عزیز الله رمضانی در گفتگو با مهر در تشریح جزئیات طرح افزایش پلکانی گاز بهای بخشهای خانگی و تجاری، اظهارکرد: بر اساس قراردادی که ما بین شرکت ملی گاز ایران و سازمان هواشناسی کشور منعقد شده است، مطالعات دسته بندی شهرهای کشور از نظر درجه دما به پایان رسیده است.
وی افزود: به استناد اطلاعاتی که از سوی سازمان هواشناسی در اختیار شرکت ملی گاز گذاشته شده است، کلیه شهرهای کشور از نظر درجه دما به 5 دسته تقسیم شده اند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با یادآوری این موضوع که هم اکنون استانهای کشور وسیع هستند و شهرستانهای قرار گرفته در یک استان از تنوع آب و هوایی برخوردار هستند، بیان کرد: اعمال یک تعرفه برای کلیه شهرهای یک استان از عدالت به دور است و از این رو، سعی شده است بر اساس درجه دما و عوامل تاثیر گذار شهرهای کشور دسته بندی شوند.
رمضانی با تاکید بر اینکه 5 گروه تعریف شده برای دسته بندی شهرها، دارای تعرفه های مختلفی خواهند بود، تبیین کرد: این طرح در حال حاضر مراحل مطالعاتی خود را پشت سر می گذارد که با ارائه به دولت و پس از طی مراحل قانونی، قابل اجرا خواهد بود.
معاون وزیر نفت با یادآوری این موضوع که هم اکنون حدود 42 درصد گاز تولید شده در بخشهای خانگی و تجاری به مصرف می رسد، یادآور شد: این در حالی است که سیاست دولت تولید گاز در جهت ایجاد ارزش افزوده است.
به گفته وی، برای دستیابی به ارزش افزوده باید بخشی از گاز تولیدی کشور به صنایع، نیروگاه ها و واحد های پتروشیمی اختصاص پیدا بکند که این موضوع موجب توسعه کشور خواهد شد.
رمضانی با بیان اینکه در صورت تصویب طرح پلکانی گاز بها در بخشهای خانگی و تجاری حدود 20 درصد مشترکان مشمول تعرفه های تشویقی قرار خواهند گرفت، بیان کرد: در این رابطه این 20 درصد با توجه به اینکه مصرف بهینه گاز دارند، حداقل قیمت را برای گاز می پردازند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین با اشاره به این موضوع که در صورت اجرای این طرح 50 درصد مشترکان بخش خانگی حدود 50 درصد متوسط قیمت گاز را می پردازند، گفت: از سوی دیگر، 30 درصد مشترکان با جرایم مواجه می شوند که این جرایم به صورت پلکانی محاسبه خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به ضرورت اصلاح الگوی مصرف گاز در بخشهای خانگی به عنوان بزرگترین مصرف کنندگان گاز کشور، خاطر نشان کرد: یکی از مواردی که در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد، بحث اجرای مبحث ملی 19 مقررات ساختمان است که باید با جدیت بیشتری اجرای آن مورد توجه دستگاه های نظارتی قرار بگیرد.
نظر شما