بهروزعلیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه، تعداد خانه های قرآن روستایی فعال در سطح استان را 26 خانه عنوان کرد و افزود: با اجرای طرح مشترک اداره کل تبلیغات اسلامی، بخشداری و دهیاریهای سطح استان تا پایان سال جاری تعداد خانه های قرآن روستایی به 50 خانه افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه آذربایجان غربی به لحاظ ایجاد مراکز و موسسات قرآنی دارای مقام دوم کشور بعد از استان تهران است، بیان داشت: در طی دو سال گذشته در راستای گسترش مراکز و موسسات قرآنی با حمایتهای مسئولان استانی، تعداد مرکز قرآنی در سطح استان به 130 مرکز رسیده است که امیدواریم بتوانیم تا پایان امسال تعداد این مراکز را به 210 مرکز افزایش دهیم.
مسئول دار القرآن اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی، سرعت، صحت و کیفیت را سه اصل مهم در انجام فعالیتهای قرآنی عنوان کرد و اظهار داشت: توانمند کردن تشکلهای مردمی قرآنی و ارائه قالبهای استاندارد برای روشمند کار کردن این موسسات از جمله برنامه های این اداره کل در سال جاری است.
وی همچنین یادآور شد: دبیرخانه نهضت قرآن آموزی شمالغرب کشور از سال 86 در اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی فعال بوده و هر ساله برگزاری همایش، دوره آموزشی برای مربیان موسسات و مراکز قرآن و خانه های قرآن روستایی را برای استانهای آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل و زنجان برنامه ریزی و اجرا می کند.
به گفته علیزاده در قالب این طرح در زمینه روخوانی و آموزش مفاهیم قرآن کریم در سال گذشته بیش از 10 هزار نفر متعلم و 250 نفر مربی دوره های آموزشی لازم را سپری کردند.
وی ادامه داد: همچنین در قالب طرح نهضت قرآن آموزی تا کنون 20 دوره تربیت معلم، روخوانی، تجوید و مقدماتی تربیت معلم و تجوید آموزش قرائت و صوت قرآن کریم در سطح استانهای شمال غرب کشور برگزار شده است که در این دوره ها بیش از 400 نفر از خواهران و برادران موفق به کسب گواهینامه مدرس قرآن شدند.
وی با اشاره به اجرای طرح آموزش قرآن در دوره پیش دبستانی گفت: این طرح یکی از موفق ترین طرحهای قرآنی استان در سال گذشته با تحت پوشش قرار دادن سه هزار نفر از دانش آموزان مقطع پیش دبستانی بوده و پیش بینی می شود امسال نیز شش هزار نفر از این آموزش ها بهره مند شوند.
علیزاده از ایجاد بانک اطلاعات قرآنی در آذربایجان غربی خبر داد و افزود: تمامی اطلاعات مربوط به فعالیتهای قرآنی و فعالان این عرصه در استان جمع آوری شده و در بانک اطلاعاتی استان ذخیره شده است.
وی در ادامه با انتقاد از برخورداری کم فعالیتهای قرآنی از بودجه های دستگاههای اجرایی استان نسبت به سایر استانها، خاطر نشان کرد: با تشکیل شورای قرآن استان جهش بزرگی در جهت برخورداری از اعتبارات دستگاهها و همچنین گسترش فرهنگ قرآنی در بین جوانان استان انجام می گیرد.
مسئول دار القرآن اداره کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی، قرآن را محور وحدت اقوام و ادیان در استان دانست و گفت: باید با تحلیل وضعیت موجود فعالیتهای قرآنی، ساماندهی و توسعه مراکز، موسسات و خانه های قرآن روستایی، بیمه کردن مربیان قرآن برای گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه برنامه ریزی کنیم.
علیزاده خاطر نشان کرد: وجود دو نفر قاری ممتاز بین المللی و کسب مقام دوم حفط کل قرآن در جهان اسلام، 20 حافظ کل قرآن، دو هزار و 320 معلم قرآن شناسنامه دار را از جمله ظرفیتهای قرآنی آذربایجان غربی عنوان کرد که باید برای استفاده بهینه از آنها برنامه ریزی کنیم.
نظر شما