به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان این مطلب افزود: برگزاری نمایشگاه کتاب یکی از رخدادهای بزرگ فرهنگی کشورمان است که همه ساله جریان فرهنگی عظیمی در کشور به راه میاندازد و همین امر باعث ارتقاء سطح دانش و سرانه مطالعه در کشور می شود.
وی تصریح کرد: مصلای تهران با فضای فرهنگی و ساختار جدید، موقعیت مناسبی برای اهل علم فراهم کرده است.
میرتاجالدینی عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه برگزاری همه ساله نمایشگاه کتاب را مثبت ارزیابی کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت گیری خوبی در راستای برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب داشته که از جمله اقدامات موثر آن می توان به تفکیک نمایشگاه کتاب از نمایشگاه مطبوعات، تغییر محل نمایشگاه، فضا سازی و فرهنگ سازی مناسب در کل نمایشگاه اشاره کرد.
وی در خصوص دیگر فعالیت های مؤثر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری سازمان ها و نهادهای مختلف فرهنگی، در گسترش و تعمیق مطالعه و کتاب در حوزه نشر و چاپ کتاب در کشور گام های مثبتی برداشته است.
عضو هیئت رئیسه مجلس قراردادن زنگ مطالعه در کلیه مدارس کشور از سوی وزارت آموزش و پرورش را در افزایش سرانه مطالعه مؤثر دانست و افزود: قرار دادن زنگ مطالعه در مدارس مانند زنگ ورزش، جوانان و نوجوانان کشور را با کتابهای مختلف درسی، تخصصی و غیره آشنا می کند و همین امر علاوه بر تبلیغ مناسب در حوزة فرهنگی موجب گسترش فرهنگ غنی کتابخوانی در کشور و افزایش سرانه مطالعه می شود.
وی در پایان گفت: جریان سازی در عرصه فرهنگ برای گسترش و تعمیق مطالعه و کتاب نیازمند همکاری همة نهادهای فرهنگی بخصوص صدا وسیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه نهادهای آموزشی است.
سبزواری: نمایشگاه کتاب به خلق آثار فاخر منجر میشود
حمید سبزواری گفت: پیشرفت هر ملتی با قلمهای پاک نویسندگان آن ملت صورت میگیرد و نمایشگاه کتاب فرصتی است که در آن پرچم علم و دانش برافراشته میشود و توجه به کتاب و کتابخوانی افزایش مییابد.
این شاعر پیشکسوت ضمن اعلام این مطلب گفت: حضور مردم در نمایشگاه کتاب و انتخاب کتابهای خوب میتواند باعث تشویق نویسندگان، شاعران و اهالی فرهنگ برای خلق آثار فاخر و اندیشمندانه باشد.
این شاعر با بیان این مطلب که قلم همیشه به صلاح مردم میتپد افزود: اگر متولیان فرهنگ کشور در خور شأن کتاب و اهالی قلم عمل کنند، کتاب همچون باغی است که گلهایش هیچگاه پژمرده نمیشود.
جعفریان: نمایشگاه کتاب را همزمان با هفته کتاب برگزار کنیم
حجتالاسلام والمسلمین رسول جعفریان گفت: رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی با بیان این که هفته کتاب فرصت مناسبتری برای برگزاری نمایشگاه کتاب است، افزود: با این اقدام نمایشگاه کتاب در سطح کشوری برگزار میشود.
رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مهر و آبان، آغاز فعالیت آموزشی و پژوهشی است، افزود: اگر چه برگزاری هفته کتاب در آبان ماه و نمایشگاه کتاب در اردیبهشت ماه، دو مقطع زمانی تأثیرگذار در کل کشور است، ولی چنانچه این دو رویداد همزمان اجرا شوند، همه افراد کشور را بسیج میکنند و تأثیر چشمگیرتری خواهند گذاشت.
وی با تاکید بر این که در راستای گسترش فرهنگ باید همه ارکان جامعه به حرکت درآیند، گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب استانی از اقدامات مطلوب وزارت فرهنگ و ارشاد است، چنانچه نمایشگاه کتاب تهران که بخش اعظم نمایشگاهها را تشکیل میدهد، به طور همزمان در همه شهرستانها برگزار شود، اثر گذارتر خواهد بود و فرصت استفاده از آثار جدید را برای همه مردم کشور فراهم میکند.
جعفریان با بیان این که به اقدامات مقطعی بیاعتقاد است و گسترش فرهنگ را نیازمند اقدامی طولانی مدت میداند، افزود: ایجاد وقفه 20 روزه ایام عید نوروز پیش از برگزاری نمایشگاه کتاب از جمله مشکلاتی است که سبب تعویق و سپس تعجیل در ارائه آثار به نمایشگاه میشود و مشکلاتی را پدید میآورد.
وی همچنین نمایشگاه کتاب امسال را در مقایسه با سال گذشته آرامش بخشتر دانست و گفت: نظم راهروها و غرفهها، اطلاعرسانی دقیق و تقسیمبندی عادلانه غرفهها از جمله مواردی است که سبب آرامش بازدیدکننده میشود.
جعفریان حضور ناشران در کنار یکدیگر را از مهمترین امتیازات نمایشگاه عنوان کرد و افزود: این روش مانع از اتلاف وقت بازدیدکنندگان و خستگی آنان میشود و از نظر مطلوبیت فضا نیز بر محل پیشین برتری دارد.
استاد دانشگاه تاجیکستان: نمایشگاه کتاب تهران، جایگاه ارزشمندی در حیات کشورهای منطقه دارد
استاد دانشگاه ملی تاجیکستان با توجه به ارائه و انتشار آثار ارزشمند و فاخر د رحوزههای مختلف نمایشگاه کتاب، این نمایشگاه را دارای جایگاه ارزشمندی در منطقه معرفی کرد.
رحمانعلی شریفی با اشاره به جایگاه والا و ارزشمند نمایشگاه کتاب تهران در منطقه خاورمیانه، افزود: امضای تفاهمنامههای متعدد با روسای نمایشگاهها و مسئولان فرهنگی کشورها، انتشار و ارائه آثار ارزشمند، متنوع و فاخر و عرضه ترجمههای متعدد آثار ایرانی و غیر ایرانی در نمایشگاه، خود مبین جایگاه والای این نمایشگاه است.
وی که به همراه هیات 20 نفره تاجیکستانی، برای بازدید از بیست و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به ایران آمده است، اظهار داشت: کتابهای عرضه شده در نمایشگاه اساتید، دانشجویان و موسسات فرهنگی خارجی را در تهیه آثار مورد نیازشان یاری می کند.
همچنین یک کارشناس وزارت فرهنگ تاجیکستان، در پیشنهادی به مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، خواستار برگزاری نمایشگاه کتاب ایران در تاجیکستان شد.
فرنگیس با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب ایران د رتاجیکستان، فرصت ارزشمندی در اختیار همسایگان این کشور قرار میدهد، گفت: این اقدام در راستای ایجاد تعامل فرهنگی مثبت و روابط دوستانه میان دو کشور، تاثیر فراوانی خواهد گذاشت.
وی اجرای این طرح را سبب گسترش تعامل فرهنگی میان دو کشور و گسترش میزان ترجمه ها به دو زبان عنوان کرد.
فرنگیس این نمایشگاه را اقدامی در راستای ایجاد روابط دوستانه فرهنگی و بین المللی میان دو کشور دانست و با اشاره به آثار پر بار عرضه شده در نمایشگاه کتاب تهران، افزود: با تهیه آثار شاعران ایرانی، تصمیم دارم شاعران سرشناس ایرانی را بیشتر بشناسم.
این کارشناس، توجه و کسب تجربه از کتاب را به عنوان یک هنر توصیف کرد و اظهار داشت: آثار ترجمه شده به دو زبان فارسی و تاجیکی، این فرصت را در اختیار فرهنگدوستان دو کشور قرار می دهد.
بیست و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 16 تا 26 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار خواهد شد.
نظر شما