به گزارش خبرگزاری مهر، نگرانیهای زیست محیطی مرتبط با مصرف سوختهای فسیلی و به ویژه نفت بسیاری از محققان را بر این داشته است که به دنبال منابع جدیدی برای جایگزینی با این سوختها بگردند. از این میان، سوختهای زیستی که از توده های گیاهی به دست می آیند می توانند صنایع غذایی را بحران مواجه کنند به همین علت دانشمندان در تحقیقات گذشته خود موفق شدند از زیست توده ها (بیومس) در تولید اتانول زیستی استفاده کنند.
اکنون دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، دپارتمان اکولوژی جهانی موسسه کارنگی و دانشگاه استانفورد که نتایج یافته های خود را در مجله "ساینس" منتشر کرده اند نشان دادند که زیست توده از قابلیت بالایی در تولید برق برخوردار است که این برق می تواند به جای اتانول به عنوان راه حلی مناسب و موثر مورد استفاده قرار گیرد.
در این تحقیق دو گزینه مورد ملاحظه قرار گرفت که عبارتند از: تبدیل میزان مشخصی از زیست توده به برق به طور مستقیم که با این برق امکان شارژ کردن باتریهای وسایل نقیله برقی فراهم می شود و یا تبدیل این جانداران به اتانول که با این سوخت یک وسیله نقلیه مجهز به موتور احتراقی تغذیه می شود.
نتایج این تحقیقات نشان داد که زیست توده ای که به انرژی الکتریکی تبدیل می شود از نظر تئوری می تواند نسبت به تبدیل آن به اتانول 81 درصد مسافت بیشتری انرژی خودرو را تامین کند درحالی که انتشار گازهای سمی را 108 درصد کاهش می دهد.
نظر شما