دسترسی پیدا کرده و نقطه ای مشترک برای آغاز ارتباط و مکالمه با شخص را پیدا کند.

کد خبر 874329

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha