به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس حمیدرضا محقق مجری طرح با اعلام این مطلب گفت: ساختارهای QCA آرایه ای از سلولهای کوانتمی تشکیل شده اند که در آن هر یک از سلولها با سلولهای مجاور خود تعامل الکترواستاتیکی دارند. قابلیت نمایش اطلاعات دودویی به کمک قطبیت سلولها و استفاده از تعامل بین الکترونهای قرار گرفته در نقاط کوانتمی درون سلولها برای انتقال اطلاعات در مدار انجام محاسبات در QCA را از جریان الکترونها در مدار بی نیاز ساخته است.
وی افزود: در کارهای انجام شده برای ناهمزمان سازی مدارهای QCA تاکنون نقش ثبات ها در این مدارها در نظر گرفته نشده و پیکربندی کاملی برای بررسی ارتباط بین اجزای مدار ارائه نشده است. با توجه به نقش کلیدی ثبات ها در مدیریت روابط بین اجزای یک سیستم ناهمزمان، در این پژوهش ساختاری برای یک جمع کننده سریال غیر حساس به تاخیر در QCA ارائه شده است که در آن از ثباتها برای کنترل انتقال اطلاعات در مدار استفاده می شود.
استاد دانشگاه آزاد ماهشهر به جزئیات این پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: در مرحله مقدماتی تحقیقاتی در خصوص فناوری QCA انجام و سپس به بررسی روش پیشنهاد شده برای طراحی مدارهای QCA ناهمزمان پرداخته شد. منطق NCL و ساختارهای اصلی آن مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه ساخت دریچه های NCL در QCA و ارائه ساختار یک ثبات طراحی شده و سپس پیکربندی یک جمع کننده سریال غیر حساس به تاخیر برای بررسی نحوه تعامل اجزای مدار توسط ثباتها ارائه شد.
نظر شما