۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۸:۴۹

کسایی زاده به مهر اعلام کرد:

توافق جدید گازی با آلمان و فرانسه/ گاز را در مرز ترکیه تحویل می دهیم

توافق جدید گازی با آلمان و فرانسه/ گاز را در مرز ترکیه تحویل می دهیم

مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران از مذاکره و توافق گازی با چند شرکت آلمانی و فرانسوی در نشست برلین خبر داد و افزود: در این مذاکرات تعداد زیادی از شرکتهای اروپایی تمایل خود را برای خرید گاز پروژه ایران LNG و مشارکت در این طرح اعلام کردند.

سید رضا کسایی زاده در گفتگو با مهر در تشریح جزئیات توافقهای به عمل آمده با چند شرکت اروپایی در مذاکرات برلین، گفت: در این نشستها چند شرکت آلمانی و فرانسوی برای خرید گاز طبیعی از ایران اعلام آمادگی کردند.

وی با تاکید بر ای که پیشتر یک برنامه زمان بندی برای تعیین شریک خارجی در پروژه ایران ال ان جی در تهران تدوین شده بود، اظهار کرد: پیش بینی می کنیم این برنامه ظرف مدت 6 ماه آینده به طور کامل اجرایی شود.

کسایی زاده با مطلوب ارزیابی کردن پیشرفت فیزیکی ساخت پروژه ایران ال ان جی، تصریح کرد: در نشستهای برگزار شده در برلین با وجودی که محور مذاکرات ایران ال ان جی نبوده است، اما تعداد زیادی از شرکتهای خارجی برای خرید گاز این طرح ویا مشارکت در ساخت آن اظهار تمایل کرده اند.

به گزارش مهر، در سفر 2 روزه هیئت ایرانی به برلین به ریاست غلامحسین نوذری، 3 نشست تخصصی برگزار شد.

نشست اول توسط بنیاد "کوربر"، نشست دوم تحت عنوان "میزگرد انرژی خاورمیانه با نگاه به ایران" توسط انجمن "نوموف" و نشست سوم به صورت صبحانه کاری با حضور مدیران شرکت‌های صنایع برگزار شد.

گاز را در مرز ایران- ترکیه تحویل می دهیم

مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران در ادامه در رابطه با برگزاری نشست اخیر برخی از کشورهای آسیایی و اروپایی برای تعیین تکلیف وضعیت خط لوله نوباکو به خبرنگار مهر، گفت: تاکنون برای اجرای این طرح گازی هیچ گونه تصمیم گیری نهایی انجام نشده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه پروژه خط لوله نوباکو بدون گاز ایران اجرایی نخواهد بود، تصریح کرد: با توجه به پیش بینی افزایش نیاز کشورهای اروپایی به گاز طبیعی در طی دهه آینده، حتی با ساخت این خط لوله هم نمی توان کل نیازها را تامین کرد.

وی در رابطه با برنامه های ایرانی برای صدور گاز طبیعی به اروپا، توضیح داد: تاکنون ایران 5 مسیر مختلف را برای انتقال گاز خود به اروپا تعریف کرده است که در آینده حتی ممکن است مسیرهای جدیدی نیز تعریف شود.

کسایی زاده پیشتر با اشاره به اینکه 2 شرکت اروپایی در حال بررسی 5 مسیر جهت انتقال گاز ایران به اروپا هستند، گفته بود: خط لوله نابوکو، خط لوله پرشین، مسیر عراق - سوریه - اروپا و 2 مسیر دیگر پنج راه پیشنهادی برای انتقال گاز به اروپا هستند که تاکنون هیچ مسیری انتخاب نشده است و هنوز بررسیها ادامه داد.

وی با تاکید بر اینکه سیاست ما این است که گاز را در مرز ایران - ترکیه تحویل دهیم و مابقی موضوعات مربوط به ساخت خط لوله و امنیت عبور آن توسط شرکت‌های خریدار تامین شود، اظهارکرده بود: لازم است امنیت تقاضای خریداران و همچنین امنیت مسیر انتقال برای ما نیز محرز شود.

در نشست اخیر سران نوباکو  که پراگ پایتخت جمهوری چک برگزار شده بود، علاوه بر اتحادیه اروپا، کشورهای دارای منابع نفت و گاز از خاورمیانه و منطقه دریای خزر شرکت کرده بودند. در این نشست ایالات متحده، ‌روسیه و اوکراین نیز به عنوان ناظر حاضر بودند.

بر اساس برنامه زمان بندی تعریف شده، قرار است ساخت خط لوله نوباکو در سال 2011 آغاز شود و در سال 2014 بهره برداری از آن آغاز شود. هزینه این طرح 13 میلیارد دلار برآورد شده است. 

کد خبر 875316

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha